Home Μουσική Η γνώμη μας Skeptical Minds: Ακούσαμε το “Kharon”

Skeptical Minds: Ακούσαμε το “Kharon”

1925
1
Skeptical Minds

Οι Skeptical Minds με έδρα τις Βρυξέλλες στο Βέλγιο κυκλοφορούν το τέταρτο άλμπουμ τους και το δεύτερο της τριλογίας που ξεκίνησε το πολύ αξιόλογο “Omega thanatos”. Προσωπικά μου αρέσουν όλα τα άλμπουμ τους, αν και περισσότερο μου αρέσει το δεύτερο, “Skepticalized”. Η Karolina αντικατέστησε την Kristiel στα φωνητικά λίγο πριν τις ηχογραφήσεις αυτού. Ο Michel Stiakakis, είναι ο μοναδικός από τα ιδρυτικά μέλη που έχει μείνει. Αυτό που μου άρεσε σε αυτή την μπάντα τόσο πολύ, ήταν ο συνδυασμός των πανέξυπνων πλήκτρων με τα “αιχμηρά” riffs του Michel, όπως και τα υπέροχα φωνητικά της Karolina Pacan.

Πάντα ισχυριζόμουν ότι μπάντες όπως οι Portishead και οι Massiva Attack έχουν χώρο σε μπάντες που κινούνται στο gothic rock.

Οι Skeptical Minds έχουν πάρει τις επιρροές από Massive attack και τις έχουν περάσει μέσα στον industrial/gothic χώρο που κινούνται ουσιαστικά. Πάντα ισχυριζόμουν ότι μπάντες όπως οι Portishead και οι Massiva Attack έχουν χώρο σε μπάντες που κινούνται στο gothic rock. Να σημειώσουμε ακόμα ότι έχουν παίξει σε περισσότερες από 350 συναυλίες.

Τώρα το “Kharon” είναι ένα ιδιαίτερο άλμπουμ, θα βρεις μέσα κλασσικό heavy metal, Industrial metal, Gothic και alternative rock, όλα σε mid tempo ρυθμούς. Για μένα έχουν κάνει ένα πολύ ωραίο “μαγείρεμα” όλων αυτών των ειδών και έχουν φιλτράρει έξυπνα τις επιρροές τους. Εδώ θα βρούμε και αρκετά πράγματα από Bjork, Rob Zombie, Evanescence, Portishead και Rammstein.

Θεματολογικά, ο δίσκος των Skeptical Minds κινείται γύρω από την Ελληνική μυθολογία.

Θεματολογικά, ο δίσκος των Skeptical Minds κινείται γύρω από την Ελληνική μυθολογία. Όπως γνωρίζουμε, ο Χαροντάς ήταν ο πορθμέας του Άδη που μεταφέρει τις ψυχές των πρόσφατα αποθανόντων μέσω των ποταμών Στύγας και Αχέροντα. Αυτοί οι ποταμοί χώριζαν τον κόσμο των νεκρών από αυτόν των ζωντανών. Επίσης να σημειώσουμε ότι η κυκλοφορία του άλμπουμ συνοδεύεται από ένα κόμικ το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον Alain Poncelet και έχει γραφτεί από τον Michel Stiakakis. Το ίδιο είχε συμβεί και στο προηγούμενο άλμπουμ. Μην ξεχνάμε ότι το Βέλγιο έχει μεγάλη παράδοση στα κόμικ και τα κινούμενα σχέδια. Είναι η πατρίδα των Ten Ten και Smurfs.

Skeptical Minds: “Kharon”

Οι Skeptical Minds μας έχουν προειδοποιήσει ήδη ότι το άλμπουμ θα μας απασχολήσει.

Εξαιρετικό ξεκίνημα με τα “Awakening” και το single “Desert” για το οποίο είχαμε αναφέρει εδώ. Συνέχεια με το τρομερό “Old man”, “ατσάλινα” riffs στο προσκήνιο και η φωνή της Karolina ότι πρέπει. Οι Skeptical Minds μας έχουν προειδοποιήσει ήδη ότι το άλμπουμ θα μας απασχολήσει. Το “War is coming” είναι από τα αγαπημένα μου, μιας και είναι αρκετά τσαμπουκαλίδικο. Να σημειώσουμε ότι ο Michel είναι φανατικός των Motorhead. Ηρεμία με “Reunion” είναι από πιο αγαπημένα, εδώ ξεδιπλώνονται όλες οι πτυχές της φωνής των Skeptical Minds, Karolina. Το “Compass” έχει πολύ ταιριαστά πλήκτρα και συνδυάζονται υπέροχα με τις κιθάρες, εξαιρετικά φωνητικά για άλλη μια φορά.

Το “κινηματογραφικό” ξεκίνημα του “The training” έχει έντονο το συναίσθημα της απειλής και του κινδύνου, πολύ καλό κομμάτι. Στο ίδιο μοτίβο είναι και το “Cocoon” με χαρακτηριστικότατα πλήκτρα και drums. Το πανέμορφο “The path” διαφοροποιείται από το υπόλοιπο άλμπουμ, σε πάει σε πιο Theatre of Tragedy (εποχής “Aegis”) μονοπάτια, προβάλει μια γαλήνη. Το “The Key” σε πάει σε πιο προοδευτικά μέρη, είναι πολύ πιο βαρύ ορχηστρικά και γενικά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον κομμάτι, θα σας θυμίσει Lacuna Coil στα φωνητικά. Τέλος, το “Rebels” έχει φοβερά πλήκτρα αλλά χαρακτηριστικά εφέ στις κιθάρες, μου αρκετά ο “παιχνιδιάρικος” ρυθμός του και οι αλλαγές.

Το προτείνω ανεπιφύλαχτα, η δουλειά που έχει γίνει εδώ είναι επαγγελματική.   

Μιλάμε για ένα άλμπουμ αρκετά ιδιαίτερο, απαιτητικό σε ακροάσεις και πολυποίκιλο όπως θα καταλάβατε. Έχει πολλά πράγματα μέσα που διανθίζουν το τελικό αποτέλεσμα, το οποίο καθιστά το “Kharon” ένα ξεχωριστό electro/gothic/industrial metal άλμπουμ που μπορεί να σταθεί άνετα εκεί έξω. Το προτείνω ανεπιφύλαχτα, η δουλειά που έχει γίνει εδώ είναι επαγγελματική.

1 COMMENT

Comments are closed.