Home Μουσική Οι BEND FOR ELEVEN μιλησαν στο Afternoiz

Οι BEND FOR ELEVEN μιλησαν στο Afternoiz

246
0
  1. Παιδιά σας καλωσορίζουμε! Ποιοι είναι οι Bend For Eleven και ποια η πορεία τους ως τώρα;

Απάντηση: Η μπάντα δημιουργήθηκε το 2014 στη Θεσσαλονίκη. Κίνητρο ήταν η αγάπη για τη ροκ μουσική και από τη διασκευή και εκτέλεση διαφόρων τραγουδιών άλλων καλλιτεχνών, οδηγήθηκε προς τη σύνθεση νέων τραγουδιών με τον δικό τους ιδιαίτερο χαρακτήρα. Όταν πλέον, μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αυτές οι ιδέες έφθασαν να είναι πλέον ολοκληρωμένα τραγούδια, ήταν φυσικό επακόλουθο να οδηγήσουν στο αμέσως επόμενο βήμα, δηλαδή τη δημιουργία της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς η οποία ολοκληρώθηκε το 2016. Κατόπιν, μεσολάβησε ένα χρονικό διάστημα τριών ετών, περίπου, η οποία περιλάμβανε κάποιες τοπικές ζωντανές εμφανίσεις, αλλά και τη συνεχή δημιουργία νέων μουσικών κομματιών ώστε κάποια στιγμή προς τα τέλη του 2019 ξεκίνησε να υλοποιείται η δεύτερη δισκογραφική δουλειά η οποία μέσα στο χειμώνα του 2020 ολοκληρώθηκε, με αποτέλεσμα στις 16/03/2020 να εκδοθεί επίσημα με τον τίτλο “Rebel Day”.

  1. Πείτε μας λίγα λόγια για τη δημιουργία του “Rebel Day”. Που ηχογραφήθηκε; Πόσο διάστημα χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί; Πότε ξεκινήσατε να συνθέτετε τα κομμάτια;

Απάντηση: Ο δίσκος αυτός βασίστηκε σε ιδέες που υπήρχαν ήδη από τις προηγούμενες χρονιές με κάποιες προσθήκες μέσα στο καλοκαίρι του 2019. Η ολοκλήρωση των κομματιών διήρκησε περίπου ένα χρόνο και οριστικοποιήθηκε αφού πλέον το αποτέλεσμα ήταν το θεμιτό. H ηχογράφιση έγινε στο Quantum Studio στη Θεσσαλονίκη υπό την καθοδήγηση και μίξη του φίλου μας John Vee, ενώ το mastering του δίσκου επιμελήθηκε ο Γιάννης Μαυρίδης-Cue Studio.

  1. Πώς νοιώθετε για το τελικό αποτέλεσμα; Είσαστε ευχαριστημένοι; Θα αλλάζατε κάτι τώρα;

Απάντηση: Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που επιθυμούσαμε εξαρχής, όπως το είχαμε στο μυαλό μας και θέλαμε να “βγει” προς τα έξω. Μας απασχόλησε ιδιαίτερα η ποιότητα του ήχου και σε μεγάλο ποσοστό θεωρούμε ότι το πετύχαμε. Όσο βέβαια ακούς ή προβάρεις ένα κομμάτι που έχεις ολοκληρώσει, πάντα έρχονται σκέψεις για αλλαγές και τροποποιήσεις, αλλά αυτό δε σταματάει ποτέ.

  1. Το ύφος της μπάντας είναι heavy/rock. Ποιες είναι οι επιρροές σας; Τι είχατε στο μυαλό σας πριν τη δημιουργία του δίσκου;

Απάντηση: Δεδομένου ότι όλοι μεγαλώσαμε με μουσικά ακούσματα των αρχών της δεκαετίας του 1990, ήταν φυσικό επακόλουθο η καταλυτική επιρροή της alternative και hard rock αμερικάνικης και βρετανικής μουσικής σκηνής, να αποτελεί την κύρια πηγή έμπνευσης μας. Βέβαια, υπάρχουν και επί μέρους επιρροές άλλων ειδών μουσικής, όπως blues/rock των δεκαετιών του 60 & 70 καθώς και η βρετανική ροκ σκηνή της εποχής και φυσικά ισχυρές δόσεις από metal. Προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε όσο το δυνατόν πιο “έξυπνες” μελωδίες, αναπόφευκτο όμως είναι ότι, θέλοντας και μη, η μουσική που ηχεί στο μυαλό μας και οι μελωδίες που μας συγκινούσαν και συγκινούν, αναπαράγονται και στη μουσική μας.

