Home Μουσική Συνεντεύξεις Οι Ιταλοί HOT SUNDAY BLOOD μιλάνε στο Afternoiz

Οι Ιταλοί HOT SUNDAY BLOOD μιλάνε στο Afternoiz

277
0
hotsunday-blood-interview

Οι HOT SUNDAY BLOOD άφησαν για λίγο στην άκρη το νέο τους δίσκο «Kein Licht» και μας έδωσαν πληροφορίες, μέσα από μια λεπτομερή συνέντευξη.

1) Καλώς ήρθατε παιδιά! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που σας έχουμε μαζί μας! Συγχαρητήρια για το νέο σας άλμπουμ «Kein Licht»!
Γεια σας και σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία αυτής της συνέντευξης! Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι το νέο άλμπουμ, και πολύ χαρούμενοι για το τελικό αποτέλεσμα.

2) Έχετε ήδη κυκλοφορήσει 3 άλμπουμ. Δώστε μας μια σύντομη επισκόπηση της ιστορίας της μπάντας.
Είμαστε από το Τορίνo, στα βόρεια της Ιταλίας. Το συγκρότημα υπάρχει από το 2013 και, όπως συμβαίνει συχνά, εμείς περάσαμε μαζί πολλές καλλιτεχνικές στιγμές , που αφού συνδυάστηκαν, μας έδωσαν την ευκαιρία να βιώσουμε ένα ενδιαφέρον χρονοδιάγραμμα εξελισσόμενων ήχων.

Το πρώτο άλμπουμ μας «Someone Left Behind» έχει περισσότερο grunge προσανατολισμό, ενώ το «New Omega» είναι πιο μεταλλικό και το «Kein Licht» έχει πιο σκοτεινές ατμόσφαιρες… είμαστε πολύ περήφανοι για την πορεία μας μέχρι στιγμής.

3) Πώς θα περιγράφατε τον ήχο των Hot Sunday Blood και ποιες μπάντες σας έχουν κυρίως επηρεάσει;
Από το grunge, όπως οι Alice in Chains ή οι Soundgarden, μέχρι πιο alternative metal μπάντες όπως οι Pyogenesis και επίσης σκοτεινές μπάντες, όπως οι Type O Negative, οι Bauhaus και οι Katatonia. Είμαστε πέντεάτομα με κοινό υπόβαθρο αλλά διαφορετικά γούστα στη μουσική, από Opeth έως Faith No More.

4) Τι πιστεύετε για το μοντέρνο metal;
Πιστεύουμε ότι όλα όσα εξελίσσονται και εμπλουτίζονται με νέα στοιχεία είναι ενδιαφέροντα. Ακόμη και όταν δεν ανταποκρίνεται στα γούστα μας, αξίζει να δοκιμαστεί. Γνωρίζουμε ότι στη metal μουσική, το κλασικό κίνημα φαίνεται με να αντιμετωπίζεται με κάποιο ιδιαίτερο σεβασμό και όποιος απομακρύνεται ηχητικά από τη δεκαετία του ’80 δεν είναι τόσο δημοφιλής, αλλά είμαστε πια στο 2020 και νιώθουμε πραγματικά τυχεροί που μπορούμε να ακούσουμε εμπλουτισμένους και εξελισσόμενους ήχους.

5) Πιστεύετε ότι οι Hot Sunday Blood έχουν θέση σε αυτόν το μοντέρνο ήχο;
Πιστεύουμε ότι υπάρχει κάποια θέση για εμάς. Σίγουρα δεν παίζουμε παραδοσιακό metal, ούτε κάτι υπερβολικά εμπλουτισμένο με ξένα στοιχεία. Πού ακριβώς είναι η θέση μας δεν είναι τόσο σημαντικό, αρκεί να είναι στην καρδιά των οπαδών μας.

6) Πείτε μας λίγα λόγια για το τελευταίο σας άλμπουμ “Kein Licht” που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2019!
Το «Kein Licht» είναι ένα άλμπουμ που η κεντρική του ιδέα βασίζεται κυρίως στην απώλεια συναισθημάτων. Η έλλειψη από κάτι που μπορεί να φανεί μέσα από συναισθηματικές δομές όπως η παραίτηση, η απογοήτευση και η θλίψη. Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ιστορία που να διηγείται μέσω των τραγουδιών, αλλά υπάρχει ένα κοινό θέμα σε αυτά.

