Home Μουσική Συνεντεύξεις Συνέντευξη με τους ROCK N ROLL Children

Συνέντευξη με τους ROCK N ROLL Children

287
0
ROCK N ROLL CHILDREN _ BAND PHOTO

Λίγες μέρες πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ για την ζωή, τη μουσική και την πορεία του μοναδικού τραγουδιστή Ronnie James Dio, “DIO: Dreamers Never Die” είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια συνέντευξη με τους Rock N Roll Clildren που θα ανοίξουν τη βραδιά στο Gagarin 205. Όπως είπαν οι ίδιοι θα ετοιμάσουν ένα classic Dio playlist όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό της καριέρας του στη 1 ώρα που έχουν στη διάθεσή τους!

(για το afternoiz.gr Ελένη Λεωνίδα & Σίσσυ Φανουράκη)

1. Dreamers never die, σωστά; Πόσο σας εκφράζει αυτό το motto τόσο στην καλλιτεχνική σας, αλλά και στην προσωπική σας ζωή;
– Γεια και χαρά. Το motto αυτό έχει αξία μόνο όταν τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, αλλιώς παραμένουν απλές φαντασιώσεις. Οπότε το βαθύτερο νόημα της φράσης είναι πως “ονειροπόλοι” όπως ο DIO μένουν αθάνατοι μέσω του έργου τους. Εμάς το συγκεκριμένο motto μας εκφράζει απόλυτα στο να προσπαθούμε σε κάθε επίπεδο της ζωής μας να υλοποιούμε όνειρα ή στόχους καλλιτεχνικούς και προσωπικούς για να νιώθουμε πληρέστεροι. Για την ιστορία η φράση είναι στίχος από το ρεφρέν του τραγουδιού “I Could Have Been A Dreamer” από το ιστορικό DREAM EVIL (1987)

2. Πως νιώσατε όταν σας έγινε η πρόταση να είστε το special performance στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ “Dreamers never die” στις 24 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Gimme Shelter Film Festival στο Gagarin;
– Φυσικά ήταν πολύ τιμητική η πρόσκληση καθώς η μπάντα αφενός οφείλει την ύπαρξη της στην ανεπανάληπτη μουσική κληρονομιά που άφησε πίσω του ο Ronnie James Dio, αφετέρου αυτό το ντοκιμαντέρ αποτελεί μία πολύ συγκινητική καταγραφή της χρυσής πορείας του. Οπότε είναι μεγάλη μας χαρά να είμαστε μέρος αυτού του event.

3. Επειδή σίγουρα θα το έχετε δει, ποιο είναι το συναίσθημα που ο θεατής λαμβάνει:
– Το συναίσθημα είναι ένας απέραντος σεβασμός και δέος απέναντι στην πιο εμβληματική φιγούρα αυτής της μουσικής σε επίπεδο καλλιτεχνικό αλλά και ανθρώπινο. Το μεγαλείο του Κοντού πέρα από την μαγική φωνή και το μυθικό έργο του, ήταν η αφοσίωση του στη μουσική, η ειλικρίνεια και η σεμνότητα του.

Είναι ο Μέγας Δάσκαλος όλων στο Heavy Metal, η απόλυτη φωνή, ο κορυφαίος ερμηνευτής και τραγουδοποιός που ενέπνευσε/επηρέασε τους πάντες καλλιτεχνικά και αισθητικά.

4. Τι θα ακούσουμε από εσάς στις 24 Οκτωβρίου; Έχετε ετοιμάσει κάτι special, λόγω της ημέρας;
– Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα classic Dio playlist όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό της καριέρας του. Δυστυχώς όμως στη μία ώρα χρόνου που έχουμε στη διάθεση μας αυτό πρακτικά καθίσταται αδύνατο καθώς είναι δεκάδες τα κλασικά τραγούδια του που έχουν μείνει στην ιστορία και προφανώς δε γίνεται να ακουστούν όλα. Με αυτές τις συνθήκες θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να περάσουν όλοι καλά και να ζεστάνουμε το κοινό για το βασικό μενού της βραδιάς που είναι το ντοκιμαντέρ.

5. Πώς και πόσο επηρέασε τη ζωή σας ο μεγάλος ερμηνευτής και τραγουδοποιός, Ronnie James Dio;
– Η απάντηση είναι “καθοριστικά”! Είναι ο Μέγας Δάσκαλος όλων στο Heavy Metal, η απόλυτη φωνή, ο κορυφαίος ερμηνευτής και τραγουδοποιός που ενέπνευσε/επηρέασε τους πάντες καλλιτεχνικά και αισθητικά. Όσοι ασχολούμαστε με αυτή τη μουσική σοβαρά το γνωρίζουμε αξιωματικά. Άλλωστε οι μεγαλύτερες προσωπικότητες του χώρου όπως Tony Iommi, Rob Halford, Bruce Dickinson, James Hetfield το έχουν παραδεχτεί και δημόσια. Τελεία και παύλα. Πάμε παρακάτω.

Ερμηνευτικά είναι όλα πολύ δύσκολα αφού ξεκάθαρα δεν υπάρχει φωνή στον πλανήτη να μπει στα παπούτσια του Dio.

