Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα «Χρυσές Σφαίρες»: 28 Υποψηφιότητες για τις ταινίες της Odeon

«Χρυσές Σφαίρες»: 28 Υποψηφιότητες για τις ταινίες της Odeon

168
0

Η «Carol» του Τοντ Χέινς και η «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκ. Ινιαρίτου οδηγούν την κούρσα στις φετινές Χρυσές Σφαίρες.

Συγκεντρώνοντας 28 υποψηφιότητες συνολικά, η Odeon οδηγεί την κούρσα της κινηματογραφικής διανομής προς τις φετινές Χρυσές Σφαίρες, έχοντας ως αιχμή του δόρατος το ήδη βραβευμένο, αριστουργηματικό «Carol» του  Τοντ Χέινς (5 υποψηφιότητες) αλλά και την πολυαναμενόμενη συναρπαστική «Επιστροφή» του περσινού μεγάλου νικητή των Όσκαρ, Αλεχάντρο Γκ. Ινιαρίτου (4 υποψηφιότητες).

 

Χρυσές Σφαίρες

28 Υποψηφιότητες για τις ταινίες της Odeon

Συγκεντρώνοντας 28 υποψηφιότητες συνολικά, η Odeon οδηγεί την κούρσα της κινηματογραφικής διανομής προς τις φετινές Χρυσές Σφαίρες, έχοντας ως αιχμή του δόρατος το ήδη βραβευμένο, αριστουργηματικό «Carol» του  Τοντ Χέινς (5 υποψηφιότητες), που κυκλοφόρησε ήδη στις αίθουσες από την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, αλλά και την πολυαναμενόμενη συναρπαστική «Επιστροφή» του περσινού μεγάλου νικητή των Όσκαρ, Αλεχάντρο Γκ. Ινιαρίτου (4 υποψηφιότητες) που αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες από την 21η Ιανουαρίου.

Αναλυτικά οι υποψηφιότητες των ταινιών της Odeon:

Η πανέμορφη κινηματογραφική αποπλάνηση δια χειρός Τοντ Χέινς, που κατάφερε να κάνει τους πάντες να ασχοληθούν μαζί της ήδη από το φεστιβάλ Καννών, η σπουδαία «Carol» συγκεντρώνει τις περισσότερες υποψηφιότητες απ’ όλες τις φετινές κινηματογραφικές παραγωγές. Οι πέντε κατηγορίες στις οποίες συμμετέχει η ταινία και οι συντελεστές της είναι:

Καλύτερης Ταινίας – Δραματική

Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Τοντ Χέινς)

Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου – Δραματική Ταινία (Κέιτ Μπλάνσετ)

Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου – Δραματική Ταινία (Ρούνι Μάρα)

Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Κάρτερ Μπέργουελ)

 

Η εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα, έντονη και καθηλωτική κινηματογραφική περιπέτεια του Αλεχάντρο Γκ. Ινιαρίτου,  «Η Επιστροφή», συγκεντρώνει συνολικά τέσσερις υποψηφιότητες:

Καλύτερης Ταινίας – Δραματική

Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Αλεχάντρο Γκ. Ινιαρίτου)

Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου – Δράμα (Λεονάρντο ΝτιΚάπριο)

Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Ρουίτσι Σακαμότο & Άλβα Νότο)

image002

Η όγδοη και πιο αναμενόμενη ταινία του ανατρεπτικού αμερικανού σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο «Οι Μισητοί Οκτώ» (στις ελληνικές αίθουσες από 7 Ιανουαρίου 2016) συγκέντρωσε τρεις υποψηφιότητες:

Καλύτερου Β’ Γυναικείου Ρόλου (Τζένιφερ Τζέισον Λι)

Καλύτερου Σεναρίου (Κουέντιν Ταραντίνο)

Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής (Ένιο Μορικόνε)

 

Η μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Ρίντλεϊ Σκοτ που ξεπέρασε τις 115.000 εισιτήρια στις ελληνικές αίθουσες, «Η Διάσωση», συγκεντρώνει επίσης τρεις υποψηφιότητες:

