Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα O Will Ferrell και ο/η συγγραφέας Harper σε ένα ειλικρινές ντοκιμαντέρ

O Will Ferrell και ο/η συγγραφέας Harper σε ένα ειλικρινές ντοκιμαντέρ

478
0
O Will Ferrell και ο/η συγγραφέας Harper σε ένα ειλικρινές ντοκιμαντέρ

Το “Will & Harper“, είναι ένα ντοκιμαντέρ του Will Ferrell και του Harper Steele, του κωμικού τρανς συγγραφέα. Και μόνο η αναφορά αυτών των δύο, φαντάζει σε απίθανα σενάρια, κυρίως αποκαλυπτικά!

@wrabelofficial can’t wait for this movie #sundance #harpersteele #willferrell #documentary #wrabelthevillage #transrights ♬ the village – mtf version – Wrabel

Τι συνέβη στο Sundance

Σε αντίθεση με τις Κάννες και τη Βενετία, το Sundance δεν είναι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ που εμπνέει πολλά standing ovations. Δεν έλειψε όμως η συγκίνηση από τους θεατές στο θέατρο Eccles, και η απίστευτα θετική ενέργεια που έδιναν στους συγγραφείς / πρωταγωνιστές, αφού δεν έπαυαν να χειροκροτούν. Η πρεμιέρα του “Will & Harper“, ενός αστείου, σπαρακτικού και οδυνηρού ντοκιμαντέρ για τον Will Ferrell που κάνει ένα οδικό ταξίδι με τον μακροχρόνιο φίλο του, Harper Steele, ο οποίος έκανε μετάβαση στα 61 του χρόνια.

“Κοιτάξτε αυτό! Και αυτό είναι για ένα ντοκιμαντέρ”, δήλωσε ο Ferrell χαιρετώντας το κατάμεστο θέατρο στο Park City. “Wow! Αν επρόκειτο να βρεθούμε στο Sundance, νομίζαμε ότι θα ήταν σε μια προβολή στις 10 το πρωί στο γκαράζ κάποιου”.

Will & Harper

Will & Harper

Το ντοκιμαντέρ “Will & Harper”, αφού περί αυτού πρόκειται,  καταγράφει το χρονικό του διδύμου επί 17 ημέρες καθώς οδηγούν από τη Νέα Υόρκη στην Καλιφόρνια, κάνοντας στάσεις σε αγώνες μπάσκετ, καταγώγια, “κομψά” εστιατόρια του Λας Βέγκας και άλλα μέρη όπου η Harper Steele ελπίζει να αισθάνεται πιο άνετα από τότε που αποκάλυψε ότι είναι τρανς γυναίκα το 2022.

Στη διαδρομή τους, τους υποδέχονται πολλοί βετεράνοι του “Saturday Night Live“, όπως η Tina Fey, η Kristen Wiig και η Molly Shannon, κάτι που ταιριάζει, καθώς ο Ferrell και ο Steele γνωρίστηκαν ενώ δούλευαν στο “SNL” – ως ερμηνευτές και συγγραφείς, αντίστοιχα – τη δεκαετία του ’90.  Σε δήλωση της ίδιας, είπε πως “Ήταν σημαντικοί για τη μετάβασή μου- είναι η οικογένειά μου”.

“Η αγάπη που έχουν αυτοί οι δύο φίλοι ο ένας για τον άλλον με γεμίζει”, δήλωσε ο σκηνοθέτης Josh Greenbaum με βουρκωμένα μάτια κατά τη διάρκεια ερωτήσεων και απαντήσεων μετά την προβολή. “Είμαι τόσο ευγνώμων για αυτή τη στιγμή. Θα το μαζέψω και θα…”

Αν και ο Greenbaum είναι γνωστός για εκκεντρικές κωμωδίες όπως το “Barb & Star Go to Vista Del Mar” και το “Strays“, ο/η Steele είπε ότι ο σκηνοθέτης αισθάνθηκε ότι είναι ο κατάλληλος για να χειριστεί αυτό το ντοκιμαντέρ με αγάπη, φροντίδα και ευαισθησία.

Τι περιέχει

Θα δείτε  σοβαρές και συναισθηματικές συζητήσεις σχετικά με το να είσαι τρανσέξουαλ, αλλά υπάρχει αρκετή ελαφρότητα από κωμικές στιγμές που περιλαμβάνουν Pringles, τρελά κοστούμια και ένα μοιραίο ταξίδι στο Dunkin’ Donuts.

“Είμαστε σεναριογράφοι κωμωδίας, οπότε στην αρχή σκεφτήκαμε πολλές κακές ιδέες. Σχεδιάζαμε σκηνικά, και τα αισθανόμασταν περίεργα και φάρσα και μη αυθεντικά. Είπαμε, ‘Ας μπούμε στο αυτοκίνητο και ας δούμε τι θα συμβεί'”.

“I had this friend — this is my privilege — who has made movies that appeal very broadly. That was the deciding factor … I could abuse this relationship for the good,” she joked. “I still don’t think Will knows what he did.”

Ο Ferrell, είναι γνωστός για το ιδιαίτερο χιούμορ του και αυτό τον κάνει αγαπητό στην Αμερική. Ας θυμηθούμε τα “Elf”, “Step Brothers” και “Anchorman”, που μπορεί να δείχνει το πως είναι, αλλά ένα μέρος του. Και αυτό το συνειδητοποίησαν όταν έβαλε τα κλάματα περισσότερες από μία φορές κατά τη διάρκεια των συζητήσεων με τον Steele.

O Will Ferrell και ο/η συγγραφέας Harper σε ένα ειλικρινές ντοκιμαντέρ
Will & Harper

“Ένιωσα ότι αν επρόκειτο να συμμετέχουμε σε αυτό και να το δημιουργήσουμε με ακεραιότητα, όφειλα να είμαι όσο πιο ανοιχτός και συναισθηματικά διαθέσιμος σε ό,τι επρόκειτο να συμβεί”.

Η Steele δήλωσε ότι εμπνεύστηκε αυτήν την δεδομένη στιγμή, αφού τα LGBTQ δικαιώματα στις ΗΠΑ δέχονται επιθέσεις. Εμείς θα προσθέσουμε παγκοσμίως

“Είχα αυτόν τον φίλο – αυτό είναι το προνόμιό μου – που έχει κάνει ταινίες που απευθύνονται σε πολύ ευρύ κοινό. Αυτός ήταν ο αποφασιστικός παράγοντας … Θα μπορούσα να κάνω κατάχρηση αυτής της σχέσης για το καλό”, αστειεύτηκε. “Ακόμα δεν νομίζω ότι ο Γουίλ ξέρει τι έκανε”.

Will & Harper

Σε ερώτηση που έγινε στον Ferrell σχετικά με την τρανς κοινότητα δήλωσε:

“Είχα γνωρίσει τρανς ανθρώπους, αλλά δεν είχα κανέναν προσωπικά στη ζωή μου. Οπότε όλα αυτά ήταν καινούργια εδάφη για μένα. Είναι μια ευκαιρία για εμάς στην κοινότητα των cis να κάνουμε ερωτήσεις, να ακούσουμε και να είμαστε εκεί ως φίλοι για να συζητήσουμε αυτό το ταξίδι”.