7) Είστε ευχαριστημένοι με την ανταπόκριση σχετικά με το άλμπουμ από οπαδούς και κριτικούς;
Δεν αρέσει σε όλους το «Kein Licht» επειδή έχει πολλά ετερόκλητα στοιχεία σαν άλμπουμ. Και αυτό είναι απολύτως δίκαιο, γιατί δεν είμαστε εδώ για να τους ευχαριστήσουμε όλους. Συνολικά όμως, η ανταπόκριση ήταν καλή και, το σημαντικότερο, χρήσιμη για τον εντοπισμό βασικών σημείων που μπορούμε να βελτιώσουμε!

8) Ποια είναι τα πλάνα της μπάντας για το 2020;
Να παίξουμε περισσότερο, να συνθέσομε περισσότερο, να αποκτήσουμε μια μεγαλύτερη βάση θαυμαστών και να προσπαθήσουμε να βγούμε από τα ιταλικά σύνορα λίγο περισσότερο! Όπως πολλοί άλλοι έχουμε υποφέρει με αυτή την παγκόσμια πανδημία και έχουμε χάσει κάποιες συναυλίες και άλλες ευκαιρίες, αλλά δεδομένης της κατάστασης δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο να διαμαρτυρηθούμε. Αυτήν τη στιγμή ψαχνόμαστε μουσικά και συνθέτουμε σχετικά με το νέο μας άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει όταν είναι έτοιμο!

9) Στίχοι ή μουσική; Τι έρχεται πρώτο; Πείτε μας λίγα λόγια για το πώς συνθέτετε το δικό υλικό σας.
Ξεκινώντας από το σημείο ότι δεν υπάρχει κανόνας για το τι έρχεται πρώτο, στο δικό μας σενάριο μας η μουσική έρχεται πρώτη και μετά οι στίχοι. Ο καθένας από εμάς είναι ελεύθερος να φέρει μια ιδέα, η οποία εξελίσσεται σε μια άλλη ιδέα και αυτό συνεχίζεται. Όταν υπάρχει κάτι καλό για να ξεκινήσει ο Andrea, ο τραγουδιστής μας, αυτός ακούει το υλικό και προτείνει μια φωνητική γραμμή, στην οποία σε δεύτερη φάση προστίθενται και οι στίχοι.

Μέχρι τώρα είμαστε πολύ χαρούμενος από αυτή τη διαδικασία, επειδή το πιο σημαντικό πράγμα, τα αποτελέσματα, είναι καλά. Σχετικά με τους στίχους, προσπαθούμε πάντα να λέμε κάτι σημαντικό. Τα θέματα μας δεν είναι πολύθετικά αλλά θέλουμε να αποφύγουμε να είναι ασήμαντα και να μιλάμε για κακά πράγματα μόνο και μόνο επειδή εμείς είμαστε metal και έτσι πρέπει να το κάνουμε. Το κοινό στοιχείο σε εμάς είναι ότι μιλάμε για προσωπικές έννοιες, παρά για αφηρημένες. Πολλοί άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν με τους στίχους μας.

10) Ποιες είναι οι πιο αρνητικές στιγμές στην καριέρα σας;.
Όπως πολλές άλλες μπάντες έχουμε υποφέρει από αλλαγές στο lineup και αυτές ήταν οι πιο αρνητικές στιγμές, αφού νιώθεις ότι πρέπει να ξεκινήσεις κάτι από την αρχή.

11) Kαι ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρό σας για τους Hot Sunday Blood;
Να κάνουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να μάθουν για τη μουσική μας και να παίζουμε όλο και μεγαλύτερες συναυλίες με ανθρώπους που θα τραγουδάνε τα κομμάτια μας!

https://www.instagram.com/hotsundayblood/
https://m.facebook.com/hotsundayblood/?locale2=it_IT
Ακούστε τη μουσική των Hot Sunday Blood.