Home Ανταποκρίσεις Συναυλίες Rockwave Fest day #1: Hello ROBBIE WILLIAMS!

Rockwave Fest day #1: Hello ROBBIE WILLIAMS!

382
1
Robbie Williams at Rockwave festival 2023. afternoiz.gr

Όσο και να μη θέλεις, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Όπως τα festivals και συγκεκριμένα ένα event που έγινε θεσμός για χρόνια. Το Rockwave Fest ήρθε όπως και η πρώτη ημέρα, με δυνατά ονόματα. Οκ κατανοώ πως μπορεί να μην ήταν όλα το ύφος σου. Yπάρχει πιθανότητα να μην ήξερες πολλά, ασχέτως αν τελικά ήξερες κομμάτια… Το ένα και μοναδικό όνομα των 90’s ακούει στο όνομα Robbie Williams!

Αν δεν είχες την ευκαιρία το 2015, τότε σίγουρα ΕΠΡΕΠΕ να είσαι σε αυτήν την συναυλία, για πολλούς λόγους. Δεν θα στους πω τώρα, θα πρέπει να σκρολάρεις και να φτάσεις στο τέλος!

Το πρόγραμμα λίγο πολύ είχε ανακοινωθεί, οπότε γνωρίζαμε πως έπρεπε να είμαστε από νωρίς στο Terravibe (ιστορικό πλέον). Η φετινή θερινή συναυλιακή σεζόν του Rockwave ξεκίνησε στις 17:00 επισήμως. Με ζέστη, κόσμο και καλή διάθεση.

Πάμε να τα πούμε αναλυτικά και πάρε βαθιά ανάσα, γιατί έχεις να διαβάσεις, να δεις και να ακούσεις ΠΟΛΛΑ.

Robbie Williams at Rockwave festival 2023. afternoiz.gr

LEON OF ATHENS

Τι κι αν το λιοπύρι και η ζέστη μας έκανε να σβήνουμε σα κεράκι αναμμένο; Ο Leon of Athens άνοιξε το πάρτι αυτό και όπως φάνηκε το ευχαριστήθηκε η ψυχούλα του! Πάνω κάτω, να τον κυνηγάμε και σταματημό να μην έχει!

Mέσα από τις επιλογές των τραγουδιών που επέλεξε για την συγκεκριμένη ημέρα, ήταν και το Somewhere To Go. Για όσους δεν ξέρουν, το τραγούδι αυτό είχε κατατεθεί για την Eurovision, αν και δεν του έδωσε το μαγικό χαρτάκι.

Έχουμε παρακολουθήσει την πορεία του και μπορούμε να πούμε πως οι δυνατότητες του όλο και αυξάνονται.

Φάνηκε όσο άλλο, όμως όπως και ο κόσμος έτσι και ο ίδιος, να χαίρεται την ημέρα και να δίνει τον καλύτερο του εαυτό.

Kymata, aeroplane, baby asteroid…

JONATHAN JEREMIAH

Όλοι είχαν συγκεκριμένη ώρα εμφάνισης και ήταν πολύ θετικό που δεν υπήρξαν καθυστερήσεις. Στην σκηνή λοιπόν ο Jonathan Jeremiah.

Ο μουσικοσυνθέτης από την Βρετανία, που αμυδρά θυμίζει λίγο Hoyem… Ναι μην πέσετε να με φάτε. Είπα θυμίζει και αυτό γιατί έχει αυτό των Madrugada, που ρίχνουν την ταχύτητα. Δεν θα το πω υποτονικό, αλλά λίγο πιο ανάλαφρο και χαλαρό. Τουλάχιστον σε σχέση με αυτό που έκανε την έναρξη και πόσο μάλλον την συνέχεια που θα ζούσαμε. Πάντως αν τον άκουγες με κλειστά μάτια, θα μπορούσες να αγγίξεις τη νεανικότητα του Sivert.

Το Terra Vibe, έχει μάθει να ζει αλλά και να αντέχει τόσα μουσικά είδη και σκηνές, που τίποτα πια δεν μας ξενίζει. Εδώ μάλλον θέλω να δικαιολογήσω αυτό που θα πω παρακάτω:
Αν και ούτε στα δικά μου αυτιά ή ένταση, έδεσε τόσο, αυτο δε σημαίνει πως δεν ήταν ένα ωραίο άκουσμα, μέσα σε ένα δάσος. Ναι καταλαβαίνω ότι θα ήθελες κάτι περισσότερο και κάτι να σε κάνει να κοπανιέσσαι, αλλά ώπα. Ο ήλιος δεν έχει πέσει ακόμα και οι περισσότεροι είμαστε με τη ψυχή στο στόμα.