 

 

  1. Προς το παρόν ο δίσκος κυκλοφορεί ψηφιακά. Θα κυκλοφορήσει σε φυσική μορφή και αν ναι, πότε;

Απάντηση: Ο δίσκος ήδη κυκλοφορεί διαδικτυακά σε ψηφιακή μορφή, αλλά πρόσφατα και σε μια μοναδική συλλεκτική ξύλινη 3D printed συσκευασία και usb flash disk. Η διάθεσή τους γίνεται μέσω Βandcamp και των social media του συγκροτήματος.

  1. Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε στην Ελλάδα μια έκρηξη του ευρύτερου heavy/stoner/rock ήχου. Πού νομίζετε πως οφείλεται αυτό και ποια σχήματα ξεχωρίζετε;

Απάντηση: Στην Ελλάδα υπήρχε και υπάρχει μια ακμάζουσα rock σκηνή. Είναι πραγματικότητα ότι τα τελευταία χρόνια το stoner rock όπως και το heavy rock έχουν αποκτήσει μια ιδιαίτερη δυναμική και χαίρουν μεγάλης αποδοχής από το ελληνικό κοινό και όχι μόνο. Το υλικό που παράγεται είναι αρκετά υψηλού επιπέδου και συναγωνίζεται επάξια τα μεγάλα ονόματα της σκηνής. Τα σχήματα που ξεχωρίζουν σήμερα λόγω διεθνούς αναγνωρισιμότητας, είναι σαφώς οι κυρίαρχοι του είδους 1000MODS, PLANET OF ZEUS και NIGHTSTALKER . Όμως υπάρχουν και άλλα σχήματα ,γνωστά και μη, τα οποία όμως ακολουθούν κατά πόδας και είναι θέμα χρόνου να ανελιχθούν.

 

  1. Ποια η γνώμη σας ευρύτερα για τα μουσικά πράγματα στην Ελλάδα; Τι σας αρέσει και τι σας χαλάει;

Απάντηση: Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, η Ελλάδα έχει πλούσιο υλικό στον ευρύτερο τομέα της μουσικής. Πιο συγκεκριμένα και όσον αφορά το ροκ, είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται διότι διακρίνουμε ότι υπάρχει η θέληση των σχημάτων για συνεχώς ποιοτικότερη μουσική δημιουργία και πειραματισμό. Βέβαια, οι δυσκολίες  της καθημερινότητας δυσχεραίνουν αυτές τις προσπάθειες αλλά η αποφασιστικότητα υπάρχει. Τώρα, όσον αφορά τα καλά και τα άσχημα, γνωρίζουμε ότι η μουσική έχει καταστεί ένα ακριβό χόμπι και ο μικρόκοσμος της δεν είναι όπως πριν κάποιες δεκαετίες και όπως το φανταζόμαστε όλοι. Όπως και να έχει, κάνεις αυτό που θες να κάνεις στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σου και από εκεί και πέρα, μένει να δεις την ανταπόκριση.

 

  1. Ποια είναι τα λάιβ σχέδια σας όταν καταλαγιάσει η προσωρινή απαγόρευση; Σας ενδιαφέρει να εξελιχθείτε σε tour band?

Απάντηση: Φυσικά και είναι στόχος μας οι ζωντανές εμφανίσεις. Βέβαια, οι συγκυρίες αυτό τον καιρό είναι κάθε τι άλλο παρά θετικές προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά και αυτό είναι θέμα χρόνου. Σίγουρα πάντως επιδιώκουμε τη συμμετοχή μας σε φεστιβάλ και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

 

 

  1. Ποιος ο απώτερος στόχος της μπάντας; Που θα θέλατε να φθάσει το συγκρότημα;

Απάντηση: Αυτό πέρα από τις δικές μας δυνάμεις, εναπόκειται και στην ανταπόκριση του κοινού. Μακάρι, να τύχουμε τέτοιας αποδοχής ώστε να φθάσουμε όπου είναι να φθάσουμε. Εμείς από τη πλευρά μας, συνεχίζουμε με τη δημιουργία νέων κομματιών αφού η επικαιρότητα δε μας δίνει πολλά περιθώρια.

  1. Έχετε κάτι άλλο να προσθέσετε;

 Απάντηση: Να ευχηθούμε σε όλους να είναι υγιείς και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Stay safe!