Home Μουσική Άρθρα Amon Amarth & Kreator: Είσαι viking ή Thrash; Θα τα πούμε στη...

Amon Amarth & Kreator: Είσαι viking ή Thrash; Θα τα πούμε στη συναυλία…

524
0
Amon Amarth

Εκεί που νομίζαμε ότι έχουμε ετοιμαστεί για το καλοκαιρινό όργιο συναυλιών, το τρελό Release ανακοινώνει ακόμα μια ημέρα! Αυτή τη φορά το line up έχει Amon Amarth και Kreator. Σηκώνουμε τα κέρατα μας γεμάτα αλκοόλ και πίνουμε στην υγεία τους. Στη Πλατεία Νερού, την Τετάρτη 28 Ιουνίου, θα πέσουν κορμιά! Skål!

Amon Amarth: Στην υγεία των Βίκινγκς λοιπόν θα πιούμε…

Και θα αναρωτηθούμε τι μαγικό έχει αυτή η φάρα και εμπνέονται τόσα πολλά συγκροτήματα. Οι Amon Amarth σίγουρα είναι οι καλύτεροι στο είδος τους, τους έχουν μελετήσει και προσεύχονται στους θεούς τους. Οι άγριοι Βίκινγκς μετά από κάθε λεηλασία οργανώνουν γιορτές με πολύ φαγητό, ποτό και σεξ φυσικά μέσα στο golden hall. Είναι εκδικητικοί, γενναίοι και επιθυμούν να πεθάνουν πάνω στη μάχη, πάρα πάνω σε κάποιο θρόνο.

Eαν δε γλιτώσουν από μια μάχη στην οποία έχασαν, θεωρούν ότι είναι καταραμένοι και επιζητούν ακόμα περισσότερο να βρεθούν στο πεδίο της μάχης. Έτσι λοιπόν, όταν έρθει η στιγμή που θα αφήσει την τελευταία του πνοή θα είναι πλάι στο σπαθί και το τσεκούρι του και θα βλέπει την πύλη της Valhalla να ανοίγει διάπλατα. Έτσι κερδίζονται οι μάχες, με τον Odin στο πλευρό τους και με αίμα χυμένο στο χώμα. Πέρα από τη γενναία τους φύση υπάρχει και η φύση της περιέργειας που τους χαρακτηρίζει.

Με τον Odin στο πλευρό μας…

Φτιάχνουν τα χαρακτηριστικά καράβια τους, με σχέδιο τέτοιο που μπορούσαν να πλεύσουν και σε θάλασσα αλλά και σε ποτάμι και αρχίζουν και διασχίζουν τις θάλασσες, ανακαλύπτουν την Γροιλανδία, φτάνουν ως την Αμερική. Κάνουν αποικία τους την Ισλανδία, λεηλατούν την Ιρλανδία, τη Γαλλία και τη Ρωσία. Τρεις αιώνες αργότερα κατακτούν την Αγγλία και κάπου εκεί η ιστορία γίνεται θρύλος, ο θρύλος μύθος, και πάλι καλά που έχουμε τους Amon Amarth να μας θυμίζουν τις πράξεις τους, είτε καλές και γεμάτες γενναιότητα και πάθος είτε γεμάτες εκδίκηση και δίψα για θάνατο.

Η μπάντα αυτή έχει κατακτήσει και το ελληνικό κοινό. Πάντα δίνει το 100% της στη σκηνή όπως οι Βίκινγκς στη μάχη. Με τους θεούς πλάι τους θα μας μεταλαμπαδεύσουν την οργή και την ευφυία τους. Τον σεβασμό στους θεούς και τη φύση. Το Release έρχεται κάθε χρόνο ετοιμοπόλεμο και σαν ένας άλλος Loki μας τρελαίνει με τις επιλογές του. Μας βλέπω να την βγάζουμε με ξαπλώστρες έξω από την Πλατεία Νερού. Θάλασσα θα βλέπουμε πάντως!

