Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα The Fabelmans : Οι ταινίες είναι όνειρα που δεν ξεχνάς ποτέ

The Fabelmans : Οι ταινίες είναι όνειρα που δεν ξεχνάς ποτέ

209
0
the fabelmans

H ταινία «The Fabelmans» αφορά την ιστορία ενηλικίωσης ενός νεαρού αγοριού που ανακαλύπτει ένα καταστροφικό οικογενειακό μυστικό. Παράλληλα είναι και μια εξερεύνηση της δύναμης των ταινιών να αποκαλύπτουν την αλήθεια για τους άλλους και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Μια βαθιά προσωπική απεικόνιση της αμερικάνικης παιδικής ηλικίας κατά τον 20ο αιώνα.

Δείτε εδώ το συγκινητικό Featurette:

Να και κάτι που μάθαμε από το βιντεάκι. Ο διάσημος σκηνοθέτης έχει το έθιμο να κάνει μια πρόποση στην αρχή και μια πριν το τελευταίο πλάνο στην κάθε του ταινία. Να ‘ναι καλά οι παραγωγοί … Βέβαια αυτοί παίρνουν από τον συγκεκριμένο τουλάχιστον τα τριπλάσια από όσα επενδύουν!

Σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ,

η ταινία «The Fabelmans» είναι σε σενάριο του Σπίλμπεργκ και του βραβευμένου με Πούλιτζερ θεατρικού συγγραφέα Τόνυ Κούσνερ. (Angels in America, Caroline, or Change). Ο Κούσνερ κέρδισε οσκαρικές υποψηφιότητες για τα σενάρια των «Λίνκολν» και «Μόναχο».
Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γκάμπριελ ΛαΜπέλ (Κυνηγός, τηλεοπτική σειρά Αμερικάνικο Ζιγκολό) ως ο 16χρονος επίδοξος σκηνοθέτης Σάμι Φέιμπελμαν∙ η τετράκις υποψήφια για Όσκαρ® Μισέλ Γουίλιαμς ως η καλλιτεχνική μητέρα του, Μίτζι, ο Πολ Ντάνο (The Batman, Θα Χυθεί Αίμα), ως ο πετυχημένος, επιστήμονας πατέρας του, Μπαρτ, ο Σεθ Ρόγκεν (Steve Jobs, An American Pickle) ως ο Μπένιε Λόουι, ο κολλητός φίλος του Μπαρτ και οικογενειακός φίλος των Φέιμπελμαν, καθώς και ο υποψήφιος για Όσκαρ® Τζουντ Χιρς (Uncut Gems, Συνηθισμένοι Άνθρωποι).
Την μουσική υπογράφει ο πέντε φορές βραβευμένος με Όσκαρ Τζον Γουίλιαμς. Έχει πάρει επίσης 25 Grammy και 4 χρυσές Σφαίρες και δεν ξέρω και γω άλλο τι. Είναι ο άνθρωπος με τις περισσότερες υποψηφιότητες μετά τον Walt Disney στην ιστορία του κινηματογράφου. Επιγραμματικά θα σας πούμε πως έχει γράψει την μουσική για τα Star Wars, Τα Σαγόνια Του Καρχαρία, Ε.Τ. ο Εξωγήινος, Η Διάσωση Του Στρατιώτη Ράϊαν, Ιντιάνα Τζόουνς και τα 3 πρώτα Χάρρυ Πόττερ…

Στις ελληνικές αίθουσες το “The Fabelmans” θα ξεκινήσει να προβάλλεται στις 24 Νοεμβρίου . Διανομή από την ODEON.