Home Μουσική Άρθρα GHOST: mini trivia

GHOST: mini trivia

395
1
Οι Ghost επισκέπτονται το AthensRocks 2023!

Το Athens Rock Festival παρουσιάζει τους GHOST την Κυριακή 25 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ!

Έχουμε κάνει ήδη ένα mini αφιέρωμα στο συγκρότημα, όταν ανακοινώθηκε η συναυλία. Αν δεν το έχετε διαβάσει ακόμα, ιδού η ευκαιρία ΕΔΩ!!! Επειδή λοιπόν ένα μόνο αφιέρωμα δεν είναι ποτέ αρκετό, σας κάναμε και δεύτερο!

To ήξερες ότι…

~ Το 2008 οι Tobias Forge και Gustaf Lindström ηχογράφησαν 3 τραγούδια: “Stand by Him”, “Prime Mover”, “Death Knell”. Τον Μάρτιο 2010, ο Forge τα δημοσίευσε στο MySpace και εντός 2 ημερών ήρθαν σε επαφή δισκογραφικές εταιρείες με προτάσεις συνεργασίας.

~ Αρχικά ο Tobias Forge δεν ήθελε να γίνει ο τραγουδιστής του συγκροτήματος, αλλά ο κιθαρίστας αυτής. Μάλιστα προσέφερε τη θέση στους Messiah Marcolin (ex-Candlemass), Mats Levén (ex-Therion, ex-Candlemass, ex-At Vance), Christer Göransson (Mindless Sinner) και JB Christoffersson (Spiritual Beggars), οι οποίοι την απέρριψαν!!

ghost_Papa Emeritus

GHOST | Nameless Ghouls & Papa Emeritus

~ Μετά την ηχογράφηση των τριών πρώτων τραγουδιών ο Tobias Forge αποφάσισε ότι η μπάντα που θα έπαιζε αυτά τα τραγούδια θα έπρεπε να είναι “θεατρική” όπως είχε πει χαρακτηριστικά. Το δίδυμο χρησιμοποίησε την αγάπη του για τις ταινίες τρόμου και τις παραδόσεις του σκανδιναβικού metal στις εικόνες του συγκροτήματος και με το όνομα GHOST, έφερε τα πάνω κάτω στη μουσική σκηνή!

~ Όλα τα μέλη της μπάντας φορούν μαύρες ρόμπες με κουκούλα και ονομάζονται Nameless Ghouls. Ο Tobias Forge πήρε τον ρόλο του Papa Emeritus, ντυμένος με παπικά ρέγκαλια και με το πρόσωπό του βαμμένο να μοιάζει με κρανίο.

Ghost_theband_2013

GHOST | Awards

Tο συγκρότημα κέρδισε βραβείο ως “Breakthrough Band” στα Metal Hammer Golden Gods 2012 

Το 2015 κέρδισε το βραβείο GRAMMY ως “Best Metal Performance” για το τραγούδι “Cirice” από το 3ο studio album τους “Meliora“.

Έχει κερδίσει τρεις φορές το βραβείο GRAMMY ως “Best Hard Rock/Metal Album” για τα albums “Infestissumam” (2014), “Meliora” (2015), “Popestar” (2016)

Can you hear the rumble?
Can you hear the rumble that’s calling?
I can feel the thunder that’s breaking in your heart
I can see through the scars inside you
I can feel the thunder that’s breaking in your heart
I can see through the scars inside you

Papa Emeritus I, II, III, IV

Προσπαθώντας να διατηρήσουν την ανωνυμία τους οι GHOST έχουν δημιουργήσει μια “τρέλα” στους οπαδούς που κάνουν τα πάντα για να ανακαλύψουν τις ταυτότητες τους.

Υπήρξαν τέσσερις διαφορετικοί χαρακτήρες με το όνομα Papa Emeritus. Ο Papa Emeritus  I ήταν ο frontman του συγκροτήματος από το 2008 έως και το 2012. Στις 12 Δεκεμβρίου 2012, στο Linköping το συγκρότημα υποδέχθηκε τον Papa Emeritus IΙ. Τρια χρόνια μετά, ο Papa Emeritus IΙ καλωσόρισε τον “μικρότερο αδερφό” του ως νέο Papa Emeritus. “Απολύθηκε” επειδή δεν εκπλήρωσε το καθήκον του στην ανατροπή κυβερνήσεων και εκκλησιών. Τέλη Σεπτεμβρίου 2017 κατά τη διάρκεια μιας παράστασης ο Papa Emeritus III σύρθηκε από τη σκηνή από δύο άνδρες! Έπειτα συνόδευσαν έναν νέο χαρακτήρα, τον Papa Emeritus 0, για να εισαγάγουν το επόμενο κεφάλαιο του συγκροτήματος. Όμως το 2018 το συγκρότημα δημοσίευσε ένα video με έναν νέο διάδοχο, τον Papa Emeritus IV…

Στην πραγματικότητα όμως όλες οι εκδόσεις του Papa Emeritus είναι ο ίδιος, ο ιδρυτής και η καρδιά τους συγκροτήματος, Tobias Forge.

Ghost-all papa emeritus

Η ανωνυμία είναι ένα κύριο χαρακτηριστικό των Ghost

Πριν από το 2017 τα μέλη δεν είχαν αποκαλύψει δημόσια τα ονόματά τους! Ακόμα κι όταν υπογράφουν το merch οι  Nameless Ghouls υπογράφουν με τη χρήση σφραγίδας, το ατομικό τους αλχημικό σύμβολο, ενώ ο Papa Emeritus υπογράφει με το καλλιτεχνικό του όνομα ή “P.E.”

Τελικά είναι μόνο make-up ή μάσκα με make-up;

Αν νομίζετε ή σας έκαναν να νομίζατε ότι είδατε το αληθινό πρόσωπο του Papa Emeritus θα σας το χαλάσω, αλλά δεν… Όλα τα προσωπεία του είναι μάσκα σιλικόνης με make-up…

https://youtu.be/6l2FEHr_Yzg

Οι GHOST τώρα και σε hamburger…

Το εστιατόριο Kuma’s Corner πρόσθεσε στο μενού του το νέο Ghost Burger! Ως φόρο τιμής στο συγκρότημα λοιπόν, το ιδιαίτερο σε γεύση burger μπορείτε να το δοκιμάσετε στο Σικάγο (ένα τσιγάρο δρόμος!)

ghost burger_kumas corner

Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως ανυπομονώ να τους δω.

Και φυσικά να ακούσω live αυτό!!!

Ραντεβού στο ΟΑΚΑ!!!

1 COMMENT

Comments are closed.