Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Μια σειρά από ταινίες από την Weird Wave

Μια σειρά από ταινίες από την Weird Wave

156
0

Η Weird Wave δίνει το παρών και αυτή την κινηματογραφική χρονιά με ταινίες επιλεγμένες από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ του κόσμου.
Με έμφαση σε νέες αφηγήσεις προτείνει στο Ελληνικό κοινό ταινίες υψηλής αισθητικής που συνδυάζουν την ψυχαγωγία με το περιεχόμενο.
Ταινίες για όλους, με πρόσημο πάντα καλλιτεχνικό!

Η Βασίλισσα της Καρδιάς, της Μέι Ελ-Τούχι
Δανία – 2019 – Ερωτικό Θρίλερ – 127λ. Πρωταγωνιστούν: Τριν Ντίρχολμ, Γκουστάβ Λιντχ
Η Αν, μια πετυχημένη και αφοσιωμένη δικηγόρος, που ειδικεύεται στις υποθέσεις νεαρών και ανηλίκων παραβατών, ζει μια τέλεια ζωή με τον γιατρό σύζυγο της Πίτερ και τις δίδυμες κόρες τους. Όμως… κάτι λείπει από τη ζωή της. Όταν ο Γκουστάβ, ο παραστρατημένος γιος του άντρα της, μετακομίζει ξαφνικά μαζί τους, οι φευγαλέες ματιές που ανταλλάσσουν εξελίσσονται, μοιραία, σε ένα απαγορευμένο ειδύλλιο.

Δείτε το trailer

 

 

 

 

 

Οκτώ νέοι σκηνοθέτες από την Ευρώπη και την Αμερική, εραστές του είδους της ταινίας τρόμου, συνθέτουν σκηνές από τους δικούς τους τοπικούς θρύλους και παραμύθια που τους κράτησαν άγρυπνους τα βράδια. Μια φαντασμαγορική εξερεύνηση του μύθου και της λαϊκής παράδοσης, με ιστορίες εμπνευσμένες από τη σκοτεινή λαογραφία οχτώ διαφορετικών χωρών, μεταξύ των οποίον και η Ελλάδα.

Το Εγχειρίδιο του Κακού, των Γιάννη Βεσλεμέ, Πίτερ Στρίκλαντ, Ανιέσκα Σμοζίνσκα, Ασίμ Αχλουάλα, Καν Έβρενολ, Σεβερίν Φιαλά, Βερόνικα Φραντς, Κατρίν Γκέμπε, Κάλβιν Ρίντερ. – ΗΠΑ – 2019 – Ανθολογία Τρόμου – 117λ

Δείτε το trailer

 

 

 

 

Ο Μεράμπ χορεύει από μικρή ηλικία στην Εθνική Ακαδημία Χορού της Γεωργίας, και μαζί με την παρτενέρ του Μαίρη, είναι πολύ κοντά στο να πάρουν την πολυπόθητη θέση στην Εθνική Ομάδα Χορού. Όλα όμως ανατρέπονται όταν μπαίνει στη ζωή τους ο χαρισματικός και ιδιόρρυθμος Ηρακλί. Οι επιθυμίες του Μεράμπ θα τον αναγκάσουν να αμφισβητήσει το συντηρητικό κοινωνικό περιβάλλον του και να τα ρισκάρει όλα..

Και Μετά Χορέψαμε, του Λεβάν Ακίν
Σουηδία, Γεωργία – 2019 – Κοινωνικό – 105λ. Πρωταγωνιστούν: Λεβάν Γκεμπαλχιάνι, Μπάχι Λαβισβίλι, Άνα Γιαβακισβίλι

Δείτε το trailer

 

 

 

 

Η Άννα, μια μοναχική και ιδιόρρυθμη ταμίας σουπερμάρκετ αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία της το δεκάχρονο κορίτσι του διπλανού διαμερίσματος, ύστερα από την μυστηριώδη εξαφάνιση του πατέρα του. Την ίδια στιγμή διαπραγματεύεται την πιθανή της απόλυση και ένα ρομαντικό ειδύλλιο για πρώτη φορά στη ζωή της. Και όλα αυτά υπό την επήρεια υπερβολικής ποσότητας Κόσμικ Κάντυ, της καραμέλας που σκάει στο στόμα.

Cosmic Candy, της Ρηνιώς Δραγασάκη
Ελλάδα – 2019 – Κοινωνικό, Φαντασίας – 100λ.
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Κίτσου, Μάγια Πιπερά, Κίμωνας Κουρής

Δείτε το trailer  

 

 

 

 

 

Σε μια απομονωμένη πόλη της Ισλανδίας, ένας εν αποστρατεία αστυνομικός υποψιάζεται ότι ένας άντρας διατηρούσε ερωτική σχέση με τη γυναίκα του, την οποία είχε χάσει λίγο καιρό πριν σε ένα τραγικό δυστύχημα. Οι εμμονικές υποψίες του εξελίσσονται σε ψύχωση που κορυφώνεται ραγδαία θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τον ίδιο, όσο και τους αγαπημένους του.

Μια Λευκή, Λευκή Μέρα του Χλίνουρ Πάλμασον
Ισλανδία – 2019 – Ψυχολογικό Θρίλερ – 109λ. Πρωταγωνιστούν: Ίνγκβαρ Σίγκουρντσον, Ίντα Μεκκίν Χλινσντότιρ

Δείτε το trailer

 

 

 

 

 

Μοιάζει με μία απλή εκδρομή σε μία έρημη, όμορφη παραλία. Τέσσερις γυναίκες γελούν, παίζουν στην άμμο, κολυμπούν… Μέχρι που η μέρα σβήνει και πρέπει να αποχαιρετίσουν την παραλία τους. Υποβλητικά μυστηριώδης και βαθιά συγκινητική, η Winona μας αποκαλύπτεται, διατηρώντας το συγκλονιστικό της μυστικό μέχρι τέλους..

Winona, του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)
Ελλάδα – 2019 – Κοινωνικό – 88λ.
Πρωταγωνιστούν: Σοφία Κόκκαλη, Ανθή Ευστρατιάδου, Δάφνη Πατακιά, Ηρώ Μπέζου.
Μουσική: Δεσποινίς Τρίχρωμη, The Boy

Δείτε το trailer