Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Σε επανέκδοση ο “Φάλσταφ” του Όρσον Γουέλς

Σε επανέκδοση ο “Φάλσταφ” του Όρσον Γουέλς

164
0
Φάλσταφ
Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του Όρσον Γουέλς και η ΑΜΑ Films τιμάει τον κορυφαίο Αμερικανό δημιουργό με την επανέκδοση της θρυλικής ταινίας του Φάλσταφ, παραγωγής 1965, από την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο Άστυ. (γνωστή και ως Οι καμπάνες του μεσονυχτίου).

​Oι ώρες προβολών στον κινηματογράφο Άστυ είναι: 6:05 – 8:05 – 10:05 μ.μ.
Ο Ερρίκος ο Δ’, σφετεριστής του θρόνου της Αγγλίας, προσπαθεί να καταστείλει τις εξεγέρσεις των ευγενών που στρέφονται κατά της εξουσίας του. Ο γιος του, Χαλ, προτιμά την παρέα του Φάλσταφ, ενός εύθυμου γερό-γλεντζέ που ζει σε πορνείο. Όταν όμως ανεβαίνει στο θρόνο της Αγγλίας ως Ερίκος ο Ε’, απαρνείται τον φίλο και πνευματικό του πατέρα και τον εξορίζει από την αυλή, κάτι που έχει ως συνέπεια να σπάσει τη φιλία του με τον Φάλσταφ.

Αυτή η κλασική ταινία του Γουέλς, που κέρδισε το βραβείο της 20ης επετείου του Φεστιβάλ Καννών το 1966, αποτελεί μια συρραφή αποσπασμάτων των έργων του Σαίξπηρ «Ερρίκος ο 4ος», «Οι εύθυμες κυράδες του Γουίντσορ», «Ερρίκος ο 5ος» και «Ριχάρδος ο 2ος», αλλά και βασίζεται στο θεατρικό έργο «Πέντε βασιλιάδες» που πρωταγωνίστησε ο Γουέλς σε ηλικία μόλις 25 ετών!

Σε σκηνοθεσία και με πρωταγωνιστή τον Όρσον Γουέλς, παίζουν ακόμη ο Κιθ Μπάξτερ, ο Τζον Γκίλγκουντ, η Ζαν Μορό και η Μάργκαρετ Ράδερφορντ.