Αυτό λοιπόν σημαίνει πως δεν μας χάλασε τόσο η ένταση που ήθελε ο ίδιος να δώσει στο κοινό. Παρ’ όλα αυτά είχαμε επιλογές και από τους πέντε δίσκους του.
Και όσο και να το λέμε, κακά τα ψέματα δεν είναι εύκολο όταν έχεις να αντιμετωπίσεις τέτοια ζέστη. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές που αστειεύτηκε για τον καιρό και για τον αέρα που δεν έχουμε.. Αν κρίνεις από τις φωτογραφίες, μάλλον πως το φουλάρι ανέβαζε τη θερμοκρασία.

Happiness,  Lost…

Ας κάνουμε ένα διάλειμμα και ας ρίξουμε μια ματιά σε εσάς… το κοινό!

MIKA

Από που να ξεκινήσω για αυτόν τον άνθρωπο; Κυρίες και κύριοι, στην σκηνή ανεβαίνει ο Mika! Μας χαιρέτησε σε άψογα ελληνικά, αφού μας είπε πως έκανε λίγο καιρό για να τα μάθει. Και αυτό μόνο ήταν η αρχή για να μας εντυπωσιάσει και να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό. Από τα Ελληνικά, επάνω σε ένα πιάνο με το Best fake smile και από εκεί πασαρέλα δίχως σταματημό!

Αν αξίζει να κάνει δική του συναυλία; Ναι
Θα έπρεπε να βγει προτελευταίο όνομα; Ναι
Τον ευχαριστηθήκαμε; Ναι δγιάολε!

Το δέσιμο που είχε με το κοινό ή τουλάχιστον κατάφερε να τους φέρει στα νερά του, ήτα εκπληκτικά μαγικό. Δεν ξέρω ειλικρινά αν έμεινε κάποιος πίσω που να μην κούνησε έστω τα πόδια! Και όταν σου λέω μαγικό, θα δεις παρακάτω στο βίντεο!

Big girl, you are beautiful! Και αν όχι big στην προκειμένη, καθώς το κοριτσάκι που κρατούσε αγκαλιά δεν ήταν καν έφηβο ή big… Μας είπε όμως το εξής. Ή τραγουδάμε όλοι μαζί για να της παρώσει το teddybear ήτο κρατάει εκείνος. Φαντάζεστε τι μπορεί να έγινε; Να κάνω ένα μικρό rewind και να σου πω, πως η δίψα του για το κοινο ήταν μεγάλη. Το αποτέλεσμα; Να μπει ανάμεσα τους. Λίγο πολύ θα πάρεις μια ιδέα… το συναίσθημα όμως το κρατήσαμε όσοι ήμασταν εκεί.

Με μια πορεία που μετράει χρόνια και με μια μια μικρή ανάπαυλα που μας έκανε να τον ξεχάσουμε μεν, μα να μην τον σλημονήσουμε δε.
Τόση ζωντάνια και ρυθμό, δεν έχω ξαναματαδεί, αλλά μπορεί και ναι…

Ένας μικρός showman μέσα στο πράσινο (παλιού ορθόδοξου θα μπορούσαμε να πούμε). Από σακάκι στον μανδύα για να δέσει με αυτήν την ΤΕΛΕΙΑ μάσκα Τίγρη!!
Και τι χορός, τι παρουσία, τι ένταση και πάθος!

Relax, Take It Easy, Origin of Love, Platform Ballerinas, Big Girl (You Are Beautiful), Tiny Love,Underwater,Paloma, Tomorrow, Elle me dit, Lollipop, Happy Ending, Love Today, We Are Golden, Grace Kelly, Tiny Love / Stay High

Κάπου εδώ να προσθέσουμε πως στον χώρο υπήρχε ένα αφιέρωμα στο Rock in Athens του 1985, που παράλληλα προβαλλόταν στην μεγάλη κεντρική οθόνη. Σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, μια έκθεση – έκπληξη βρίσκεται στη δεύτερη σκηνή του Terra Vibe, στο Vibe stage, στο πλαίσιο του RockWave Festival 2023, για να αποτυπώσει και να υπενθυμίσει την πορεία των μουσικών φεστιβάλ στη χώρα μας.

Δεν θα βρείτε πολλά περίπτερα, αλλά θα βρείτε κάποια απαραίτητα για να σας δώσουν καλούδια, δώρα και πληροφορίες. Αν πάλι είσαι από εκείνους που ένα air guitar θα το έκανες, τότε μετακινήσουμε στην επάνω πλευρά του πάρκου, κοντά στα vip και ξεκίνα!

Να πούμε και ένα ευχαριστώ σε εκείνον που επέλεγε τις μουσικές, εκτός live και μας κρατούσε ζεστούς.

Η ώρα δείχνει 21:00 και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο όνομα, που είναι ο…

JAMES BAY

Εδώ τα πράγματα αλλάζουν, όπως και το σκηνικό. Όχι δεν είναι τόσο απλό όσο του Jonathan Jeremiah, αλλά με το όνομα JAMES BAY να φαίνεται στην οθόνη με neon, για ένα “Best Fake Smile”.