6. Διάβασα κάπου ότι οι Rock ‘N’ Roll Children δεν είναι απλά μια μπάντα, αλλά μια ιδέα. Πόσο σύμφωνους σας βρίσκει αυτό;
– Ασφαλώς και δεν είμαστε ιδέα, είμαστε μία μπάντα όπως όλες οι άλλες. Αυτό που ίσως μας κάνει ξεχωριστούς είναι το όραμα μας που εκτός από μουσικό είναι και ανθρωπιστικό. Ο λόγος φυσικά είναι το ετήσιο φεστιβάλ αλληλεγγύης ROCK IN DIO μέσα από το οποίο κόσμος και συμμετέχοντες ενώνουμε τις δυνάμεις μας για έναν ιερό σκοπό, αλλά και οι όποιες δωρεάν εμφανίσεις μας με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

ROCK N ROLL CHILDREN _ BAND PHOTO

7. Από όλα αυτά τα χρόνια που είστε tribute band, πόσους φορείς έχετε βοηθήσει; Mε ποια κριτήρια επιλέγετε τον φορέα που κάθε χρόνο θα κάνετε δωρεά τα έσοδα του “Rock in Dio”;
– Έχουμε κάνει δωρεές σε αρκετά ιδρύματα όλα αυτά τα χρόνια, ΛΑΜΨΗ, ΦΛΟΓΑ, ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΛΠΊΔΑ, ΙΔΡΥΜΑ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ, ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ, ΦΡΟΝΤΙΔΑ, ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΉΡΙ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ. Το κριτήριο επιλογής όλων των φορέων είναι κοινό. Να αφορούν και να βοηθούν παιδιά.

Το συναίσθημα είναι ένας απέραντος σεβασμός και δέος απέναντι στην πιο εμβληματική φιγούρα αυτής της μουσικής σε επίπεδο καλλιτεχνικό αλλά και ανθρώπινο.

8. Μπορείτε να ξεχωρίσετε κάποιο τραγούδι, στο οποίο έχετε κάνει cover, που έχετε λίγο στην καρδιά σας περισσότερο; Γιατί το ξεχωρίζετε;
– Το εύρος ποιοτικού ρεπερτορίου που έχει ο Dio είναι τέτοιο που κάνει την ερώτηση εξαιρετικά δύσκολη. Από την άλλη δε μιλάμε μόνο για ένα πλήθος κλασικών τραγουδιών που έχουν γράψει ιστορία, αλλά βασικά για κομμάτια-σταθμούς στη μουσική που έχει ερμηνεύσει και πολύ δύσκολα ξεχωρίζεις ένα. Σίγουρα το Heaven And Hell συναυλιακά έχει πάντα ένα προβάδισμα λόγω της μαζικής συμμετοχής του κοινού σε αυτό, αλλά συναισθηματικά για μας το Catch The Rainbow έχει μία μαγεία αξεπέραστη.

9. Ποιά κομμάτια σας έχουν δυσκολέψει περισσότερο, τόσο παιχτικά όσο και ερμηνευτικά;
– Ερμηνευτικά είναι όλα πολύ δύσκολα αφού ξεκάθαρα δεν υπάρχει φωνή στον πλανήτη να μπει στα παπούτσια του Dio. Το επίπεδο του είναι δυσθεώρητο από κάθε άποψη και εύκολα μπορείς να εκτεθείς επιχειρώντας να τον τραγουδήσεις. Παιχτικά επίσης τα τραγούδια του ενώ φαινομενικά ακούγονται εύκολα στην πράξη το groove και το feeling τους είναι απλησίαστο. Όποιος παίζει μουσική το καταλαβαίνει. Οπότε η προσέγγιση στο συγκεκριμένο υλικό δεν έχει να κάνει μόνο με ταλέντο ή δεδομένες εκτελεστικές ικανότητες.

Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα classic Dio playlist όσο το δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό της καριέρας του.

Οι πόρτες τoυ Gagarin205 ανοίγουν στις 8μμ.

Στις 9μμ ακριβώς, οι Rock n Roll Children ανεβαίνουν στη σκηνή του GSFF. Μια μεγάλη στιγμή για να τιμήσουν τον “μεγάλο κοντό”, όπως μόνο εκείνοι ξέρουν.

Αμέσως μετά, οι Χάκος Περβανίδης και Δημήτρης Παπανδρέου προλογίζουν και προετοιμάζουν το έδαφος για τους very special guests της βραδιάς:
Geoff Tate & Jeff Scott Soto μας μιλούν αποκλειστικά για τον RJ Dio ως επιρροή, πρότυπο, συνεργάτη και φίλο.

Η Wendy Dio, μαζί με τους σκηνοθέτες Don Argott & Demian Fenton, σε ένα αποκλειστικό video Q&A. Γεμάτο με λεπτομέρειες και άγνωστες πτυχές, παρασκήνια, ιστορίες από τα γυρίσματα και την αγάπη του Ronnie για την Ελλάδα.

Ευχαριστούμε πολύ τους Rock N Roll Children για την συνέντευξη.

Μάθετε περισσότερα, απο την ατζέντα μας.

GIMME SHELTER FILM FESTIVAL
Hard Copy εισιτήρια εδώ: www.123tickets.gr

DIO_Dreamers Never Die_poster