Home Μουσική Συνεντεύξεις Loud Silence: Chichat στο Afternoiz.gr!

Loud Silence: Chichat στο Afternoiz.gr!

622
1
Loud Silence
Loud Silence

Οι Loud Silence δεν είναι μια συνηθισμένη rock μπάντα. Έτσι ξεκινούσαν πάντα τα δελτία τύπου και έτσι σας μάθαμε, Ως μια heavy rock/pop μπάντα. Τα πράγματα όμως άλλαξαν και ήρθε ο καιρός να τα πούμε!

1. Έχουν περάσει σχεδόν 6 χρόνια από την ημέρα που σταθήκατε στα πόδια
σας και το συγκρότημα αυτό πήρε ζωή. Ήταν κάτι που μαγειρεύατε καιρό;

Καλησπέρα αρχικά, ευχαριστούμε πολύ για τη διαδικτυακή φιλοξενία. Σωστά, έχουν περάσει 6 χρόνια από όταν πήρε την τελική μορφή η μπάντα και ξεκινήσει να πηγαίνει κάπως πιο «σοβαρά». Πραγματικά, είναι αστείο ότι πριν κάποια χρόνια δεν μπορούσαμε να παίξουμε στα μαγαζιά επειδή ήμασταν ανήλικοι. Ακούμε μουσική από μωρά παιδιά και παίζουμε από τα πρώτα χρόνια του σχολείου. Σίγουρα, η μπάντα ήταν κάτι σαν meant to be και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη σύνθεση από αυτή για εμάς.

2. Τι ιδέα είχε μπει στο κεφάλι σας και ξεκίνησε η συνεργασία μεταξύ των 3;

Η ιδέα ήταν να παίξουμε στο Schoolwave Festival, όπου στην εφηβεία μας ήταν στα καλύτερα του και κάθε εφηβικό αθηναϊκό (και όχι μόνο) συγκρότημα ήθελε να παίξει. Η τριάδα αποτελείται από 2 αδέρφια (δίδυμα κιόλας) και τον κολλητό τους, οπότε η σύνθεση της μπάντας ήταν εύκολη υπόθεση.

Loud Silence DANCE WITH ME_Still (5) (1)

3. Άλλο ύφος και άλλη δισκογραφία… και ξαφνικά γίνεται ένα μπαμ και από το

Elements” του 2020 πάμε στο επόμενο. Τι συνέβη και κάνατε τέτοια στροφή;
Η αλήθεια είναι ότι ίσως τελικά το “Elements” να ήταν μια παρένθεση μουσικά, όπου πριν καν ανοίξει, είχε ήδη κλείσει. Τα ακούσματα μας έχουν απομακρυνθεί κατά πολύ από τον heavy ήχο, αλλά πλέον κινούμαστε σε πιο pop και σε πιο «μοντέρνες» εκδοχές της rock. Οπότε μάλλον ο επερχόμενος μας δίσκος είναι κάτι πιο οικείο για εμάς.

Σίγουρα οι επιρροές μας πλέον είναι άσχετες μεταξύ τους, εξού και αυτή η στροφή στον ήχο, αλλά είμαστε σίγουροι πως θα γίνουν όσες στροφές χρειαστούν για να βγαίνει αυτό που θέλουμε.

Η πιο δύσκολη ερώτηση (και μάλλον η χειρότερή μας) είναι το «τι είδος παίζετε;»

4. Έχουμε ήδη 2 νέα κομμάτια που θα περιλαμβάνονται στο νέο δίσκο. Ποιες οι
επιρροές του σήμερα και πότε να περιμένουμε το νέο δίσκο;

Οι επιρροές του σήμερα είναι σίγουρα ένα μεγάλο μέρος της Βρετανικής σκηνής, ενώ υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον και από τους 3 μας σε κάποια κομμάτια της mainstream pop. Κάπως πολλοί καλλιτέχνες/μπάντες μαζί ανακατεμένες. Όχι κάτι συγκεκριμένο. Κάθε μέρα αλλάζουν. Έτσι το έχουμε στο κεφάλι μας. Λατρεύουμε την κουλτούρα της Αγγλίας σε αυτό το κομμάτι, θα θέλαμε να ήμασταν εκεί, πιστεύουμε εκεί είναι η πηγή. Όσο για τον νέο δίσκο, είμαστε πολύ κοντά.

