Home Μουσική Συνεντεύξεις Συνέντευξη με τους Isla Fortuna στο Afternoiz!

Συνέντευξη με τους Isla Fortuna στο Afternoiz!

62
0

Μιλήσαμε με τους Isla Fortuna, με αφορμή την παρουσίαση της νέας τους δουλειάς με τίτλο ‘Verity‘.

Οι Isla Fortuna συστάθηκαν το καλοκαίρι του 2013, με σκοπό τη σύνθεση και εκτέλεση δικής τους μουσικής.
Πολλές φορές, η μουσική των Isla Fortuna συνδυάζει παλιά και καινούργια μουσικά στοιχεία, μέσω συνεχούς πειραματισμού στην σύνθεση και τον ήχο.

Το Verity κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2018 και η μπάντα εμφανίστηκε μαζί με τους ‘The Great Machine’ και στο φεστιβάλ ‘Power of the Night’. Η παρουσίαση του δίσκου έγινε στη Λάρνακα το Σεπτέμβριο του 2018, και στη Λευκωσία το Νοέμβριο του ίδιου χρόνου.
Οι Isla Fortuna συνεχίζουν να γράφουν νέο υλικό και να εμφανίζονται ζωντανά. Η μπάντα οραματίζεται να παίξει στην Ελλάδα και Ευρώπη, ενώ ένα δεύτερο άλμπουμ είναι στα σχέδιά τους.

 

1. Καλησπέρα σας παιδιά, Καλώς ήρθατε στο Afternoiz. Είστε οι ISLA FORTUNA όπως φυσικά ξέρετε. Ποιοι βρίσκετε όμως πίσω από αυτό το όνομα;

Χαίρετε. Η μπάντα αποτελείται από τον Στέφανο Ηλιόπουλο στα τύμπανα, το Νικόλα Φούρναρη στο μπάσο και στα φωνητικά και το Λυκούργο Ξενοφώντος στις κιθάρες.

2. Είστε μαζί από το 2013. Κρατάει καλά αυτή σχέση μεταξύ σας; Τι είναι αυτό που σας ενώνει περισσότερο;

Είμαστε φίλοι από παλιά, πριν ακόμα ξεκινήσουμε τη μπάντα. Τα πράγματα που μας ενώνουν είναι πολλά, το πιο σημαντικό η αγάπη για την ωραία μουσική και η από κοινού δημιουργία.

3. Πειραματισμός στη μουσική. Σίγουρα είναι κάτι που κάνει καλύτερο κάποιον. Είναι κάτι που κάνετε συχνά;

Σίγουρα ο πειραματισμός συμβάλλει σημαντικά στην εξέλιξη της οποιασδήποτε μορφής τέχνης. Εμείς προσπαθούμε να πειραματιστούμε με τις συνθέσεις και τον ήχο μας σε διάφορα επίπεδα, σχεδόν σε κάθε κομμάτι. Εν τέλει, προσπαθούμε να ανακαλύψουμε πως μπορούμε να σπρώξουμε τον ήχο μας για να ικανοποιήσουμε πρωτίστως τους εαυτούς μας σαν ακροατές.

4. Ποιο θα λέγατε πως είναι το μεγάλο ατού σας;

Τα αυτιά μας.

5. Θυμάστε τις αντιδράσεις του κοινού όταν σας πρωτοάκουσαν; Πως νιώσατε;

Πάει αρκετός καιρός τώρα και δεν είναι πολύ ευδιάκριτες οι πρώτες αντιδράσεις. Θυμόμαστε μερικά καλά σχόλια από κάποια παιδιά, τα οποία μας έκαναν να συνεχίσουμε. Γενικώς θυμόμαστε θετικά σχόλια, τα οποία μας άφησαν μια ευχάριστη αίσθηση.

6. Αποφασίζετε το 2018 να κυκλοφορήσετε μια συλλογή με 8 κομμάτια, που είχε τον τίτλο ‘Verity’. Πείτε μας για αυτή τη δουλειά.

Τα τραγούδια στο Verity ξεκίνησαν να γράφονται με το ξεκίνημα της μπάντας, οπότε στην ουσία είναι τα πρώτα μας κομμάτια. Τα περισσότερα από αυτά τα κομμάτια γράφτηκαν σε διάφορες τοποθεσίες, οι οποίες είχαν επιρροή στο αποτέλεσμα. Τοποθεσίες όπως μια βιομηχανική περιοχή στην Λάρνακα της Κύπρου, studios στο Λονδίνο, Canterbury και Southampton. Όταν είχαμε το Thinker’s Cave, που ήταν το τελευταίο που γράψαμε, νιώσαμε πως είχε έρθει η ώρα για ένα άλμπουμ. Ηχογραφήσαμε το δίσκο στην Κύπρο και επιμεληθήκαμε οι ίδιοι το σχεδιασμό. Το mastering έγινε στο Λονδίνο, όπου και τυπώθηκε εξ’ ολοκλήρου ο δίσκος.

Ονομάσαμε το δίσκο Verity, που σημαίνει “μια αληθινή αρχή ή πεποίθηση, θεμελιώδους σημασίας για κάποιον”. Αυτό το είχε δει ο Λυκούργος σε τατουάζ στο χέρι ενός γέρου εργάτη, ο οποίος έπασχε από μια χρόνια ασθένεια.

7. Τι σας εμπνέει στη μουσική και ποιες είναι οι επιρροές σας;

Μας εμπνέει το τι θεωρούμε προσωπικά ωραία μουσική, όπως και τα βιώματα του καθενός από μας. Γράφουμε για πράγματα που μας αφορούν, και συνήθως τα θέματα ποικίλουν. Όσον αφορά τις επιρροές μας, ο καθένας μας μεγάλωσε με διαφορετικά ακούσματα, τα οποία συμπεριλαμβάνουν ροκ, μέταλ, κλασική μουσική, ρεμπέτικα, τριπ χοπ και αρκετά άλλα.

8. Ετοιμάζετε κάτι νέο μας παρουσιάσετε; Έχετε συγκεντρώσει κάποιο υλικό;

Έχουμε νέα κομμάτια τα οποία ήδη παίζουμε ζωντανά. Σύντομα θα παίξουμε στην Αθήνα, όπως και σε φεστιβάλ στην Κύπρο, όπου θα παρουσιάσουμε κάποια από αυτά.

9. Τι περιμένετε από το μέλλον;

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, με σκοπό να παίξουμε τη μουσική μας και να μοιραστούμε εμπειρίες με όσο περισσότερο κόσμο μπορούμε.

Official links

https://islafortuna.bandcamp.com/releases

https://soundcloud.com/isla-fortuna/sets/verity

https://www.facebook.com/Islafortunaband/

ISLAND – VIDEO

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here