Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα The Amina Profile

The Amina Profile

107
0

Σκηνοθεσία: Sophie Deraspe / Χώρα: Καναδάς / Διάρκεια: 84’

Μπορεί άραγε ένα διαδικτυακό φλερτ να μετατραπεί σε αγωνιώδη αναζήτηση στα πέρατα του κόσμου, με την εμπλοκή υπηρεσιών πληροφοριών, ενημερωτικών κολοσσών και ακτιβιστικών οργανώσεων; Η Sandra από το Μοντρεάλ και η Amina από τη Δαμασκό γνωρίζονται online και για τους επόμενους μήνες θα περάσουν ατελείωτες ώρες συζητώντας παθιασμένα για τον έρωτα και την πολιτική.

The Amina Profile

Με την προτροπή της Sandra, η Amina ξεκινά ένα μαχητικό blog με τίτλο «A Gay Girl in Damascus», για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, ομοφυλόφιλη και Σύρια. Καθώς οι αναταραχές στη Συρία φουντώνουν, οι μαρτυρίες της τραβούν την προσοχή των διεθνών media, που ανακαλύπτουν στο πρόσωπο της μια θαρραλέα επαναστάτρια που δεν διστάζει να υψώσει το ανάστημά της ενάντια στο καταπιεστικό καθεστώς. Όταν όμως οι διαδηλώσεις παίρνουν διαστάσεις εμφυλίου, η Amina αγνοείται και όλα δείχνουν ότι έχει πέσει θύμα απαγωγής από τη μυστική αστυνομία.

Ενώ η ανησυχία της Sandra κορυφώνεται, ένα νέο μυστήριο έρχεται στην επιφάνεια: ποια είναι πραγματικά η Amina και γιατί μοιάζει να έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης; Η σκηνοθέτιδα Sophie Deraspe ακολουθεί τα ψηφιακά ίχνη της Amina από το Μοντρεάλ στην Κωνσταντινούπολη και στη Βυρηττό και από το Τελ Αβίβ στο Σικάγο και στο Σαν Φρανσίσκο, ξετυλίγοντας μια ερωτική ιστορία που μετατρέπεται αναπάντεχα σε πολιτικό θρίλερ και συναρπαστική παραβολή για τον θαυμαστό εικονικό μας κόσμο.

The Amina Profile

Πηγή: exileroom

https://www.youtube.com/watch?v=JSMKXg0qSpU