Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Νέα ταινία με τίτλο Colossal

Νέα ταινία με τίτλο Colossal

406
0
Colossal

Η Αν Χάθαγουεϊ και ο Τζέισον Σουντέικις στην πιο ανατρεπτική κωμωδία της χρονιάς.

 

      ΣΥΝΟΨΗ

Η Γκλόρια (Αν Χάθαγουεϊ) χάνει ξαφνικά τη δουλειά και τον φίλο της, τον Τιμ (Νταν Στίβενς). Απελπισμένη, επιστρέφει στην μικρή κωμόπολη που γεννήθηκε, όπου και επανασυνδέεται με τον παιδικό της φίλο, τον Όσκαρ (Τζέισον Σουντέικις), έναν καλοπροαίρετο ιδιοκτήτη μπαρ, ο οποίος μαζί με τους φίλους του (Τιμ Μπλέικ Νέλσον, Όστιν Στόουνγελ), την παρασύρουν στο ποτό. Τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μία… περίεργη τροπή, όταν η Γκλόρια ανακαλύπτει με τρόμο ότι ένα αδηφάγο τέρας, που βρίσκεται στη Σεούλ, μιμείται  κάθε της κίνηση σε καταστροφικό βαθμό.

She is Colossal

ColossalTo Colossal είναι μια ταινία στην οποία μία αναγνωρίσιμη ιστορία ξετυλίγεται στην μεγάλη οθόνη, διαμέσου μίας ένωσης διαφορετικών ειδών. Από τη μία πλευρά, αντικαθρεφτίζει τον κωμικό ρομαντισμό που έχει γίνει σχεδόν ταυτόσημος με τις αμερικάνικες ανεξάρτητες παραγωγές τις τελευταίες τρεις δεκαετίες σε θρυλικές ταινίες όπως τα «Σεξ, ψέματα και βιντεοταινίες», «Όμορφα Κορίτσια» και «Ξέφρενες Νύχτες». Από την άλλη πλευρά, γίνεται αναφορά στις ταινίες με τα γιγάντια τέρατα οι οποίες, από τον Κινγκ Κονγκ μέχρι και σήμερα, έχουν γίνει σύμβολα του φανταστικού και καταστροφικού σινεμά.

Η πλοκή ακολουθεί την οικονομική καταστροφή κάποιου που έχει χάσει τη δουλειά του, μία κατάσταση που πολλοί βιώνουμε σήμερα. Η ανεργία συναντάει την πρωταγωνίστρια σε μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή ενός νέου ανθρώπου στη δεκαετία των τριάντα, όταν δηλαδή ξαφνικά καλείσαι να ενηλικιωθείς απότομα. Η Αν Χάθαγουεϊ υποδύεται την Γκλόρια, μία τριαντάρα γυναίκα που, από όλες τις πλευρές, συναισθηματική, οικονομική και κοινωνική νιώθει εντελώς χαμένη. Σε αυτή την κατάσταση, αποφασίζει να επιστρέψει στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε, μία πράξη που τελικά την οδηγεί σε μια ακόμη πιο απελπιστική κατάσταση.

Στο πρώτο μισό της ταινίας, η Γκλόρια συναντάει τον Όσκαρ, έναν παλιό της φίλο από το σχολείο, ο οποίος την στηρίζει οικονομικά και συναισθηματικά. Εκεί όμως που το κοινό έχει αρχίσει να πιστεύει ότι αυτοί οι δύο εμπλέκονται συναισθηματικά, οι δυο τους αρχίζουν να ανακαλύπτουν νέες εμπειρίες, άγνωστες μέχρι τώρα, τόσο στους ίδιους ως χαρακτήρες, όσο και στους οπαδούς τους, που τους έχουν συνηθίσει σε διαφορετικού είδους ταινίες.

Σαν να μην έφταναν όλες αυτές οι ανατροπές, υπάρχει κάπου στη Σεούλ κι ένα γιγαντιαίο τέρας που επιτίθεται στον κόσμο. Στη μεγαλύτερη διάρκεια της ταινίας, το δράμα της Γκλόρια και του Όσκαρ ξεδιπλώνεται καθώς ο κόσμος καταστρέφεται από τις αλλεπάλληλες επιθέσεις του τέρατος, μια υποπλοκή που δείχνει να έχει βγει από ένα εντελώς διαφορετικό φιλμ.