KREATOR: η απόλυτη Thrash Metal μπάντα

Είναι απλά αδιανόητο. Εκεί που έχουμε φτάσει όλοι στα όρια της τρέλας, έρχονται οι Kreator να μας βοηθήσουν να τα σπάσουμε όλα και να μην αφήσουμε τίποτα όρθιο! Το Release μας ακούει και μας φέρνει την απόλυτη Thrash Metal μπάντα, στις 28 Ιουνίου, ημέρα Τετάρτη, στην Πλατεία Νερού φυσικά. Σημειώστε από τώρα στα ημερολόγια σας.

Αν μη τι άλλο, ακόμα ένα συγκρότημα που έχει ιδιαίτερη σχέση με το ελληνικό κοινό είναι οι πολυλατρεμενοι Kreator. Είναι κάτι παραπάνω από λατρεία, είναι κουλτούρα, είναι τρόπος ζωής. Ο θυμός που εκφράζουν, αφήνουν πίσω το εφηβικό νεύρο και φτάνουν στα όρια της οργανωμένης τάσης για βανδαλισμό. Με το καινούριο Hate über alles στη φαρέτρα τους, έρχονται να λαμπαδιάσουν την Αθήνα σε μετεκλογική περίοδο!

Civilization Collapse: 10 περίπου χρόνια μετά, δεν έχει αλλάξει τίποτα σχεδόν. 

Να θυμηθούμε κάπου εδώ το κομμάτι Civilization Collapse από το Phantom Antichrist του 2012, όπου διάλεξαν εξολοκλήρου επεισόδια που διαδραματίστηκαν, φυσικά, στο κέντρο της Αθήνας. Σε αυτό το video clip βλέπουν εικόνες ωμής βίας από τα επεισόδια που έλαβαν κατά την διάρκεια διαδηλώσεων ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Ο εμβληματικός frontman Mille Petrozza φημίζεται για τους πολιτικοποιημένους στίχους του, αλλά και την εναντίωση του σε κάθε έκφανση καπιταλιστικής βαρβαρότητας και κοινωνικής αδικίας φτάνοντας στο σημείο να έχει ασκήσει ξεκάθαρη κριτική στην καγκελάριο Μέρκελ για την πολιτική λιτότητας που είχε επιβάλλει. Δέκα περίπου χρόνια μετά, δεν έχει αλλάξει τίποτα. Τα μέτρα λιτότητας δεν είναι τίποτα μπροστά σε μια πανδημία που σκότωσε κόσμο, στις τιμές των προϊόντων που βλέπουμε να αυξάνονται καθημερινά, στην έλλειψη βασικών υλών και φυσικά στον πόλεμο που συνεχίζει ακάθεκτος πάνω από τα κεφάλια μας.

Οι Kreator έχουν τεράστια πηγή έμπνευσης.

Η πολιτική και η κοινωνική διαφθορά έχουν ξεφύγει και πλέον δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντιμετώπισης από την έκφραση του θυμού μας. Με μπροστάρη τον Petrozza ακολουθούμε πιστά και βάζουμε φωτιά σε ό,τι μας έχει καταστρέψει τα όνειρα.

Όσο και να μην ασχολείται κάποιος με την πολιτική, δυστυχώς είναι μέλος της κοινωνίας και η πολιτική ασχολείται μαζί του, με το μισθό του και με την καθημερινότητά του. Οι Kreator είναι οι σύντροφοι μας απέναντι στη άθλια κοινωνία. Αυτά λοιπόν που μας ενώνουν, έχουν δημιουργήσει μια πολύ στιβαρή σχέση και σε κάθε live τους, τους στηρίζουμε, ξεσπάμε, τραγουδάμε και τελικά περνάμε υπέροχα.

Το Release έχει πάρει φωτιά και κάθε μέρα μας πυροβολεί ονόματα! Το καλοκαίρι προμηνύεται πιο καυτό και στην κόλαση.