Καλύτερης Ταινίας – Κωμωδία ή Μιούζικαλ

Καλύτερης Σκηνοθεσίας (Ρίντλεϊ Σκοτ)

Καλύτερου Α’ Ανδρικού Ρόλου – Κωμωδία ή Μιούζικαλ (Ματ Ντέιμον)

Ακολούθως, με δυο υποψηφιότητες ανά ταινία, στην κούρσα των Χρυσών Σφαιρών μπαίνουν οι:

«Joy», η νέα σύμπραξη του Ντέιβιντ Ο’Ράσελ με τη Τζένιφερ Λόρενς, που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες από τις 24 Δεκεμβρίου, συμμετέχει στις κατηγορίες Καλύτερης Ταινίας – Κωμωδία ή Μιούζικαλ και Καλύτερου Α’ Γυναικείου Ρόλου – Κωμωδία ή Μιούζικαλ (Τζένιφερ Λόρενς).

«Spy», ως προτεινόμενη για Καλύτερη Ταινία – Κωμωδία ή Μιούζικαλ, με την ξεκαρδιστική Μελίσα ΜακΚάρθι να κλέβει την παράσταση, αλλά και μια δίκαιη υποψηφιότητα για Καλύτερο Α’ Γυναικείο Ρόλο σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

«Youth», για τον πιο εμπνευσμένο Β’ Γυναικείο Ρόλο (Τζέιν Φόντα) που έχουμε παρακολουθήσει στο σινεμά εδώ και καιρό, αλλά και για το βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού με τον τίτλο Simple Song No. 3 για μια ταινία που εξακολουθεί ακόμη να δίνει ρυθμό στους θεατές των ελληνικών κινηματογραφικών αιθουσών.

«Love & Mercy», για τον Καλύτερο Β’ Ανδρικό Ρόλο ενός εκ των πιο υποσχόμενων Αμερικανών ηθοποιών, του πάντα συναρπαστικού Πολ Ντέινο, αλλά και για το βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού, με τον τίτλο One Kind of Love, που δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από μια ταινία βασισμένη στη μουσική ιδιοφυία των Beach Boys.

Από μία υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα απέσπασε επίσης ο ένας και μοναδικός Αλ Πατσίνο (Καλύτερος Α’ Ανδρικός Ρόλος – Κωμωδία ή Μιούζικαλ) για την σημαντική του συνεισφορά στο γλυκόπικρο φιλμ του Νταν Φόγκελμαν  «Τίποτα Δεν Τελειώνει Κύριε Κόλινς», ο Μάρκ Ράιλανς (Καλύτερος Β’ Ανδρικός Ρόλος) για τη μεστή και καταλυτική του ερμηνεία στο κατασκοπικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Η Γέφυρα των Κατασκόπων», καθώς επίσης και η ταλαντούχα πρωταγωνίστρια της ταινία-έκπληξη του 2015, η Ιρλανδή Σέρσε Ρόναν (Καλύτερος Α’ Γυναικείος Ρόλος – Δραματική Ταινία), για την αδιαμφισβήτητα ξεχωριστή ερμηνεία της που θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε σύντομα στο «Brooklyn» (στις ελληνικές αίθουσες από 31 Δεκεμβρίου 2015).

Τέλος, οι 28 υποψηφιότητες της Odeon ολοκληρώνονται με δυο πανέμορφες ταινίες κινουμένων σχεδίων που συναγωνίζονται για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο είδος τους (Animation), το ξεχωριστό «Ο Σνούπι & ο Τσάρλι Μπράουν – Πίνατς: Η Ταινία» (προβάλλεται ήδη στις ελληνικές αίθουσες) αλλά και το πολυαναμενόμενο «Anomalisa» (στις ελληνικές αίθουσες από 21 Ιανουαρίου 2016), σε σενάριο και συν-σκηνοθεσία του Τσάρλι Κάουφμαν, που απέσπασε το μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.