Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Run Lola Run: Γιορτάζει τα 25 χρόνια με επανακυκλοφορία!

Run Lola Run: Γιορτάζει τα 25 χρόνια με επανακυκλοφορία!

338
0
Run Lola Run

Η ταινία ‘Run Lola Run‘ πρόκειται να κάνει και πάλι την εμφάνιση της μέσω της Sony Pictures Classics. Η επανακυκλοφορία θα έρθει σε έκδοση 4K για την 25η επέτειο της!

Για εμάς που θυμόμαστε με αγάπη αυτήν την ταινία, θα πούμε πως καιρός ήταν! Αν και τα 25 χρόνια μας φαίνονται πολλά…

Run Lola Run

Η πειραματική τότε, ταινία δράσης του Tom Tykwer, με πρωταγωνίστρια την φλογερή κοκκινομάλλα Franka Potente, η οποία διατρέχει τη γερμανική πρωτεύουσα, συγκέντρωσε περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια! Και αυτό μονάχα από την αρχική της κυκλοφορία στις ΗΠΑ.

Run Lola Run

Και αν αυτό πήγε καλά τότε, σκεφτείτε τι έχει να γίνει φέτος, αφού η Sony Pictures Classics θα επανακυκλοφορήσει την ταινία του 1999 στις αμερικανικές κινηματογραφικές αίθουσες. Η νέα version θα είναι μια νέα αποκατεστημένη έκδοση 4K και αυτό γιατί γενέθλια έχει, όπως αναφέραμε πιο πάνω.

Run Lola Run

Η Franka Potente πρωταγωνιστεί στην ταινία ως η ομώνυμη αθλητική Lola. Αυτό που κάνει είναι να τρέχει για να βρει 100.000 γερμανικά μάρκα εγκαίρως για να σώσει τον φίλο της Manni (Moritz Bleibtreu), ο οποίος έχει μπλέξει άσχημα με έναν τοπικό γκάνγκστερ. Κάθε επιλογή που κάνει η Lola, μικρή ή μεγάλη, αλλάζει την τελική της μοίρα.
Η ταινία αφηγείται τρεις φορές, με τρία διαφορετικά τέλη, μια προσέγγιση που θυμίζει την αισθητική των βιντεοπαιχνιδιών. Οι Herbert Knaup, Joachim Król και Nina Petri συμπρωταγωνιστούν.

Η ταινία Run Lola Run όπως είπαμε έφερε περισσότερα από 7 εκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και τον Καναδά για την SPC.  Ήταν μια από τις πιο κερδοφόρες μη αγγλόφωνες ταινίες που είχαν γίνει ποτέ εκείνη την εποχή.

Η χαμηλού προϋπολογισμού ταινία θα κέρδιζε τελικά περισσότερα από 22 εκατομμύρια δολάρια διεθνώς. Ξεκίνησε τη διεθνή καριέρα τόσο της Potente όσο και του Tykwer. Στη συνέχεια θα πρωταγωνιστούσε στο πλευρό του Matt Damon στην ταινία The Bourne Identity. Θα συνεργαζόταν με τους Wachowskis για να σκηνοθετήσει το Cloud Atlas.

Run Lola Run
Run Lola Run

“Over the past 25 years, Run Lola Run remains one of the most enduring Sony Pictures Classics titles of all time . It is as timely now as when it first appeared in theaters in 1999. Our nationwide reissue in June is a celebration of this first hi-tech thriller presented as it deserves, to be seen and reseen on the big screen and to continue to dazzle new generations of viewers.”

Όσο για το soundtrack; Πάρτε μια δόση

Run Lola Run

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here