Home Μουσική Συνεντεύξεις Συνέντευξη με τους HAND OF FATE στο Afternoiz

Συνέντευξη με τους HAND OF FATE στο Afternoiz

41
0
HAND OF FATE

Οι HAND OF FATE μιλάνε στο Afternoiz, για τον δίσκο με τίτλο “Messengers Of Hope”.
Ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο σας.

1. Το 2014 η μοίρα σας έφερε κοντά με αποτέλεσμα να φτάσετε να δημιουργήσετε κάτι μέσα από αυτό. Ποιοι βρίσκονται όμως πίσω από τους HAND OF FATE, σύμφωνα με τις νέες αλλαγές;

Η σύσταση του συγκροτήματος συνοδεύεται από μια περίεργη ιστορία συμπτώσεων, στην οποία οφείλεται και το όνομά μας. Πριν τη δημιουργία του σχήματος, ο Γιάννης και ο Τάσος έπαιζαν σε ένα ροκ σχήμα, το οποίο καταπιανόταν κυρίως με διασκευές. Το σχήμα αυτό κάποια στιγμή διαλύθηκε και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα νέο συγκρότημα, με κύριο στόχο τη δημιουργία της δικής τους μουσικής. Έτσι, μαζί με την Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου, που ήταν η πρώτη τραγουδίστρια του σχήματος, άρχισαν να αναζητούν τα άτομα, που θα κάλυπταν τη θέση του μπάσου και των τυμπάνων. Γι’ αυτό το λόγο, έβαλαν αγγελία σε διάφορα site, όπου αναζητούσαν ντράμερ. Στην αγγελία αυτή απάντησε ένας μπασίστας. Ήταν ο Νίκος Μπενεβάς, ο πρώτος μπασίστας του συγκροτήματος. Παράλληλα, εκείνη την περίοδο, ο Γιάννης και η Αλεξάνδρα, είχαν παρευρεθεί σε μια συναυλία της Tarja Turunen στη Θεσσαλονίκη. Στο δρόμο της επιστροφής, κάποιος άγνωστος τους έκανε ωτοστόπ. Σε κάποια φάση ο άγνωστος αυτός, αναφερόμενος σε ένα κομμάτι που έπαιξε εκείνο το βράδυ η Tarja, είπε ότι ήταν το πρώτο κομμάτι που είχε βγάλει στα τύμπανα! Ήταν ο Δημήτρης Κουνατιάδης, ο πρώτος ντράμερ των Hand of Fate.Αυτό ήταν. Μαζευτήκαμε όλοι αμέσως και αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό που σήμερα είναι οι Hand of Fate.
Από τότε βέβαια είχαμε αλλαγές. Από το αρχικό Lineup παραμένουν ο Γιάννης Χατζηδήμος στην σολο κιθάρα και τα samples και ο Τάσος Γερασίμου στη ρυθμική κιθάρα. Η φωνή της μπάντας πλέον είναι η Έλενα Μπέλλα, ενώ το rhythm section αποτελείται από το Σώτο Σοφίδη στο μπάσο και τον Τέο Κουτσό στα τύμπανα.

2. Η Έλενα Μπέλλα είναι το νέο σας μέλος. Από ότι φαίνεται έδεσε με εσάς φωνητικά και μουσικά. Πόσο ψάξατε για το νέο σας μέλος; Ήταν κάτι δύσκολο;

Η Αλεξάνδρα και ο Δημήτρης, δυστυχώς για τους δικούς τους λόγους, αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τους Hand of Fate το καλοκαίρι του 2018. Τα εναπομείναντα μέλη, ξεκινήσαμε τη διαδικασία της ανεύρεσης των αντικαταστατών. Ήταν αρκετά δύσκολη, καθώς είναι λίγες οι καλές φωνές που ταιριάζουν σ’ αυτό το είδος και επιθυμούν να ασχοληθούν με αυτό. Ύστερα όπως από αρκετή αναζήτηση, κατασταλάξαμε σε τρεις υποψήφιες. Η Έλενα όμως ήταν αυτή που ξεχώρισε, καθώς εκτός από την καλή φωνή που είναι δεδομένο ότι έχει, έδειξε και τη περισσότερη θέληση να δουλέψει ώστε να ανταπεξέλθει στα καθήκοντά της.

3. “Messengers Of Hope” ονομάζεται η νέα σας δουλειά και έχει λάβει και πολύ καλές κριτικές. Κυκλοφόρησε και online σε πολλά σημεία όπου μπορούμε να το βρούμε. Μιλήστε μας για την δουλειά αυτή και πόσος χρόνος χρειάστηκε μέχρι να φτάσει στα χέρια σας;

Το «Messengers of Hope» είναι η πρώτη μας δουλειά και είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι γι’ αυτήν. Κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2017 και μπορεί να την ακούσει όποιος επιθυμεί σε διάφορες πλατφόρμες στο διαδίκτυο (Spotify, Itunes κλπ). Η μουσική στα περισσότερα κομμάτια του δίσκου έχει γραφτεί από το Γιάννη, ενώ οι στίχοι κυρίως από την Αλεξάνδρα. Υπεύθυνος για την ηχοληψία είναι ο Μάνος Τσελεπής, ο οποίος μαζί με το Γιάννη, πρέπει να αναφέρουμε ότι κόπιασαν ιδιαίτερα, ώστε να προκύψει αυτό το ηχητικό αποτέλεσμα. Περιλαμβάνει οχτώ κομμάτια, αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους και βάζει σε καινούργιο μονοπάτι τον ακροατή. Χρειάστηκε αρκετός καιρός για την ολοκλήρωση του άλμπουμ, περίπου ενάμισης χρόνος, που οφείλεται κυρίως στην καθημερινότητα μας και τις ασχολίες του καθενός, καθώς η μουσική δυστυχώς δεν είναι το κύριο επάγγελμά μας.

