Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Μεγάλη πρεμιέρα για το «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

Μεγάλη πρεμιέρα για το «Ξύπνημα της Άνοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη

139
0

Μεγάλη πρεμιέρα για το «Ξύπνημα της Άνοιξης»

Πλήθος σημαντικών προσκεκλημένων, κινηματογραφιστών και σινεφίλ βρέθηκαν στον κινηματογράφο Odeon Όπερα στην οδό Ακαδημίας για να παρακολουθήσουν την επίσημη πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας του “Το Ξύπνημα της Άνοιξης” του Κωνσταντίνου Γιάνναρη.

Τόσο οι συντελεστές της ταινίας όσο και αρκετοί εκλεκτοί εκπρόσωποι της καλλιτεχνικής κοινότητας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την δυνατή κινηματογραφική ιστορία, τρεις μέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία της στους κινηματογράφους.

Στην πρεμιέρα παραβρέθηκαν οι πρωταγωνιστές της ταινίας Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Άγγελος Τζέγια, Φαμπρίτσιο Μούτσο και Γιάννης Τσορτέκης. Επίσης  και οι υπόλοιποι συντελεστές της ταινίας, οι οποίοι υποδέχθηκαν, μεταξύ άλλων, τους Πάνο Χ. Κούτρα, Τάσο Μπουλμέτη, Μανούσο Μανουσάκη, Νίκο Περάκη, Ντίνο Αυγουστίδη, Όλγα Μαλέα, Τάσο Νούσια, Χρήστο Χωμενίδη, Κατερίνα Γερονικολού, Σοφία Κόκαλη, Γιάννη Βεσλεμέ, Αλέξη Αλεξίου, Εύα Νάθενα, Ρηνιώ Δραγασάκη και Κώστα Καπάκα.

Ο Γιάνναρης, που εδώ κλείνει την άτυπη τριλογία της βίας (μετά το «Από την Άκρη της Πόλης» και τον «Όμηρο») παίρνοντας τον τίτλο του ως δάνειο από το ομώνυμο επαναστατικό θεατρικό έργο του Φρανκ Βέντεκιντ, παρουσιάζει την δική του εικόνα για την σημερινή νεολαία, μέσα από την ιστορία πέντε χαρακτήρων που παλεύουν να ορίσουν με τον δικό τους τρόπο την αντισυστημική τους δράση και την παραβατικότητα, πολύ συχνά φλερτάροντας ασυνείδητα και παρορμητικά με την βαρβαρότητα και, τελικά, το έγκλημα.

Η αφύπνιση της σεξουαλικότητας, η παντελής έλλειψη επικοινωνίας με τους γονείς και η πρώτη συνάντηση με την ηδονική δύναμη της βίας και της εξουσίας, με σύμβολο το όπλο που χειρίζονται με ευλάβεια, ενώνονται εκρηκτικά σε μια προφητική, μηδενιστική ταινία-δυναμίτη.

Δίπλα του, πέντε νέα ταλέντα του ελληνικού σινεμά: η Δάφνη Ιωακειμίδου –Πατακιά (που επελέγη για το φετινό Shooting Stars του Φεστιβάλ Βερολίνου), ο Κώστας Νικούλις (που γνωρίσαμε στο «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα), και οι πρωτοεμφανιζόμενοι Κωνσταντίνος Ελματζίογλου, Άγγελος Τζέγια και Φαμπρίτσιο Μούτσο.

Σύνοψη:

Πέντε έφηβοι οδηγούνται στο δωμάτιο ανάκρισης της Αστυνομίας και αφηγούνται την ίδια ιστορία, το πώς δηλαδή οδηγήθηκαν στο έγκλημα. Είναι όμως η ίδια ιστορία; Καθώς παρακολουθούμε τις διαφορετικές (και ενίοτε αντικρουόμενες) εκδοχές των γεγονότων, βλέπουμε να ξετυλίγεται μπροστά μας ένα, γεμάτο σασπένς, μωσαϊκό εφηβικού έρωτα, παρόρμησης και δίψας για ελευθερία, που οδήγησε τους πέντε ήρωες στην δημιουργία μιας συμμορίας.

Με τη συμμορία αυτή, τα παιδιά παίρνουν μια πρώτη γεύση της ενήλικης ζωής, μεθούν από τα όσα έχει να προσφέρει χωρίς να υπολογίζουν την καταστροφή που σπέρνουν γύρω τους και τελικά ξεπερνούν τα όρια, παρασυρμένοι από τη δίνη των εξελίξεων. Όμως, τι έχει συμβεί στην πραγματικότητα;

Στις 25 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από την Odeon