Home Μουσική Συνεντεύξεις Το AFTERNOIZ σε μια συνέντευξη με τους DEATHCRAEFT

Το AFTERNOIZ σε μια συνέντευξη με τους DEATHCRAEFT

22
0

Οι Deathcraeft ερωτήθηκαν από το Afternoiz και ιδού τα αποτελέσματα!

1. Ποια ήταν τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα που είχατε σε νεαρή ηλικία και πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε ενεργά με τη μουσική;

Τα πρώτα μουσικά ερεθίσματα είναι κυρίως από συγκροτήματα της δεκαετίας του 80. Τη δεκαετία στην οποία αρχίσαμε να ακούμε τη μέταλ μουσική. Είναι συγκροτήματα όπως Testament, Annihilator, Megadeth, Forbidden, Helloween και άλλα μεγάλα ονόματα εκείνης της εποχής. Με τη μουσική αρχίσαμε να ασχολούμαστε από τα μέσα του 2000 παίζοντας σε διάφορα συγκροτήματα ενώ ο κιθαρίστας της μπάντας έγραφε μουσική για ντοκιμαντέρ και βίντεο-παιχνίδια μέχρι που άνοιξε και το δικό του στούντιο ηχογραφήσεων στις αρχές του 2010.

2. Ποιοι καλλιτέχνες/σχήματα σας ενέπνευσαν και συνεχίζουν να σας εμπνέουν να κάνετε μουσική;

Όλα τα συγκροτήματα που έχουν ριφάρες στις συνθέσεις τους και, οι δίσκοι που βγάζουν, έχουν κάτι να πούνε. Υπάρχουν πολλές κυκλοφορίες στις οποίες δύο ή τρία τραγούδια είναι καλά και τα υπόλοιπα απλώς υπάρχουν για συμπλήρωμα.

3. Η θεματική των Deathcraeft είναι σχετική με την Λαβκραφτική Μυθοπλασία. Μιλήστε μας για τον τρόπο που σας επηρέασε ο Λάβκραφτ και πείτε μας αν θα συνεχίσετε την ίδια θεματική και σε επόμενες δουλειές σας.

Διάβαζα Lovecraft από νεαρή ηλικία (Κώστας Καλαμπόκας – κιθάρα) και οι ιστορίες του έχουν μείνει μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια. Πάντα ήθελα να συμπεριλάβω στη μουσική που γράφω κάτι από τη λογοτεχνία του Lovecraft. Αυτό που είχαμε να πούμε σ’αυτόν τον δίσκο το είπαμε και έτσι, ο επόμενος δίσκος θα είναι διαφορετικός. Δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τα ίδια στοιχεία, αλλά με κάθε κυκλοφορία να αλλάζουμε. Το μόνο σίγουρο είναι ότι και η επόμενη κυκλοφορία μας θα είναι ένας concept δίσκος.

4. Πώς θα περιγράφατε τη μουσική που θα ακούσει κανείς πατώντας το play στο “On Human Devolution”;

Ότι είναι το ατμοσφαιρικό soundtrack που συνοδεύει το ανθρώπινο είδος από την εμφάνισή του στη γη μέχρι σήμερα.

5. Ποια είναι η τυπική διαδικασία σύνθεσης στους Deathcraeft;

Σε αυτόν τον δίσκο, επειδή δεν υπήρχε σταθερό line-up της μπάντας από την αρχή, οι συνθέσεις δουλεύτηκαν πρώτα από τον κιθαρίστα, δημιουργήθηκε ένας οδηγός και μετά ηχογραφήθηκε το υλικό και από τους υπόλοιπους.

6. Σκοπεύετε να κάνετε live εμφανίσεις, και αν ναι με ποια σχήματα θα θέλατε να μοιραστείτε τη σκηνή;

Στα σχέδιά μας είναι να υπάρξει ένα ολοκληρωμένο σχήμα με μόνιμα μέλη όσο πιο γρήγορα μπορούμε και να αρχίζουμε να ετοιμαζόμαστε για live εμφανίσεις, αλλά και για την δημιουργία της επόμενης κυκλοφορία μας.
Σίγουρα με τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής όπως Rotting Christ και Septic Flesh.

7. Πώς σας αντιμετωπίζει η μουσική βιομηχανία και πώς την αντιμετωπίζετε εσείς;

Είμαστε πολύ καινούριοι στον χώρο για να έχουμε άποψη για τη μουσική βιομηχανία. Στο τέλος της ημέρας όμως αυτό που μετράει είναι να ξέρεις ότι το πάλεψες όσο μπορούσες, για εσένα, την μπάντα, και τους μουσικούς με τους οποίους είστε μαζί.

8. Πώς βλέπετε τη ελληνική σκηνή σήμερα γενικά, και πώς συγκεκριμένα στην ιδιαίτερη πατρίδα σας την Ήπειρο;

Στη Ήπειρο υπάρχουν πολλά και αξιόλογα συγκροτήματα όπως και σε όλη την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια κάνουμε αισθητή την παρουσία μας και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας. Με σκληρή δουλειά μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι πολύ καλό που θα μπορέσει να τραβήξει την προσοχή και ξένων ακροατών.

9. Τι σας εμπνέει στο να γράψετε μουσική και τι σας απωθεί;

Οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μας είναι αρκετό να μας δώσει την έμπνευση για να γράψουμε κάτι καινούριο. Η μουσική είναι μέρος της ζωής μας εδώ και πολλά χρόνια και δε νομίζω να υπάρχει κάτι που θα μας απωθήσει από το να γράψουμε μουσική και να εκφραστούμε.

10. Πόσο εύκολο είναι για ένα νέο σχήμα σήμερα να πετύχει ένα συμβόλαιο και να κάνει μια καριέρα στη μουσική;

Εννοείς με μία δισκογραφική που θα σε βοηθήσει και όχι απλά θα την πληρώσεις για να σου βγάλει τη μουσική σε φυσική μορφή; Πάρα πολύ δύσκολο!… Αλλά σίγουρα τα πιο ωραία πράγματα στον κόσμο δεν είναι αυτά που κατακτούνται με ευκολία.

11. Κλείστε με ένα μήνυμα στους οπαδούς σας, αλλά και όσους διαβάζουν αυτή τη συνέντευξη.

Ελπίζουμε να άρεσε η δουλειά μας σε όσους την άκουσαν και αν όχι, υποσχόμαστε να τα πάμε καλύτερα την επόμενη φορά! Χαχα… Και για να πάμε σε πιο σοβαρούς τόνους, πρέπει όλοι να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τους γύρω μας από τη πανδημία. Είναι ευθύνη όλων μας να το κάνουμε!
Ευχαριστούμε για την συνέντευξη και την υποστήριξη,
Deathcraeft

Previous articleΕΙΣΒΟΛΕΑΣ, ραπ α λα γκρεκ, Full band acoustic live
Next articleΝέα ταινία με τίτλο ‘The Unfamiliar’ & συνεργασία Anna Wolf & Pop Morrison (The Stereophonics)

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here