Home Tv Marriage Story: Πόσο μας άγγιξε η νέα ταινία του Noah Baumbach

Marriage Story: Πόσο μας άγγιξε η νέα ταινία του Noah Baumbach

42
0
Marriage Story
Marriage Story

Η νέα ταινία του Noah Baumbach με τίτλο Marriage Story, είναι τόσο καθαρή συναισθηματικά που έρχεται για να σε διαλύσει.

Ο κύριος Baumbach είναι ο μετρ των δραματικών κομεντί και ξέρει πολύ καλά τι να κάνει, πως να το κάνει και πως να σου πάρει την ψυχή  (in a good way). Δεν είναι τυχαίο που διάλεξε για πρωταγωνιστές τον Adam Driver (δεν έχει χαρίσει μόνο μεγάλες ερμηνείες σε μια πληθώρα ταινιών αλλά και την φωνή του σε γνωστά “παιδικά” cartoon όπως The Simpsons , Bob’s Burgers αλλά και video games) καθώς και την Scarlett Johansson (που επίσης έχει χαρίσει την φωνή της σε cartoon σειρές και video games, για να μην πούμε για την μεγάλη κινηματογραφική της καριέρα).

Επιλέγοντας λοιπόν να σκηνοθετήσει το Marriage Story, θεώρησε καλό αλλά και ιδανικό, να μας κάνει να δούμε τους δεσμούς αλλά και τους θεσμούς της οικογένειας, μέσα από ένα διαζύγιο και αυτό όταν η αγάπη παραμένει, καίει αλλά πονάει.

Είναι από εκείνα τα κλασικά δραματικά αμερικάνικα σενάρια που μας κάνουν να καθόμαστε με ένα κιλό παγωτό στα χέρια και ένα πάκο χαρτομάντιλα παραδίπλα, αναζητώντας τον γκόμενο που χάσαμε και αυτό γιατί μας θυμίζει πως νιώσαμε, πόσο πονέσαμε, αλλά στην ουσία κλαίμε γιατί όταν φτάνουμε στο τέλος, βλέπουμε ίσως την αληθινή, καθαρή αγάπη που δεν είχαμε την δύναμη να αγγίξουμε όπως οι πρωταγωνιστές μας. Και εδώ έρχονται οι Adam Driver ως Charlie και η Scarlett Johansson ως Nicole, για να μας ταρακουνήσουν και να μας φωνάξουν πως δεν πρόκειται για μια απλή ταινία, αλλά ένα καλό μάθημα ζωής και συμβιβασμού.

Τι γίνεται όταν κλείνεσαι σε εκείνο το δικαστικό δωμάτιο και τα τρικάκια εκείνα που σε κυνηγούν για να βγεις εσύ αλώβητος από την όλη ιστορία, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως μπορεί να τα διαλύσεις όλα; Πως μπορεί να αλλάξει το μυαλό σου ακόμα και αν η καρδιά σου παραμένει κάπου, απλά και μόνο γιατί οι σκέψεις σου δεν βγήκαν ποτέ στην επιφάνεια;

Όλες αυτές τις απαντήσεις θα τις βρεις σίγουρα μέσα από την ταινία και πιστεύω πως θα βρεις ακόμα περισσότερες, ανάλογα με το στάδιο που βρίσκεσαι ήδη.

Marriage Story
Marriage Story

Πλοκή

Ο Charlie και η Nicole είναι ένα τυπικό ανδρόγυνο που ζει στην Νέα Υόρκη. Εκείνος σκηνοθέτης θεάτρου και εκείνη ηθοποιός που από μια συμμετοχή σε εφηβική ταινία, γίνεται η μούσα του στο θέατρο και στα έργα που ανεβάζει και κάπως έτσι γεννιέται ένας έρωτας, αν όχι κινηματογραφικός, τότε σίγουρα θεατρικός. Στην ζωή τους έρχεται ο μικρός γιος του που φαίνεται να δίνει νόημα και ζωή σε αυτήν την σχέση. Είναι όμως μόνο αυτό που τους κρατάει μαζί;

Ένα διαζύγιο θα τους φέρει αντιμέτωπους με την πραγματική αγάπη και πως γίνονται τα συναισθήματα ξεκάθαρα.

Γιατί να την δεις

Μπορεί να είναι μια ταινία που θα σου πλακώσει λίγο την ψυχή, δεν παύει όμως να σου δίνει το καλύτερο συναίσθημα, φέρνοντας σε αντιμέτωπος με τα δικά σου συναισθήματα.

  • Θα σε δελεάσω λέγοντας που είναι υποψήφιο για Oscar
  • Ο σκηνοθέτης Noah Baumbach, έγραψε με βάση το δικό του διαζύγιο και πως το βίωσε, έχοντας στην ουσία μαρτυρίες από φίλους και γνωστούς, καθώς και από δικηγόρους και συμβούλους (όπως και στην ταινία)
  • Παίζουν 2 εξαιρετικοί ηθοποιοί και οι ερμηνείες τους δεν περιγράφονται
  • Βιώνεις τον πόνο και το συναίσθημα
  • Δεν σε κουράζει
  • Γεγονότα και αφήγηση που κυλάνε όλα όμορφα και κομψά
  • Θα την ζήλευε και ο Γούντι Άλεν
Previous articleImmigraniada Festival – Last Details
Next articleΤο αύριο πλησιάζει, ο ήλιος χαράζει και διώχνει το χθες μακριά

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here