Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ: 10 + 1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε!

ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ: 10 + 1 ταινίες που δεν πρέπει να χάσετε!

119
0

Λίγες ώρες έμειναν για το 21ᵒ Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και το περιμένουμε με αγωνία. Ακόμα και αν η ημερομηνία άλλαξε λόγω των εκλογών, οι διοργανωτές απτόητοι το κάνουν ακόμα καλύτερο για όλους εμάς. Από το 1995 έως σήμερα το φεστιβάλ έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία, και έχει και ένα πιστό κοινό 50.000 θεατών που κάθε χρόνο θέλει να είναι ενήμερο για τον παγκόσμιο κινηματογράφο.

Αυτή τη χρονιά το φεστιβάλ επιστρέφει και μας υπόσχεται 11 αξέχαστες μέρες με 239 ταινίες από όλο τον κόσμο εκ των οποίων οι 102 είναι ελληνικές. Η ταινία έναρξης θα είναι η «YOUTH» του Πάολο Σορεντίνο και για τη λήξη έχουμε την ταινία «DHEEPAN» του Ζακ Οντιάρ.

«Ανάμεσα σε αυτές τις ταινίες, για άλλη μια χρονιά υπάρχουν και αυτές που έχουν μια αίσθηση πρόκλησης.»

 

  1. THE SUMMER OF SANGAILE / ΠΕΜΠΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 20:00 @ΔΑΝΑΟΣ 1

https://www.youtube.com/watch?v=h5tErAkhD2E

Η 17χρονη Σανγκάιλ λατρεύει τις αεροπλανικές επιδείξεις, όμως η υψοφοβία την κρατά καθηλωμένη στο έδαφος. Ώσπου γνωρίζει τη συνομήλικη της Αουστε και την ερωτεύεται παράφορα. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο Σάντανς.

 

  1. ABOVE AND BELOW / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 18:45@ODEON ΟΠΕΡΑ 1

Ένα ζευγάρι που ζει στους υπονόμους του Λας Βέγκας. Αυτός μόνος στην έρημο, στέλνει μηνύματα στο Θεό μέσα από άδεια μπουκάλια και αυτή σχεδιάζει να ταξιδέψει στον Άρη. Υβριδικό sci-fi ντοκιμαντέρ που σίγουρα θα αφήσει εντυπώσεις.

 

  1. LA LOI DU MARCHE / ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΜΕΒΡΙΟΥ 22:00@CINEMA IDEAL

Ένα συγκλονιστικό θρίλερ που εξελίσσεται στη Γαλλία. Ο Βενσάν Λιντόν ως απολυμένος εργάτης που προσπαθεί απεγνωσμένα να ξαναβρεί δουλειά και να κερδίσει την αξιοπρέπεια του. Η ερμηνεία του κερδίζει θριαμβικά στις Κάννες.

 

  1. UNE HISTOIRE DE FOU / ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 22:00 @ ΔΑΝΑΟΣ 1

H σκηνή διαδραματίζεται το 1981 στο Παρίσι, όταν ο Αρμενικής καταγωγής Αράμ τοποθετεί βόμβα το αυτοκίνητο του Τούρκου Πρέσβη και άθελα του τραυματίζει σοβαρά έναν περαστικό ποδηλάτη. Πολιτική ταινία με θέμα το χρόνιο αγώνα επιβίωσης των Αρμενίων. Η ταινία προβάλλεται ως φόρος τιμής στην 100ή επέτειο της Γενοκτονίας τους.

 

  1. LES DEUX AMIS / ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 21:45 @ ΔΑΝΑΟΣ 1

Ένα καυτό τρίγωνο ανάμεσα σε δύο τριαντάρηδες φίλους και μια κοπέλα. Ο Λουί Γκαρέλ έχει ξεδιπλώσει το σκηνοθετικό του ταλέντο και υπόσχεται μια απόλυτα ερωτική ταινία. Συμμετοχή στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών.

  1. BRIDGEND / ΤΡΙΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 19:45 @ CINEMA IDEAL

H τοπική κοινωνία μιας κωμόπολης παρακολουθεί τους νέους της να αυτοκτονούν ο ένας μετά τον άλλο. Ένα θρίλερ βασισμένο σε αληθινή ιστορία που εξακολουθεί να σκεπάζει το Μπρίτζεντ της Ουαλίας.

 

  1. LIFE / ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 22:00 @ CINEMA IDEAL

Ένα άγνωστο κεφάλαιο της πολυτάραχης ζωής του James Dean (Dane DeHaan), δραματοποιώντας τη φιλία του με τον φωτογράφο του περιοδικού LIFE Dennis Stock (Robert Patinson) όταν ανάλαβε να τον απαθανατίσει. Το βιογραφικό celebrity δράμα της χρονιάς προβάλλεται της 60ης επετείου του θανάτου του Dean.

 

  1. SLEEPING GIANT / ΠΕΜΠΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20:15 @ ODEON ΟΠΕΡΑ 1

Τρεις δεκαπεντάχρονοι βάζουν σε δοκιμασία όλες τις απαγορεύσεις των μεγάλων, προκαλώντας τον εαυτό τους και κοιτάζοντας κατάματα τον θάνατο. Προκλητική και ανατριχιαστική μελέτη της εφηβικής ψυχής που συνεπήρε την Εβδομάδα Κριτικής των Καννών.

 

  1. THE HALLOW / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 00:30 @ ODEON ΟΠΕΡΑ 1

Ένας δασολόγος μετακομίζει με την οικογένεια του σε μεσαιωνική αγροικία σε ιρλανδικό δάσος αγνοώντας τις προειδοποιήσεις των περίοικων και ξυπνά με την παρουσία του σημεία και τέρατα. Η σκηνοθεσία έγινε από τον σκηνοθέτη των μουσικών βίντεο των Prodigy και των Keane.

 

  1. EXTRAORDINARY TALES / ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ @ CINEMA IDEAL

https://www.youtube.com/watch?v=amniFA0UEKc

Παλιοί και νέοι θρύλοι του φανταστικού σινεμά χαρίζουν τις φωνές τους σε πέντε ιστορίες animation βασισμένες σε διηγήματα του Εντγκαρ Αλαν Ποε.

 

  1. DHEEPAN / ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ @ CINEMA IDEAL

O Χρυσός Φοίνικας του φετινού Φεστιβάλ Καννών είναι ένα εύφλεκτο δράμα πάνω στον αγώνα μιας τριμελούς οικογένειας μεταναστών από τη Σρι Λάνκα να χτίσουν τη ζωή τους σε ένα από τα πιο υποβαθμισμένα και επικίνδυνα προάστια του Παρισιού.