Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα The Big Friendly Giant: 34 χρόνια μετά τον E.T. ο Steven Spielberg...

The Big Friendly Giant: 34 χρόνια μετά τον E.T. ο Steven Spielberg μας παραδίδει τον BFG!

142
0
Μην σηκωθείς από το κρεβάτι. Μην πλησιάσεις το παράθυρο. Μην κοιτάξεις πίσω από την κουρτίνα... Ποτέ!

Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας / The Big Friendly Giant

Τα ονόματα των  Steven Spielberg  και Roald Dahl είναι συνδυασμένα με κάποιες από τις πιο σημαντικές ιστορίες παιδικής και οικογενειακής ψυχαγωγίας. Το 2016, τριάντα τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη γνωριμία μας με έναν από τους καλύτερους παιδικούς μας φίλους, τον εξωγήινο E.T., ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ Αμερικανός σκηνοθέτης ολοκληρώνει ένα μεγάλο και πολυαναμενόμενο κινηματογραφικό πρότζεκτ, τον «Μεγάλο Φιλικό Γίγαντα».

Βασισμένος στην ανοικονόμητη φαντασία του σπουδαίου λογοτέχνη παραμυθά Roald Dahl, έργα του οποίου έχουν μεταφραστεί σε 58 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ο «ΜΦΓ» βαδίζει στον δρόμο προς τη μεγάλη οθόνη, όπως έκαναν στο παρελθόν -και με μεγάλη επιτυχία- οι «Μάγισσες», η «Ματίλντα», ο «Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας», αλλά και ο «Φανταστικός κος Φοξ», κλασικές πλέον ιστορίες του σπουδαίου Βρετανού συγγραφέα.

Οι δυο αγαπημένοι παραμυθάδες έρχονται το καλοκαίρι του 2016 για να μας διηγηθούν την ιστορία μιας νεαρής κοπέλας, της Σόφι, και του Γίγαντα που την μύησε στα θαύματα και τους κινδύνους της Χώρας των Γιγάντων.

«Είναι μια ιστορία για τη φιλία, την αφοσίωση και την προστασία των φίλων μας. Είναι μια ιστορία που αποδεικνύει πως ακόμη κι ένα μικρό κορίτσι μπορεί να βοηθήσει έναν πελώριο Γίγαντα να λύσει τα προβλήματά του», αναφέρει ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτηςSteven Spielberg.

Το βιβλίο «Ο ΜΦΓ», που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Ψυχογιός, κυκλοφόρησε το 1982 και έχει μαγέψει αναγνώστες κάθε ηλικίας από τότε. Η ταινία «Ο ΜΦΓ» αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες τον Ιούλιο του 2016, γιορτάζοντας την εκατοστή επέτειο από τη γέννηση τουRoald Dahl.