Home Κινηματογραφικά Κινηματογραφικά Νέα Απεβίωσε ο Sir Christopher Lee

Απεβίωσε ο Sir Christopher Lee

166
0
Sir Christopher Lee
Charlemagne Productions

O Θρυλικός Sir Christopher Lee, γνωστός από τους ρόλους του στις ταινίες Lord Of the Rings και Ηobbit, απεβίωσε το περασμένο Σάββατο, 7 Ιουνίου, σε ηλικία 93 ετών. Όπως όλα δείχνουν, νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες σε νοσοκομείο του Λονδίνου με προβλήματα στη καρδιά, ενώ η ανακοίνωση του θανάτου του έγινε μόλις σήμερα.

Ο Christopher Lee έγινε γνωστός από τις ταινίες της Hammer Film Productions, όπου υποδύθηκε πάρα πολλές φορές τον Κόμη Δράκουλα. Έπαιξε ένα μεγάλο εύρος ρόλων σε συνολικά πάνω από 300 ταινίες, ενώ συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους παραγωγούς και σκηνοθέτες του Hollywood, μεταξύ των οποίων Peter Jackson (Lord Of the Rings και Ηobbit), Tim Burton (Sleepy Hollow, Alice in Wonderland και Dark Shadows) και George Lucas (Star Wars: Episodes I-III).

Εκτός από καταξιωμένος ηθοποιός, ο Christopher Lee υπήρξε και heavy metal τραγουδιστής. Συνεργάστηκε με τους Rhapsody Of Fire από το 2004 έως το 2011, ενώ το 2010 εμφανίστηκε στην επανακυκλοφορία του Battle Hymns των Manowar. Τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει τη δικιά του μπάντα, κυκλοφορώντας δύο δίσκους και τρία EPs, ενώ το 2010 το album “Charlemagne: By the Sword and the Cross” κέρδισε το βραβείο “Spirit of Metal” στην τελετή Golden Gods Awards, λαμβάνοντας τη τιμητική διάκριση από τον Tony Iommi.