4. Κινήστε σε μελωδικό, ατμοσφαιρικό rock-metal. Ποιές οι επιρροές σας;

Σίγουρα ο καθένας μας έχει τις δικές του επιρροές. Φυσικά, για να ακολουθήσουμε το symphonic metal, έχουμε προτίμηση στα μεγάλα ονόματα του χώρου. Δεν κλείνουμε όμως τ’ αυτιά μας στα άλλα είδη. Τα ακούσματά μας είναι αρκετά, από το heavy και το progressive metal, έως τη rock, ακόμη και τη reggae. Γενικά, θεωρούμε ότι ωραία μουσική είναι αυτή που μας κάνει να αισθανόμαστε ωραία, άσχετα με το είδος.

5. Οι Θεσσαλονικείς πως αντιμετωπίζουν την δουλειά σας; Θεωρείτε πως έχει να κάνει με το σημείο που είναι κάποιος, για το πως θα κερδίσει το κοινό του;

Το feedback που έχουμε λάβει ως τώρα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό. Υπάρχει αρκετός κόσμος που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με τις επερχόμενες κινήσεις μας, είτε αυτές είναι live που πρόκειται να προγραμματίσουμε, είτε νέο υλικό. Πιστεύουμε ότι δεν έχει σημασία το σημείο που θα βρίσκεται κάποιος για να κερδίσει κοινό, γιατί αφενός στις μέρες που ζούμε, με το διαδίκτυο μπορεί κάποιος πολύ εύκολα να προωθήσει τη δουλεία του χωρίς ιδιαίτερο κόστος και να τον ακούσει ο οποιοσδήποτε σε οποιοδήποτε μέρος κι αν βρίσκεται, αφετέρου αν η μουσική που μοιράζεσαι είναι καλή, αργά ή γρήγορα θα γίνει γνωστή.

6. Ποιος ασχολείται σε κύριο βαθμό με τους στίχους; Είναι κάτι που θέλει να μας περάσει ή είναι απλά κομμάτια της ζωή του;

Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η Αλεξάνδρα είναι αυτή που ανέλαβε την επιμέλεια των στίχων του δίσκου, εκτός από το No Plaything και το ομότιτλο κομμάτι του δίσκου, τα οποία γράφτηκαν από τη Μαργαρίτα Πάσχου. Περιγράφουν κυρίως τα συναισθήματα που την κυριεύουν τη στιγμή που έγραφε το κομμάτι. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το Fading Dreams και το Touched by an Angel, στα οποία η Αλεξάνδρα εξιστορεί ένα επαναλαμβανόμενο όνειρο που έβλεπε στον ύπνο της. Δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά, έπρεπε αυτά τα όνειρα να τα αποτυπώσει στο χαρτί.

7. Μέσα από το “Messengers Of Hope” έχουν ήδη κυκλοφορήσει σε μορφή βίντεο στο κανάλι σας στο youtube τα: Temptation, Messengers of Hope και Fading Dreams. Γιατί επιλέξατε αυτά τα κομμάτια; Είναι για εσάς τα πιο δυνατά;

Είναι γεγονός ότι επιλέξαμε τα κομμάτια αυτά, γιατί τα θεωρούμε ως τα πιο αντιπροσωπευτικά του δίσκου. Υπάρχουν όμως στο δίσκο ακόμη πέντε κομμάτια, είτε με δυναμικά riffs και γρήγορο ρυθμό, όπως είναι το Enchanted, είτε πιο μελωδικά και με νοσταλγικό feeling, όπως είναι το A time I was free. Έχουν πολλά ακόμη να πουν στον ακροατή και αξίζει κανείς να τα ακούσει.

8. Πέρα από την online έκδοση, που μπορεί κάποιος να βρει δουλειά σας;

Αυτή τη στιγμή μπορεί κάποιος να ακούσει τη μουσική μας μέσα από τις διαδικτυακές πλατφόρμες (Youtube, Spotify, itunes κλπ). Ωστόσο, μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να έρθει σε επαφή μαζί μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook, ώστε να μάθει πως μπορεί να προμηθευτεί το Messengers of Hope και σε Cd, εφόσον το επιθυμεί.

9. Θα σας δούμε σε κάποια μουσική σκηνή;

Πρόσφατα, πραγματοποιήσαμε μια σειρά εμφανίσεων σε Θεσσαλονίκη και Βόλο, όπου τον επισκεφτήκαμε για πρώτη φορά. Αυτή τη στιγμή προγραμματίζουμε τις εμφανίσεις του επόμενου διαστήματος. Σκοπός μας είναι το Messengers of Hope να ακουστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερο κοινό. Σύντομα θα έχετε νεότερα από μας.

Facebook
Youtube

HAND OF FATE

Previous articleRelease Athens 2019 / Παρασκευή 21 Ιουνίου / Cypress Hill, Dub FX, ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, 12oς Πίθηκος + more tba 
Next articleΟι Αθηναίοι prog-rockers Mother of Millions κυκλοφορούν live video για το Artefact

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here