Home Μουσική Συνεντεύξεις Rogerfall: Ακούσαμε νέα δουλειά & μιλήσαμε μαζί τους

Rogerfall: Ακούσαμε νέα δουλειά & μιλήσαμε μαζί τους

432
2
rogerfall

Πρόσφατα έμαθα τους Θεσσαλονικείς Rogerfall, με αφορμή το νέο τους single, Gravity. Κάπου εκεί, έπαθα ένα μικρό έρωτα, από αυτούς που είχα καιρό να πάθω. Λίγο πως η μουσική τους μου θυμίζει τα νιάτα μου, γιατί πατάω τα 30 σε λίγους μήνες και αναπολώ. Λίγο πως η φωνή του Γιώργου Νικολαΐδη είναι έπικ. Λίγο πως έχουν απίστευτες κιθάρες και drums…. ε, δεν θέλει και πολύ!

Για να μην πολυλογώ, τα είπαμε λίγο με τον Γιώργο από τους Rogerfall, ώστε να λυθούν διάφορες απορίες μου, αλλά να πάθει και ο υπόλοιπος κόσμος την παράκρουση που έπαθα.

Πάμε, λοιπόν…

 • Ελένη Λεωνίδα: Πώς δημιουργήθηκε η μπαντα των rogerfall και ποια είναι η ιστορία πίσω από το όνομα της μπάντας;

Γιώργος Νικολαΐδης: Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown. Είχα γράψει κάποια αρχικά τραγούδια και ήθελα να βρω άτομα που θα βοηθούσαν για το συγκεκριμένο στυλ. Σε εκείνη την φάση ήμασταν ο καθένας σε άλλη μπάντα, αλλά γνωριζόμασταν μεταξύ μας μέσα απ’τον χώρο της μουσικής σκηνής, οπότε έστειλα τις ιδέες στον καθένα, τους άρεσαν, και καταφέρουμε να γίνουμε οι Rogerfall.

Το όνομα της μπάντας είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Βρίσκοντας το όνομα μου λίγο κοινό και βαρετό (όχι πάντα βέβαια), ήθελα να έχω ένα καλλιτεχνικό, οπότε από αυτή την σκέψη βρέθηκε το όνομα Roger. Η δεύτερη κατάληξη προέκυψε από την σκέψη ότι οκ πρώτον δεν θέλω να θεωρούμαστε one man band, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Και σκεπτόμενος πως δημιουργηθήκαμε σε μια φάση που η μουσική και οι τέχνες είχαν γενικά σταματήσει, εμφανιστήκαμε από το πουθενά σαν ουρανοκατέβατοι, οπότε το “fall” είναι όπως λέμε starfall. Τελικό αποτέλεσμα: Rogerfall

 • ΕΛ: Φήμες λένε πως η έμπνευση έρχεται….από το πουθενά! Οι βόλτες στην πόλη, η καθημερινότητα… ποια είναι η έμπνευση πίσω από το νέο σας τραγούδι με τίτλο, Gravity; Να ξέρετε πως το έχω βάλει ringtone και έχω πάθει μεγάλο κόλλημα!

ΓΝ: Η έμπνευση είναι τόσο τυχαία στην δική μας περίπτωση που μπορεί να έρθει από οπουδήποτε ! Για παράδειγμα μπορεί να έρθει από μια βροχερή μέρα, από κάποια σκηνή ταινίας, από κάτι που είπε κάποιος και κρατήθηκε κάποια λέξη, γενικότερα δηλαδή η καθημερινότητα και οτιδήποτε μέσα σε αυτήν μπορεί να προκαλέσει έμπνευση! Συγκεκριμένα για το Gravity, έμπνευση έδωσε ο χρόνος που περνάει αλλάζοντας τις ανθρώπινες σχέσεις, οποιουδήποτε είδους και αν είναι. Το λεγόμενο “healing time”. Μας τιμάει πολύ η χρήση του ως ringtone !

rogerfall

 • ΕΛ: Ποια η σχέση των rogerfall με τις δισκογραφικές;

ΓΝ: Για την ώρα καμία, αλλά θαυμάζουμε τις μπάντες εξωτερικού (και μη) που έχουν συνεργαστεί με δισκογραφικές και κάνουν ποιοτική και συνεργατική δουλειά.
Θα θέλαμε σίγουρα να συνεργαστούμε και εμείς με κάποια σε μελλοντική φάση.

 • ΕΛ: Ως νεοσύστατη μπάντα, οι δυσκολίες θα πρέπει να είναι συχνό φαινόμενο. Ποια ήταν η μέχρι τώρα μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετωπισατε;

ΓΝ: Οι δυσκολίες είναι σίγουρα ένα μεγάλο μέρος κάθε μπάντας, όπως και, εννοείται, σε εμάς.
Θα έλεγα ότι πάντα παλεύουμε με τον χρόνο. Πάντα κάποιος δεν θα μπορεί να έρθει σε πρόβα ή σε κάποιο meeting που θα κάνουμε, αλλά εννοείται πως δεν αφήνουμε να μας κρατήσει πίσω αυτό.

 • ΕΛ: Ποιες είναι οι κυρίες επιρροές σας μουσικά;

ΓΝ: Είμαστε ξεκάθαρα επηρεασμένοι από την αμερικανική και βρετανική pop-punk/alternative σκηνή των 2000’s και το καλύτερο είναι ότι ο καθένας μας έχει τον δικό του τρόπο έκφρασης και έμπνευσης πάνω σε αυτό, έχοντας και τα εκάστοτε δικά του προσωπικά ακούσματα.

