Home Μουσική Συνεντεύξεις Dark Funeral: Η συνέντευξη

Dark Funeral: Η συνέντευξη

Dark Funeral

Η επικείμενη εμφάνιση των Dark Funeral στην Αθήνα σε λίγο καιρό, καθώς και το εξαιρετικό άλμπουμ που κυκλοφόρησαν πριν από δύο χρόνια, ήταν η αφορμή για να πραγματοποιήσουμε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με τον κιθαρίστα και ιδρυτικό μέλος της μπάντας, Lord Ahriman.

(Read in English here)

Dark Funeral

Τι συμβαίνει στο στρατόπεδο των Dark Funeral αυτές τις μέρες; Είναι όλα καλά με την υγεία του Erik Andreas Vingback;

L.A.: Μόλις επιστρέψαμε από μια σύντομη περιοδεία στη Λατινική Αμερική. Και τώρα ετοιμαζόμαστε να ξεκινήσουμε την καλοκαιρινή μας Festival season, για την ακρίβεια το επόμενο Σαββατοκύριακο. Οπότε πολλή δουλειά & προετοιμασία γι’ αυτό αυτή τη στιγμή. Ο Heljarmadr έχουν ανακάμψει πολύ καλά, οπότε επιστρέφουμε δριμύτεροι!

Live Report: Hellsinki Metal Festival, 11-12 Αυγούστου 2023
Dark Funeral | Niko Sihvonen | Rocktografia, Live Report: Hellsinki Metal Festival, 11-12 Αυγούστου 2023

Έχετε πραγματοποιήσει περιοδείες για την προώθηση του «We are the apocalypse» που κυκλοφόρησε το 2022. Ποιες είναι οι αντιδράσεις των οπαδών;

L.A.: Κάθε περιοδεία που έχουμε πραγματοποιήσει από τότε που κυκλοφορήσαμε το τελευταίο άλμπουμ ήταν απολύτως καταπληκτική, χάρη στην τεράστια ανταπόκριση & υποστήριξη από τους οπαδούς!

Δεν είμαι σίγουρος, αλλά το «We are the apocalypse» είναι πιο ευέλικτο & κινηματογραφικό άλμπουμ μας μέχρι σήμερα

Πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο, θα θέλατε να αλλάξετε κάτι στο «We are the apocalypse»; Συνολικά, είστε ευχαριστημένοι με το τελικό αποτέλεσμα;

L.A.: Λοιπόν, από άποψη τραγουδιών είμαι πολύ ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα. Όμως υπάρχουν κάποια θέματα παραγωγής/μίξης με τα οποία δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος, αλλά είναι αυτό που είναι. Και απλά πρέπει να υπάρξει βελτίωση την επόμενη φορά.

Πιστεύεις ότι το «We are the apocalypse» είναι η πιο μελωδική δουλειά της μαυρίλας των Dark Funeral που κυκλοφόρησε ποτέ;

L.A.: Δεν είμαι σίγουρος πραγματικά, αλλά είναι το πιο ευέλικτο & κινηματογραφικό άλμπουμ μας μέχρι σήμερα. Προσφέροντας περισσότερα από όλα, μαζί με αρκετά νέα στοιχεία.

We are the apocalypse

Από πού αντλείτε την έμπνευσή σας για τους στίχους και πώς το «We are the apocalypse» διαφέρει από τα προηγούμενα άλμπουμ;

L.A.: Οι στίχοι είναι ένα θέμα που ασχολείται ο Heljarmadr και όχι εγώ. Αλλά μερικές φορές όταν γράφω παίρνω ιδέες για ένα θέμα, κάτι που μου έρχεται στο μυαλό όταν γράφω το τραγούδι. Και όταν συμβαίνει αυτό, το εξηγώ στον Heljarmadr και αυτός τότε ξεκινάει από εκεί π.χ. «Temple Of Ahriman, “As I Ascend” για να αναφέρω μερικά….

