Home Μουσική Άρθρα Kid Cosmic: δείτε τη σειρά για να την ακούσετε!

Kid Cosmic: δείτε τη σειρά για να την ακούσετε!

165
0
kid cosmic

Kid Cosmic λοιπόν είναι το όνομα της σειράς που έβαλα να δω στο Netflix απολύτως βαρεμένος τα χριστούγεννα το πρωί γιατί βαριόμουνα και συμφωνήσαμε με τη 13χρονη κόρη να το δούμε. Και ω του θαύματος, αρχικά μου άρεσε το σχέδιο που ήταν σαν καρτούν ζωγραφισμένο. Από τεχνικές δεν ξέρω. Άλλωστε η αντίληψη του καθενός είναι που αλλάζει. Αντικειμενικός δεν μπορώ να είμαι. Εμένα μου άρεσε το σκίτσο, σχέδιο, ζωγραφική πείτε το όπως θέλετε τέλος πάντων, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί.

Η σειρά πραγματεύεται ένα αγόρι που ζει με τον χίππυ παππού του σε μια ερημούπολη στη μέση του πουθενά στην Αμερική. Και στα φανταστικά του παιχνίδια είναι ο υπερήρωας που σώζει την πόλη του από εξωγήινη εισβολή. Όλα αυτά ανακατεύοντας το καφεστιατόριο της Μο γιατί μάλλον είναι το μόνο μέρος που υπάρχει . Από το πρώτο επεισόδιο όμως έρχονται εξωγήινοι και ο Kid Cosmic αναλαμβάνει δράση. Φυσικά επειδή είναι μικρούλης και γκαφατζής μπλέκει συνεχώς. Δεν θα κάνω άλλο spoiler Και άμα θέλετε να δείτε τη σειρά αυτό που θα σας πω είναι πως είναι ευχάριστη, έχει ωραία μηνυματάκια για τα παιδάκια σας αλλά και για σας τους ίδιους.

Αυτό που έκανε όμως την κόρη του ματιού να διασταλεί, τις τρίχες του αυτιού να σηκωθούν ολόρθες, και εμένα να τρέχω στον υπολογιστή ταχέως να ακούσω  και να βρω τα πάντα όλα ήταν η μουσική υπόκρουση από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Εκεί που κάθεσαι και χαζεύεις, έρχεται μια γκαραζοπανκιά ουρανοκατέβατη και λέω εγώ τι γίνεται εδώ πέρα, μας την πέσαν στη σκοτεινιά οι μπάσταρδοι, τρεχάτε να σωθείτε και άλλα τέτοια πανικόβλητα.

Ψάχνοντας

λοιπόν και όχι πολύ, βρήκα και αναφέρω τα εξής. Το soundtrack ΤΑ ΣΠΑΕΙ!!! Έχει όλα τα καλούδια μέσα. Garage, Punk, Surf, Psychobilly, Rhythm N Blues old school , μέχρι και ολίγον new wave και post punk έχει. Και όσο άκουγα, τόσο ήθελα να εμβαθύνω γιατί μου κέντρισε την περιέργεια . Και όπως μάλλον έχετε καταλάβει, όσον αφορά τη μουσική , είμαι αισχρός ξεδιάντροπος κουτσομπόλης. Υπεύθυνος λοιπόν για όλα αυτά τα ωραία πράγματα που  ακούγονται στην σειρά είναι ο Andy Bean. Ο κύριος αυτός δεν είναι τυχαίος. Έχει κάνει μουσικούλα για αρκετά πραγματάκια. Έχει κερδίσει και βραβεία για αυτά. Είναι μουσικό πολυεργαλείο. Παίζει τα πάντα όλα και συμφέρει. Κυρίως τον ίδιο για να μην τον πρήζουν άλλες πριμαντόνες.

Στο Soundtrack της σειράς έχει επινοήσει και κάποιες μπάντες κυρίως για να δικαιολογήσει τις αλλαγές στα μουσικά στυλ. Έχουμε λοιπόν τους (και καλά) Dr Fang & The Gang που κυρίως είναι επί του rawk n roll . Τους Capt Budd and His Toasty Rollers για να ακουστούν και φυσαρμόνικες (όπως λέμε old school blues) . Επίσης τους Surf Pfinks, τους Soul Contributions και πάει λέγοντας. Εσείς και εμείς όμως επειδή δεν μασάμε κουτόχορτο (το καταπίνουμε αμάσητο ενίοτε) καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για την φαντασία του Andy Bean.

To καλό στην υπόθεση

είναι ότι αυτές οι μπάντες άνετα θα μπορούσαν να υπάρχουν . Μου το πούλαγες και το αγόραζα προχθές. Επίσης αυτό που κάνει το soundtrack να ξεχωρίζει είναι πως έχει πολλά  κομμάτια με φωνητικά. Συνήθως στις μουσικές επενδύσεις ταινιών ή τηλεοπτικών σειρών (τι είπα πάλι, θα με πάω για τσεκ) οι μουσικοί προτιμούν τα οργανικά κομμάτια. Εδώ όμως ο Andy Bean λειτουργεί σαν να έχει μια γκαραζοπάνκ μπάντα στα τέλη 60’s αρχές 70’s και να τους έχει κάτσει κάτω να γράψουν βλέποντας τη σειρά. Πραγματικά οι φάσεις που σκάνε οι κιθαριές ταιριάζουν απόλυτα. Στο δικό μου το κεφάλι τουλάχιστον.

Να καταδείξουμε επίσης και το προφανές. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (μη φωνάζεις ηρέμησε) κάποιος έγραψε rawk n roll για παιδική σειρά. Γιατί  το λέει και ο θυμόσοφος λαός. Η μικρός μικρός άκου rock n roll ή θα μεγαλώσεις . Ή κάτι τέτοιο εν πάσει παεριπτώσει. Δε βαριέσαι. Το soundtrack και η σειρά σου λέει ένα πράγμα ξεκάθαρα. Fun! και το χρειαζόμαστε όλο και πιο επιτακτικά.

Άκου το εδώ, 20 κομμάτια όλα κι όλα, λίγο πάνω από 40 λεπτά, ίσα να δεις 2 επεισόδια . Και να κολλήσεις ανεπανόρθωτα. Kid Cosmic rulz (ή κάπως έτσι)