Εμείς, ως θεατές, βιώνουμε την κατάσταση όπως ακριβώς και οι πρωταγωνιστές: μαθαίνοντας τα νέα από την τηλεόραση και το ίντερνετ. Η κατάσταση δίνεται όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται προκειμένου να δείξει πως θα αντιδρούσαμε βλέποντας αντίστοιχες εικόνες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Ζούμε σε μια εποχή που δυστυχώς έχουμε συνηθίσει να παρακολουθούμε καταστροφές, ζωντανά στην τηλεόραση. Ο τρόπος που αντιδρούν η Γκλόρια και οι φίλοι της είναι ακριβώς ο τρόπος που αντιδράει και ο μέσος θεατής. Σιγά σιγά, γίνεται κατανοητό ότι η ταινία αποτελεί ουσιαστικά σχόλιο σχετικά με το πώς το μέγεθος των πράξεών μας δεν συνάδει απαραίτητα με το μέγεθος των συνεπειών. Η Γκλόρια αντιλαμβάνεται με έναν τραγικό και περίεργο τρόπο το μέγεθος από τα λάθη της. Πολύ σύντομα, μάλιστα, θα καταλάβει ότι προκειμένου να λύσει τα προβλήματά της, θα πρέπει να μεγαλώσει με κάθε τρόπο.Colossal

Colossal the Movie Trivia

Η Αν Χάθαγουεϊ λάτρεψε κάθε στιγμή της ταινίας και το διατύπωσε παραστατικά σε πολλές συνεντεύξεις της. Ακολουθούν αποσπάσματα σχετικά με την ταινία από συνέντευξή της στο Φεστιβάλ του Τορόντο:

  • «Αγάπησα τόσο πολύ αυτή την ταινία, ένιωσα απίστευτα κουλ που γνώριζα την ύπαρξη της».
  • «Έκανα αυτή την ταινία για τον 16χρονο εαυτό μου».

Έχοντας εμπειρία από στούντιο μπλοκμπάστερ όπως το «Interstellar» και το «Ο Σκοτεινός Ιππότης: η Επιστροφή», αυτό που την έπεισε να συμμετέχει σε ένα monster movie ήταν το γεγονός πως επρόκειτο για ανεξάρτητη παραγωγή:

  • «Αισθάνθηκα πολύ μεγάλη δημιουργική ελευθερία, και δουλεύαμε με μία εκπληκτική εταιρεία, τη Voltage, που έδειξε εμπιστοσύνη στο σκηνοθέτη».

Περιγράφοντας την ταινία ως «ο sci-fi σύντροφος του «Η Ρέιτσελ παντρεύεται», η Χάθαγουεϊ παρακολούθησε την πρεμιέρα του φιλμ στο Φεστιβάλ του Τορόντο, κάτι που ενίσχυσε την πεποίθηση της πως οι θεατές «αγκαλιάζουν» τις ταινίες που ενώνουν διαφορετικά είδη με ανορθόδοξο τρόπο:

  • «Η ταινία δεν ανήκει σε ξεκάθαρο είδος, και το κοινό εμπιστεύτηκε αυτό το γεγονός και κατάλαβε πως μπορεί να γελάσει με την καρδιά του, αλλά και να εξερευνήσει ένα πιο συναισθηματικό, δυνατό τοπίο. Το ένα δεν αναιρεί το άλλο».

Ο Νάτσο Βιγκαλόντο σχολιάζει:

«Το γεγονός πως πρωταγωνιστούν ο Τζέισον Σουντέικις και η Αν Χάθαγουεϊ ωφελεί την ταινία, όχι μόνο επειδή είναι δύο καταπληκτικοί ηθοποιοί, αλλά κυρίως επειδή περιμένεις κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που τους βλέπεις να κάνουν στην ταινία».  

6 Απριλίου στους κινηματογράφους από την Odeon

Δείτε το trailer: http://bit.ly/2ndpWvh

Σκηνοθεσία – Σενάριο Νάτσο Βιγκαλόντο
Παραγωγή Ζεβ Φόρμαν
Ηθοποιοί Αν Χάθαγουεϊ

Τζέισον Σουντέικις

Όστιν Στόουελ

Τιμ Μπλέικ Νέλσον

Νταν Στίβενς

Φωτογραφία Έρικ Κρες
Μοντάζ Λουκ Ντούλαν

Μπεν Μπαούντχουϊν

Σχεδιασμός παραγωγής Σούζαν Τσαν
Μουσική Μπέαρ ΜακΚρίρι
Είδος Κωμωδία
Διάρκεια 109’
Διανομή Odeon