Μάθετε για το Paradox

 • ΕΛ: Έχετε αφήσει στον “αερα” την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου… Όμως, δε μπορώ να περιμένω. Οπότε, ήρεμα ρωτάω, πότε με το καλο; χαχα 🙂
  Επίσης, πάλι οι φήμες λένε, πως ο,τι έχετε κυκλοφορήσει μέχρι τώρα δε θα είναι στον δίσκο. Ισχύει; Αν ναι, γιατί;

ΓΝ: Θέλουμε να τα κυκλοφορήσουμε όλα όσο το συντομότερο δυνατό ! Αλλά η απάντηση είναι πως η μουσική, όπως και οι άλλες τέχνες, απαιτεί χρόνο και αφοσίωση. Πιστεύω όμως ότι είμαι το ίδιο ανυπόμονος με εσένα σε αυτό το θέμα !
Ισχύουν οι φήμες ναι ! Οι κυκλοφορίες αυτές δεν θα είναι στον δίσκο. Νιώθουμε ότι όσο γράφουμε καινούργια τραγούδια, τόσο ωριμάζουν τα “παλιά”, οπότε ο δίσκος θα είναι σαν το επόμενο βήμα, με ανανεωμένη οπτική !

rogerfall

 • ΕΛ: Ποιο είναι το μυστικό πίσω από την προφορά σου; Να ξέρετε πως έβαλα το τραγούδι να το ακούσει βέρος Αμερικανός και νόμιζε ότι είστε μπάντα από το Μαϊάμι.

ΓΝ: Δεν φαντάζεσαι πόσο ωραίο είναι να ακούμε τέτοια θετικά σχόλια ! Οσο για το μυστικό της προφοράς θα αποκαλύψω ότι φταίνε οι πολλές σειρές, ταινίες και παιχνίδια !

 • ΕΛ: Οι στίχοι σας είναι λίγο ποιητικοί. Ποιοι είναι το μήνυμα που θέλει να δώσει το Gravity και το Ruins, αντίστοιχα;

ΓΝ: Οτιδήποτε πάω να γράψω, συνήθως βγαίνει ποιητικά, ίσως είναι και κατάρα χαχαχα !
Όπως γράφω και πριν, το Gravity στηρίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις και στον χρόνο που περνάει ανάμεσα τους, χρησιμοποιώντας την παρομοίωση ενός αστροναύτη που έχει μείνει μόνος του στο διάστημα και πέφτει (ή και όχι) αργά στην Γη.

Το Ruins βασίζεται στις κακές σκέψεις που έχει ο οποιοσδήποτε στην καθημερινότητά του, στις “σκιές” (όπως είναι και στο βίντεο), που τον κρατάνε πίσω από πράγματα και δεν τον αφήνουνε να τα ζήσει ή να τα χαρεί. Τελειώνει όμως με θετικό μήνυμα, νικώντας δηλαδή τις “σκιές” του.

 • ΕΛ: Πότε θα καμαρώσουμε τους rogerfall σε επόμενο live στην Θεσσαλονίκη;

ΓΝ: Καλή ερώτηση ! Ίσως σε κάποιο φεστιβάλ το καλοκαίρι (και εκτός Θεσσαλονίκης δηλαδή) αλλά σίγουρα από την νέα σεζόν. Να μας περιμένετε !

 • ΕΛ: Προβλέπεται και η κάθοδος προς την πρωτεύουσα μας; Ιδανικό θα ήταν!

ΓΝ: Σίγουρα προβλέπεται ! Θέλουμε και εμείς να κατέβουμε και να παίξουμε στην πρωτεύουσα !

 • ΕΛ: Επόμενη κυκλοφορία σε single, πότε θα περιμένουμε από εσάς;

ΓΝ: Το επόμενο single θα κυκλοφορήσει -εκτός απροόπτου- κάπου μέσα στον Ιούλιο !

 • ΕΛ: Υπάρχει χώρος θεωρείς για νέες μπάντες και νέες ιδέες στην Ελλάδα;

ΓΝ: Σίγουρα υπάρχει, όμως στην Ελλάδα οι μπάντες με ξένο στίχο πιστεύω είναι λίγο πιο δύσκολο να φανούν και να ξεχωρίσουν από όσο σε άλλες χώρες, για παράδειγμα Γερμανία, Αγγλία, Ιταλία.
Όποτε κατά την γνώμη μου θέλει μεγαλύτερη προσπάθεια και επιμονή !

 • ΕΛ: Ποιοι είναι οι στόχοι σας για τα επόμενα 5 χρόνια;

ΓΝ: Από θέμα τραγουδιών και κυκλοφοριών θέλουμε να κάνουμε όλες τις μουσικές μας ιδέες πραγματικότητα (singles, δίσκο, κι’άλλα singles), να παίξουμε οπουδήποτε μπορέσουμε και μας σηκώνει το κλίμα, και σίγουρα να καταφέρουμε είτε να βγούμε είτε να παίξουμε κάπου στο εξωτερικό !

Ευχαριστώ πολύ και σας περιμένω Αθήνα!!!

Ευχαριστούμε και εμείς ! Θα γίνει !

2 COMMENTS

Comments are closed.