Home Μουσική Συνεντεύξεις Συνέντευξη με τους JULIAN’S LULLABY

Συνέντευξη με τους JULIAN’S LULLABY

264
0

-Καλησπέρα παιδιά και, καταρχάς, σας ευχαριστούμε πολύ που είστε σήμερα μαζί μας, αλλά και για την άμεση ανταπόκρισή σας.

 1. JULIAN”S LULLABY λοιπόν! Πως εμπνευστήκατε αυτό το ιδιαίτερο όνομα;

Καλησπέρα εμείς ευχαριστούμε! Θέλαμε κάτι ιδιαίτερο, όχι πολύ συνηθισμένο να ταιριάζει με τον χαρακτήρα της μουσικής, να κινεί ας πούμε τη περιέργεια για το πως μπορεί να ακουγόμαστε… Ευφάνταστο; Μακάρι, αλλά εντάξει το όνομα έτσι και αλλιώς αποκτά δυναμική με τη μουσική.

2.Πρόσφατα μας παρουσιάσατε το νέο σας τραγούδι το «Hell’s Door» πείτε μας λίγα λόγια;

Είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια τραγούδι από το νέο άλμπουμ “Prisoner of Emotions” που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τη MUSICA (Ρωσία). Στιχουργικά είναι εμπνευσμένο από ένα ιδιαίτερο ηφαίστειο στο Τουρκμενιστάν που έχει γίνει γνωστό με το όνομα “Hell’s Door” (Darvazza Hole). Η ιστορία λέει πως καίει επί 40 χρόνια… Οι στίχοι ανήκουν στην Άννα Σπανογιώργου η οποία είναι και συγγραφέας.

3.Πιστεύετε ότι έχετε φτάσει σε ένα σημείο που έχετε «ανακαλύψει πλήρως» ποιος είναι ο ήχος σας;

Ωραία ερώτηση, σαν γενικότερο πλαίσιο ναι, έτσι και αλλιώς επιχειρούμε να “ανακατέψουμε” αρκετά στοιχεία πέραν του metal, άρα πάντα ελπίζουμε πως υπάρχει χώρος για κάτι νέο στον ήχο μας. Υπό αυτή την έννοια, όχι, δεν θέλουμε να παράγουμε στερεότυπα άλμπουμ.

4.Ποιο είναι το πιο ωραίο πράγμα του να είσαι μέλος σε μπάντα;

Το να είσαι μέλος σε μπάντα είναι ωραίο! Ειλικρινά, όλες οι στιγμές αξίζουν αν βρίσκεσαι σε καλή παρέα και συνεννοείστε, πρόβες, ζωντανές εμφανίσεις, ηχογραφήσεις…

5.Τι μουσικές επιρροές έχει η μπάντα; Τι ακούγατε όταν ήσασταν μικροί; Τι ακούγατε όταν πρωτοχτίσατε την μπάντα και τι τώρα;

Μουσικές επιρροές αρκετές, από το metal των 80s και 90s στο goth, συμφωνικά μέρη, folk επιρροές, δυτική κυρίως μάλλον μουσική… Χμ μικρός άκουγα hard rock, electro pop(!) αλλά δεν είχα ιδιαίτερη τρέλα με τη μουσική, μέχρι που αργότερα κόλλησα στο metal και έμεινε το μικρόβιο!!! Στην αρχή η μπάντα είχε ακόμα πιο μελωδική κατεύθυνση, ίσως λόγο προηγούμενων σχημάτων με πιο dark/goth/neo-folk χαρακτήρα, πολλά διαφορετικά μέλη, έχουμε περάσει από πολλά κύματα είναι η αλήθεια…

6.Πείτε μας 5 δίσκους που πρέπει όλοι να έχουν στη δισκοθήκη τους, αλλά και πώς αυτοί σας έχουν επηρεάσει.

Δεν μπορώ να ονομάσω 5 μόνο δίσκους! Ας πούμε ενδεικτικά λοιπόν, Iron Maiden, Blind Guardian, Therion, Nightwish, Candlemass για να υπάρχει μια συσχέτιση με κάποιες βασικές επιρροές. Τα σχήματα αυτά αντικατοπτρίζουν σε ένα βαθμό και τα ακούσματα μας αλλά οκ ο καθένας μας ακούει και πολύ διαφορετικά πράγματα που δεν ταιριάζουν ή είναι απαραίτητα αντιληπτά στη μουσική μας, πρέπει να υπάρχει “χρυσή τομή”.

7.Πείτε μας δυο λόγια για τα μελλοντικά σας σχέδια (κυκλοφορία κάποιου δίσκου);

Για την ώρα ζωντανές εμφανίσεις για τη προώθηση του άλμπουμ, καινούργιο όχι ακόμα είναι νωρίς…

8.Οι στόχοι σας για το 2018; Πώς βλέπετε τους εαυτούς σας σε μερικά χρόνια;

Να είμαστε καλά αρχικά, να παίζουμε και ότι καλύτερο προκύψει, για το μέλλον δεν ξέρουμε ας μην κάνουμε μακροχρόνια σχέδια, θα είναι ωραίο να υπάρχουμε ως σχήμα και σε 5-10 χρόνια ειλικρινά!

9.Παιδιά χαρήκαμε πολύ που τα είπαμε. Η τελευταία κουβέντα ανήκει σε εσάς.

Δική μας η ευχαρίστηση, ελπίζουμε να έχουμε την ευκαιρία να τα ξαναπούμε!