Home Μουσική Συνεντεύξεις Οι Potergeist επιστρέφουν …. με μια δυναμική συνέντευξη!

Οι Potergeist επιστρέφουν …. με μια δυναμική συνέντευξη!

38
0

Οι Potergeist επιστρέφουν ….
Ναι καλά ακούσατε… Έχοντας 4LP, έχοντας ανοίξει live μεγάλων ονομάτων, έχοντας κάνει ένα από τα καλύτερα album που έχω ακούσει από ελληνική μπάντα, το αγαπημένο μου «Swampires», χωρίς παρεξήγηση από τα υπόλοιπα μέλη το επόμενο σχόλιο, έχοντας έναν φανταστικό παίχτη στα τύμπανα και μετά απουσία μεγάλου διαστήματος από την τελευταία τους δουλειά, χωρίς να έχουμε νέα τους, έρχονται με νέο δίσκο και εμφάνιση στο Κύτταρο στις 04.05.
Κατ’ αρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του Afternoiz , εδικά εσένα Πέτρο, για τον χρόνο που διέθεσες για να απαντήσεις στα ερωτήματα μας.
Να γνωριστούμε… είμαι ο Γιώργος και θα ξεκινήσω από την εξής ερώτηση…

1) Νέο LP… Θέλουμε ημερομηνία κυκλοφορίας, σε τι ύφος κινείται, έχει κάτι το διαφορετικό που θα μας δείξει ένα άλλο «πρόσωπο» των Potergeist ?

Αρχικά Γιώργο, θα ήθελα να ευχαριστήσω το Afternoiz μια κ είναι η πρώτη συνέντευξη που απαντώ ως “καινούργιο μέλος” της μπάντας στη θέση του κιθαρίστα.
Μετά από ένα χρονικό διάστημα δισκογραφίκης απουσίας και όντας και εγώ στο παρελθόν οπαδός της μπάντας θέλαμε να κάνουμε ένα δίσκο που να φέρει όλες τις καλές στιγμές από παλαιότερες δουλειές συν ένα καινούριο αέρα που νιώθαμε ότι είναι καλό να υπάρξει.
Το ύφος που λοιπόν θα έλεγα ότι είναι γύρω από το γνωστό σε όλους Southern hard rock & Metal με όλα τα κομμάτια να έχουν το χαρακτήρα του single για εμένα.
Φαντάσου ότι αυτή τη φορά μας ήταν δύσκολη η επιλογή των καινούριων κομματιών μια κ υπήρχαν άλλα τόσα στην προπαραγωγή.
Επιλέξαμε λοιπόν να κάνουμε ένα δίσκο που θα είμαστε όλοι υπερήφανοι για την δημιουργία του.

2) Πόσο χρόνο δουλεύετε το νέο υλικο?

Περίπου ένα χρόνο βρισκόμαστε στη διαδικασία ετοιμασίας του και προπαραγωγής.
Μαζί με την ηχογράφηση ίσως ένα και κάτι…

3) Μου φάνηκε αιώνας από την τελευταία φορά που άκουσα κάτι για εσάς. Πόσο χρονικό διάστημα αλήθεια λείψατε ? Τι κάνατε όλο αυτό το διάστημα ?

Μπορεί να έλειψε σε κόσμο και σε εσένα αυτή η μπάντα, αλλά σε ενημερώνω ότι επιστρέφει πολύ δυναμικά. Από το” crocodile tears”ουσιαστικά υπήρξαν κάποιες εμφανίσεις και μετά αφού αντικατέστησα τον Νίκο ( XP ) στην κιθάρα να’ μαστε πάλι εδώ! Κάθε μπάντα χρειάζεται ένα διάστημα για να ανακάμψει μετά από κάτι τέτοιο. Έπρεπε να μπουν όλα σε μια σειρά και αυτό έγινε.

4) Υπήρξε στιγμή που είπατε ότι το διαλύουμε ή απλά θέλατε να ακολουθήσετε δρόμους που θα σας ανανέωναν για να επανέλθετε με περισσότερη ενέργεια ?

Νομίζω ότι μια ανανέωση είναι πάντα καλό να υπάρχει στην πορεία μιας μπάντας.
Τώρα αν αυτό εμπεριέχει την ιδέα της διάλυσης θα έλεγα ότι είναι αυτοκαταστροφικό.
Μάλλον έπρεπε να έρθει η κατάλληλη στιγμή για την επόμενη κίνηση και να που ήρθε.

5) Είστε μια μπάντα με αξιόλογες δουλειές, όπως ανέφερα και στο πρόλογό μου, θεωρώ το “Swampire” είναι ένα από τα καλύτερα LP που έχει κυκλοφορήσει στην εγχώρια ελληνική σκηνή. Μετά από 15 χρόνια, με την stoner – southern εγχώρια σκηνή να είναι αναγεννημένη με μπάντες να κάνουν sold out, θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να έχετε λάβει μεγαλύτερη αποδοχή από το κοινό, μιας και κατά την ταπεινή μου άποψη ήσασταν από τις μπάντες που πρωτοστάτησαν στην αναγέννηση αυτή?

Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση σου και θα το πω από τη θέση του οπαδού που έχω υπάρξει στο παρελθόν. Πάντα στην πορεία μιας μπάντας παίζουν ρόλο πολλά…. οι επιλογές (σωστές και λάθος), τύχη, χρήμα, γνωριμίες και πολλά άλλα με επίκεντρο φυσικά την μουσική.
Πιστεύω ότι αυτό λοιπόν θα αλλάξει με τον συγκεκριμένο δίσκο και γενικότερα με την ανανεωμένη εικόνα των Potergeist.

6) Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το άμεσο μέλλον ?

Να κυκλοφορήσει το καινούργιο άλμπουμ και να παίξουμε όσα περισσότερα live μπορούμε!

7) Με την κυκλοφορία του νέου LP, έχετε σχεδιάσει εμφανίσεις ?

Με την κυκλοφορία θα ανακοινωθούν οι εμφανίσεις καθώς και το release date για την παρουσίαση του άλμπουμ.
Stay in tune …..

8) Στο Κύτταρο στις 04.05 τι να περιμένουμε ?

Θα παίξουμε κάποια tracks από το καινούριο ακυκλοφόρητο άλμπουμ όπου πιστεύω ότι θα κάνουν μια καλή εισαγωγή για αυτό. που “έρχεται” και φυσικά παλιά αγαπημένα κομμάτια !
Με μια λέξη, τα καλύτερα!

9) Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του Afternoiz!!

“Ακούστε μουσική με τα αφτιά και όχι με τα μάτια, μείνετε συντονισμένοι στο Afternoiz και αναμένετε τον καινούριο δίσκο Potergeist!”
Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον !!

Σας ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σας και σας εύχομαι κάθε επιτυχία με την κυκλοφορία της νέας δουλειάς που ανυπομονώ ειλικρινά να ακούσω !!

Previous articleΑνταπόκριση: Ladies of Metal Festival @ HolyWood Stage
Next articleMind Departure – Νέο Lyric Video “Confrontation” (Live performance)

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here