Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Mια ελληνική ταινία στο ναό του Walt Disney!

Mια ελληνική ταινία στο ναό του Walt Disney!

180
0
Counting Happiness αφίσα

Χαρμόσυνα τα νέα για την Βενετία Ευρ​ι​πιώτου, που ξεχωρίζει με την ταινία “Counting Happiness“. Η ταινία θα ταξιδέψει ως το Los Angeles για το International Children’s Film Festival.

Διαβάστε παρακάτω το επίσημο δελτίο τύπου.
Η πολυβραβευμένη ελληνική ταινία μικρού μήκους Counting Happiness της Βενετίας Ευρ​​ι​πιώτου “κατακτά” το ναό του Walt Disney, την Παρασκευή 17 Μαΐου, στο πλαίσιο του 10th REDCAT (Roy & Edna Disney)​ International Children’s Film Festival, που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Λος Άντζελες των Η.Π.Α.

still1Πρόκειται για μια μεγάλη διάκριση για τη χώρα μας, καθότι το REDCAT International Children’s Film Festival θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα και πολύ δημοφιλή κινηματογραφικά φεστιβάλ για παιδιά παγκοσμίως.
Το Counting Happiness της Βενετίας Ευρ​ι​πιώτου συνεχίζει με αυτόν τον τρόπο την πετυχημένη του πορεία σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Μάλιστα, τον περασμένο Φεβρουάριο προβλήθηκε στο εξίσου still1σημαντικό φεστιβάλ για παιδιά BAMkids Film Festival της Νέας Υόρκης, όπου συμπεριλήφθηκε από τ​η​ν συντάκτη των Ν.Υ. Τimes Laurel Graeber στα highlights της διοργάνωσης.

Στην ταινία της Βενετίας Ευρι​πιώτου (12.18′, 2013), παρακολουθούμε την ιστορία του 5χρονου Χασάν. Είναι ένα αγοράκι πέντε χρονών που ζει μόνο του στους δρόμους του Νέου Δελχί πουλώντας κουρδιστά κοτοπουλάκια. Ο μικρός Χασάν είναι η προσωποποίηση της χαράς της ζωής και της αποφασιστικότητας. Οι περιπέτειές του τον οδηγούν στο μυστικό που πρώτος διατύπωσε ο Αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος Αριστοτέλης: «Η ευτυχία εξαρτάται από εμάς».
PosterCountingHappiness
Το Counting Happiness έχει προβληθεί σε περισσότερα από 40 διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, έχοντας λάβει δεκάδες βραβεία και διακρίσεις, μεταξύ άλλων στον Καναδά, στο Τσάρλεστον, στο Μανχάταν, στην Κίνα, στη Μαδρίτη, στην Κύπρο, στο Μιλάνο, στο Λος Άντζελες αλλά και στα δικά μας της Δράμας και της Ολυμπίας.