Τα ακούσματα μας έχουν απομακρυνθεί κατά πολύ από τον heavy ήχο, αλλά πλέον κινούμαστε σε πιο pop και σε πιο «μοντέρνες» εκδοχές της rock.

Loud Silence DANCE WITH ME_Still (5) (1)
Loud Silence DANCE WITH ME_Still (5) (1)

5. Σας εκφράζει περισσότερο αυτή η αλλαγή στο ύφος; Ποια τα σχόλια από τον
κόσμο;

Η εξέλιξη στο ύφος ήρθε τελείως φυσικά, καθαρά μέσω των ακουσμάτων και των τριών. Νιώθουμε ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα, καθώς πλέον μπορούμε να τα ακούσουμε (χαχα). Αυτό ήταν κάτι που επιθυμούσαμε να συμβεί. Μπορεί τα δύο που έχουμε κυκλοφορήσει έως τώρα να είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, αλλά που να ακούσετε το τρίτο. Οπότε ναι, θεωρούμε ότι αυτή η αλλαγή στο ύφος μας εκφράζει απόλυτα.

Ο κόσμος φαίνεται να απολαμβάνει την εξέλιξη της μουσικής μας. Τους αρέσει που «τολμάμε» κάτι διαφορετικό.

6. Επίσης νέα συνεργασία. Τι σχέση έχετε με την Bitter Tea Records;

Στην BITTER TEA βρεθήκαμε μέσω της γνωριμίας με τον Άγι Χατζηγεωργίου. Μας έχουν βοηθήσει πολύ στο να οργανώσουμε το νέο υλικό, φέρνοντάς μας σε επαφή με πολύ ταλαντούχους ανθρώπους, όπως για παράδειγμα, οι άνθρωποι που μας βοήθησαν στην παραγωγή των βίντεο για να συνοδεύσουν τα κομμάτια μας και όχι μόνο.

Συνεργαζόμαστε και στο κομμάτι του booking, καθώς οι τελευταίες μας συναυλίες στην Αθήνα έγιναν με την υποστήριξη τους και μάλιστα το ένα ήταν στα πλαίσια του Endless Daze, όπου διοργανώνουν. Ανυπομονούμε για τα επόμενα

Loud Silence DANCE WITH ME_Still (5) (1)
Loud Silence DANCE WITH ME_Still (5) (1)

7. Από το New long festival, στο Schoolwave & το Under The Sun … ποιο θα
θέλατε να είναι το επόμενο σας βήμα;

Λατρεύουμε το να παίζουμε συναυλίες. Θα δώσουμε μεγάλη έμφαση στο συγκεκριμένο κομμάτι με την κυκλοφορία του νέου δίσκου. Έχουμε στα πλάνα μας να κάνουμε μια ελληνική περιοδεία, στα πλαίσια της προώθησης του νέου δίσκου, κάτι το οποίο μας ενθουσιάζει.

Φυσικά θα θέλαμε να λάβουμε μέρος και σε κάποιο/α φεστιβάλ της Ελλάδας το καλοκαίρι, αλλά η μεγαλύτερη επιθυμία μας είναι να βγούμε εκτός των συνόρων, όπου είναι κάτι που θα το τολμήσουμε μέσα στην επόμενη χρονιά.

Loud Silence DANCE WITH ME_Still (5) (1)
Loud Silence DANCE WITH ME_Still (5) (1)

8. Μέχρι τώρα έχουμε απολαύσει 2 videos. Εμφανώς προσεγμένα και ιδιαίτερα
επμελημένα. Θέλετε να μας πείτε για τις συνεργασίες αυτές και για την ομάδα
που σας περιβάλει;

Όπως προαναφέραμε οι συνεργασίες για τα δύο video προήλθαν μέσω της Bitter Tea και εμείς είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκπληκτικούς ανθρώπους. Από την μία είχαμε το “Take A Breath” και την συνεργασία με τον Αχιλλέα (Achilleas Tsoutsis) και τον Άγγελο (Aggelos Papadopoulos).

