Home Ανταποκρίσεις Συναυλίες Tom Odell: Το Another Love στην Αθήνα | Live report

Tom Odell: Το Another Love στην Αθήνα | Live report

Tom Odell live in Athens. Τεχνόπολη Αθήνας, live report by Afternoiz.gr

Τι έχει το πρόγραμμα? Tom Odell στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων… Η Honeycomb Live Greece σε συνεργασία με την Eventation Greece παρουσίασε τον καλλιτέχνη για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Οι πόρτες στην Τεχνόπολη άνοιξαν από αρκετά νωρίς, αν και δεν υπήρχε κάποιο μουσικό guest για να καλυφθεί το κενό. Η ομάδας μας ήταν από νωρίς στον χώρο, όχι τίποτα άλλο αλλά για να χαλαρώσει και να ευχαριστηθεί λίγο ότι δροσούλα είχε εκείνη την ώρα.

Tom Odell live in Athens. Τεχνόπολη Αθήνας, live report by Afternoiz.gr

Η προσέλευση μέχρι και τις 21:40 που ξεκίνησε το live τελικά (από τις 21:00 που έγραφε το πρόγραμμα), παρέμεινε μικρή.
Βέβαια είναι ότι και κανείς δεν διαμαρτυρήθηκε. Ακόμα πιο σίγουρο είναι πως το κοινό δεν ήταν αυτό που λέμε “συναυλιακό” ή τουλάχιστον όπως εμείς το έχουμε συνηθίσει.
Έχει όμως καμία σημασία; Ίσως μία μικρή σημασία να την έχει, αλλά θα την δούμε παρακάτω.

Tom Odell live in Athens. Τεχνόπολη Αθήνας, live report by Afternoiz.gr

Αν και καθυστέρησε να ξεκινήσει (σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα όπως είπαμε) το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε. Η αρχή και το τέλος ήταν στο αγαπημένο του πιάνο, που έφερε το όνομα του. Το πρώτο άκουσμα ήταν ένα σόλο στο πιάνο, non stop τα Give a Fuck, Numb και Can’t Pretend.

Η μπάντα του

τον ακολουθούσε ευλαβικά. Max Clilverd, Max Goff & Toby Couling.

Νομίζω ότι ο συγχρονισμός τους δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος! Αυτό που σίγουρα δεν περιμένεις στο σύνολο, είναι να λάβεις κάτι έντονο και δυνατό από ένα τέτοιο συγκρότημα. Τι εννοώ; Να νιώσει κάτι μεταξύ στα όρια του Ροκά.

Και μικρόφωνα έφυγαν, και το σκαμπό του πιάνου και στο κοινό πήγε ο Tom. Τα έκανε όλα!

Η μελωδικότητα που μας χαρίζει ο Odell με το πιάνο και την κρυστάλλινα βελούδινη φωνή σε συνδυασμό με την ένταση των υπολοίπων οργάνων, ήταν κάτι το μοναδικό! Δεν βλέπεις συχνά τέτοια live. Τώρα θα μου πεις… είναι και το είδος του καλλιτέχνη… ναι οκ…Ο Tom όμως φάνηκε να μην άφησε τίποτα στην τύχη..

Οι επιτυχίες διαδέχονταν η μία την άλλη, αν και τα περισσότερα του κομμάτια είναι γνωστά.
Το 2012 εμφανίστηκε σαν κομήτης και τελικά έκατσε και πολύ καλά έκανε!

Συνέχισε με τα Sparrow, Flying, Heal, Best Day of my Life, Grow Old With Me, Half as Good as You, Magnetised και Hold Me δίνοντας τους κάτι μοναδικό παίζοντας τα ζωντανά!
Κάπως έτσι έκλεισε το πρώτο μέρος του live, μην έχοντας περάσει μία ώρα.

Tom Odell live in Athens. Τεχνόπολη Αθήνας, live report by Afternoiz.gr

encore

Και λέω πρώτο μέρος γιατί στο encore ήρθαν με έξι κομμάτια… κάτι που έχουμε ποlλύ καιρό να δούμε. Και αφού μιλάμε για encore, ας αναφερθούμε και στο κοινό που λέγαμε παραπάνω…

Αφού έφυγαν λοιπόν, περίμεναν από το κοινό τα κλασσικά χειροκροτήματα για να ξαναβγούν…τίποτα! Ησυχία..!! Δυο τρείς μόνο οι οποίοι και ήξεραν την διαδικασία, οι υπόλοιποι απλά περίμεναν…
Όμως και η χαρά του καλλιτέχνη ποια είναι βρε παιδιά? Δεν είναι ο ενθουσιασμός του κόσμου στα live? Μήπως θα τους ξαναδείς και αύριο? Δώσε λίγο πόνο παραπάνω για τον καλλιτέχνη… τι θα πάθεις?

Τέλος πάντων…βγήκαν ξανά και η αλήθεια είναι πως και το encore ήταν φτιαγμένο έτσι ώστε να μας απογειώσει ακόμα περισσότερο!

Η έκπληξη του Tom Odell

Ξεκίνησαν με το Fighting Fire with Fire, συνέχισαν με τα Money, Concrete και Somehow όπου τα έδωσε όλα στο κοινό. Και αφού ανυπομονούσαν για το κομμάτι εκείνο που τον έκανε γνωστό, τους έκανε την χάρη αφού πρώτα… θέλησε να μας αποχαιρετίσει με το Smiling All the way Back Home. Η έκπληξη όλων μέχρι και του ίδιου, ήταν πως ένας θαυμαστής τους ζήτησε να τον συνοδεύσει στο πιάνο. Και έτσι έγινε. Ο Tom Odell υποδέχτηκε τον Tom και τον καλωσόρισε στο άκουσμα αυτό. Πραγματικά ήταν έκπληξη όλων, καθώς ο νεαρός είχε μελετήσει εξαιρετικά καλά τις νότες!

Αυτά τα λίγα λεπτά δημοσιότητας, θα μείνουν στην ιστορία αλλά και στην μνήμη όλων.

Tom Odell live in Athens. Τεχνόπολη Αθήνας, live report by Afternoiz.gr

 

Το Another Love

ήταν και εκείνο που σφράγισε την συναυλία αυτή, αφού δεν βρέθηκε ένας που να μην γνωρίζει το single. Επιστρέφουμε πίσω στο παρελθόν καθώς είναι να κομμάτι του 2012. Εκεί που τα πρώτα του βήματα βρίσκονται κλεισμένα στο πρώτο και παρθενικό του στούντιο άλμπουμ. Ποιος θα το περίμενε πως θα έκανε τεράστια επιτυχία δέκα χρόνια μετά!

Ο λόγος? Διαβάστε εδώ.

Για να μαθαίνεις περισσότερα, κλικ στο site.

Tom Odell live in Athens. Τεχνόπολη Αθήνας, live report by Afternoiz.gr

Η πρώτη φορά;

Όπως μας είπε ο καλλιτέχνης, βρισκόταν ήδη τέσσερις ημέρες στην χώρα μας, που αγάπησε πολύ. Είπε πως η Αθήνα κάτι το εξαιρετικό και ανυπομονεί να επιστρέψει, ίσως για μια ακόμα συναυλία.

Φώτος δια φακού Jo Gogou.
Jo Gogou Photography | Jo Γκόγκου