Live Report: Hellsinki Metal Festival, 11-12 Αυγούστου 2023
Dark Funeral | Niko Sihvonen | Rocktografia, Live Report: Hellsinki Metal Festival, 11-12 Αυγούστου 2023

Πότε μπορούμε να περιμένουμε νέο άλμπουμ από τους Dark Funeral; Έχετε συνθέσει κάποια τραγούδια για την επερχόμενη δουλειά;

L.A.: Έχουν περάσει μερικοί μήνες από τότε που είχα χρόνο να καθίσω και να δουλέψω πραγματικά πάνω σε νέα μουσική, αλλά έχω αρχίσει να συγκεντρώνω αρκετό υλικό. Ο χρόνος θα δείξει πότε θα έχουμε έτοιμο ένα νέο άλμπουμ. Έχει μείνει πολλή δουλειά. Εκτός από αυτό, έχουμε κάποιες ειδικές κυκλοφορίες που έρχονται. Stay tuned!

Dark Funeral

Προτιμάτε να είστε σε περιοδεία ή να ηχογραφείτε στο στούντιο; Θα θέλατε να μοιραστείτε μαζί μας το πιο αστείο πράγμα που συνέβη κατά τη διάρκεια της περιοδείας;

L.A.: Κατά κάποιο τρόπο θεωρώ τον εαυτό μου περισσότερο συνθέτη παρά κιθαρίστα ή live μουσικό.  Από την άλλη πλευρά όμως οι Dark Funeral είναι και ήταν πάντα μια ζωντανή μπάντα. Είναι το live όπου μπορώ/μπορούμε να μεταφέρουμε όλη την οπτική εμπειρία που έχω στο μυαλό μου όταν συνθέτω τα τραγούδια. Δυστυχώς δεν μπορούμε να φέρουμε όλη αυτή την εικόνα που έχω στο μυαλό μου στη σκηνή λόγω περιορισμών του προϋπολογισμού, αλλά προσπαθούμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Και θα συνεχίσουμε να πιέζουμε και να βελτιώνουμε αυτό το κομμάτι όσο μπορούμε οικονομικά. Κατά την άποψή μου, δεν υπάρχει περιορισμός στις ιδέες και τα οράματα, μόνο ο προϋπολογισμός.

Ποια είναι η γνώμη σας για την A.I. και την εμπλοκή της στη μουσική μας;
L.A.: Θα μπορούσε ίσως να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο, αλλά δεν μπορεί ποτέ να αντικαταστήσει έναν άνθρωπο και μια ψυχή.

LordAhriman, Dark Funeral

Ποιες πιστεύετε ότι είναι οι πιο δυνατές Black Metal σκηνές στον κόσμο και γιατί;
L.A.: Δύσκολο να πω. Έχουμε μια μεγάλη βάση οπαδών σχεδόν παντού. Έχουμε όμως περιοδεύσει πολύ περισσότερο στις ΗΠΑ παρά στην Ευρώπη τα τελευταία 6-8 χρόνια, οπότε θα έλεγα ότι έχουμε μεγαλώσει πολύ την fanbase μας εκεί, αλλά δεν μπορώ να πω με σιγουριά που είναι η πιο δυνατή Black Metal σκηνή, μόνο εκεί που βασιλεύουν περισσότερο οι Dark Funeral σε αυτό το σημείο! Ήρθε η ώρα να κατακτήσουμε τον υπόλοιπο κόσμο!

Οι Dark Funeral θα εμφανιστούν στην Αθήνα στις 22 Σεπτεμβρίου 2024, τι μπορεί να περιμένει ο κόσμος από το show σας;
L.A.: Έχουμε ανέβει σε όλα τα επίπεδα στην εμφάνισή μας, οπότε ετοιμαστείτε για το πιο επικό και δυνατό show από τους Dark Funeral που έχει γίνει ποτέ στην Αθήνα. Δεν θέλετε να το χάσετε αυτό!

Αυτά από μένα, σας εύχομαι καλή τύχη σε ό,τι κάνετε από εδώ και πέρα. Θα ήθελα να κλείσω τη συνέντευξη με λίγα λόγια για το αναγνωστικό κοινό του afternoiz.gr.

L.A.: Ευχαριστώ για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για τους Dark Funeral! Τα λέμε στις 22 Σεπτεμβρίου. Φροντίστε να πάρετε το εισιτήριό σας ΤΩΡΑ!

Live in Athens

Διαβάστε περισσότερα για την συναυλία, εδώ.

Dark Funeral: Νέα ημερομηνία και καλά νέα από τον Heljarmadr

1 COMMENT

Comments are closed.