Δύο παιδιά τα οποία αγάπησαν την ιστορία του κομματιού όσο εμείς και μας βοήθησαν να κάνουμε αυτό που είχαμε στο κεφάλι μας, μια σειρά από εικόνες για την παρουσιάσουμε στον κόσμο. Από την άλλη, ο τρομερός Σεραφείμ (ShareAFilm), ο οποίος έχει αυτήν την καλλιτεχνική τρέλα που αγαπάμε, όπου σκηνοθέτησε και γύρισε το βίντεο για το “Dance With Me“, το οποίο λατρέψαμε από τη πρώτη στιγμή, καθώς περάσαμε φανταστικά στο γύρισμα παρέα με τους φίλους μας, όπου πρωταγωνιστούσαν, αλλά και με το αποτέλεσμα να είναι αυτό που πραγματικά θέλαμε.

9. Από την μπαλάντα του Take a Breath στο χορευτικό Dance With Me. Μας
πετάξατε τα 2 άκρα για να έχουμε να περιμένουμε τη μέση;

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, που να ακούσετε το 3ο single. Μας αρέσει να εξερευνούμε διαφορετικά συνθετικά μονοπάτια οπότε συνειδητά επιλέγουμε η μουσική μας να περιέχει πολλά διαφορετικά στοιχεία από κομμάτι σε κομμάτι, ακόμα κι αν αυτό φαίνεται περίεργο σε μερικούς.

Loud Silence DANCE WITH ME_Still (5) (1)

10. Ποια συνεργασία είναι αυτή που σας έχει “στιγματίσει”;

Δίχως αμφιβολία, οι 15χρονοι εαυτοί μας δεν θα μπορούσαν να κοιμηθούν τα βράδια αν μάθαιναν πως σε μερικά χρόνια θα κάναμε μουσική παρέα με τα τότε είδωλα μας. Την παραγωγή του δίσκου την ανέλαβε ο Στέλιος των Planet of Zeus, μαζί με τον Γρηγόρη Μάγο στο Few Studios. Ήταν μοναδική εμπειρία, μας βοήθησε πάρα πολύ στο να βγάλουμε το αποτέλεσμα που είχαμε στο κεφάλι μας.

11. Νέα δουλειά, νέα εποχή για εσάς. Έχετε σκοπό να επιστρέψετε κάποια στιγμή στο πιο hard rock;

Δεν απαρνηθήκαμε ποτέ τον βαρύ ήχο και όταν βγει ολόκληρος ο δίσκος πιστεύουμε πως θα γίνει σαφές αυτό.
Είναι σίγουρα μια νέα εποχή για εμάς, κυρίως γιατί πλέον νιώθουμε πιο πολύ από ποτέ πως η μουσική μας είμαστε εμείς. Μας αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο αυτός ο δίσκος. Η εναλλαγή μεταξύ των ήχων και του ύφους. Ίσως τελικά η έλλειψη ξεκάθαρης ταυτότητας να είναι η δική μας ταυτότητα.

12. Τι θα θέλατε να μάθει ο κόσμος για εσάς και τι θα θέλατε να ξεχαστεί;

Είμαστε οι Loud Silence, μας αρέσουν οι γλάροι. Τις Κυριακές φοράμε κιτρινόμαυρα και θα θέλαμε on stage να φοράμε κουστούμια. Ίσως και να το κάνουμε, ίσως και όχι. Θα θέλαμε να ξεχάσετε ότι είπαμε παραπάνω και να ακούσετε τη μουσική μας, είτε σε κάποια συναυλία, είτε από κάποιο άλλο μέσο.

Σας ευχαριστούμε πολύ και σίγουρα αναμένουμε να ακούσουμε το δίσκο αλλά και να
μάθουμε νέα σας!

1 COMMENT

Comments are closed.