Απλός με ένα καπέλο, έναν drummer με την εμφάνιση batman (t-shirt) και διάθεση για να μας ανεβάσει. Ίσως κάποιοι δεν τον γνωρίζατε, σίγουρα όμως το Hold Back the River του 2014, το έχετε ακούσει όλοι. Αν όχι, τότε θα το βρείτε στο παρακάτω video, στο κανάλι μας!

Όπως αναφέραμε παραπάνω, μια αλλαγή στο πρόγραμμα θα το θέλαμε, καθώς είμασταν σαν κυματισμό.  Άλλοτε πάνω και άλλοτε κάτω να ηρεμούμε. Κάπως έτσι ήμασταν και σε αυτή την φάση. Ο βραβευμένος βρετανός James, ενθουσιασμένος που βρέθηκε στη χώρα μας, ξεκίνησε ευθύς αμέσως και μπήκε στο ψητό. Όσο βέβαια και αν ήταν άλλο ύφος, δεν μας άφησε στιγμή από την προσοχή του. Ξέρεις, ότι δίνεις παίρνεις.
Περιττό να σου πω πως στο Hold Back the River ανέβηκαν χέρια και κινητά, κάτι που φάνηκε βέβαια κυρίως στο τέλος.

 

Best Fake Smile,  Just for Tonight, If You Ever Want to Be in Love, Wanderlust, Us, Let It Go, Goodbye Never Felt So Bad, All My Broken Pieces, When We Were on Fire, Get Out While You Can, Pink Lemonade,  Craving,  Hold Back the River.

Κείμενο Jo Gogou

ΜΑΓΕΨΕ Και “δίχασε” Ο ROBBIE WILLIAMS ΣΤΟ TERRA VIBE

Η δίψα μας ήταν μεγάλη από 2015 που είχε έρθει τελευταία φορά, γιατί πως να το κάνουμε.. ο άνθρωπος είναι showman!

Μπορεί να έγινε γνωστός στα δεκαέξι του δείχνοντας τα οπίσθια του και τραγουδώντας ρηχές επιτυχίες όντας μέλος του boyband Take That, αλλά από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι.

Ο Robbie άφησε πίσω του το ρηχό βόλεμα μιας στρωμένης, έτοιμης καριέρας και ακολούθησε, σχεδόν ξεκινώντας από την αρχή, τη δική του solo πορεία, στη διάρκεια της οποίας μας χάρισε αμέτρητα μουσικά διαμάντια και πολλές ανεπανάληπτες ζωντανές εμφανίσεις, αποδεικνύοντας ότι εκτός από φιλόδοξος, είναι και ένας αυτόφωτος καλλιτέχνης με στέρεη μουσική υπόσταση, που έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.

Στα τριάντα χρόνια της καριέρας του ως solo artist βούτηξε βαθιά μέσα στις δυνατότητες του, ωριμάζοντας κι αυτός μαζί με τους fans του, ως καλλιτέχνης αλλά και ως άνθρωπος.

Όλα αυτά τα είδαμε, τα ακούσαμε και μας τα είπε το βράδυ του Σαββάτου ερχόμενος στην Ελλάδα στα πλαίσια του Rockwave festival.
Βγήκε μεγαλόπρεπα, έτσι όπως βγαίνει ένας αυθεντικός performer, για μια βραδιά που ξεχείλιζε από Robbie Williams!!

Βγήκε με το Hey Wow Heah Yeah, σε μια πραγματικά ξεσηκωτική ερμηνεία (και έτσι έπρεπε), για να συνεχίσει με το Let Me Entertain you φυσικά και το Land of 1000 Dances για να χορέψει και να παίξει μαζί με το μπαλέτο του.
Monsoon, Strong, Come Undone, Could it Be Magic, Don’t Look Back in Anger, The Flood, Love my Life, Eternity, Candy, Feel, Kids είναι τα τραγούδια που μας χάρισε, για να κλείσει για πολύ λίγο με το Rock DJ, και ανάμεσα στα κομμάτια η επαφή του με το κοινό.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ

Δεν είναι μόνο η αμεσότητα του με το κοινό, το πολύχρωμο ηχόχρωμα της φωνής του, το φλεγματικό του χιούμορ -(θα επανέλθω σε αυτό)- και η αεικίνητη σκηνική του παρουσία τα στοιχεία που μπορούν να σε καθηλώσουν στον Robbie Williams, είναι όλα αυτά και πολλά ακόμα περισσότερα.

Την ίδια ώρα που ο κόσμος τον αποθεώνει για τις μεγαλειώδεις του ερμηνείες, εκείνος πατάει “pause” στον entertainment Robbie και απογυμνωμένος από τον μανδύα του star, εκθέτει την τρωτή πλευρά του, μιλώντας για την αγοραφοβία του, τη μάχη με το ποτό, τα ναρκωτικά, την κατάθλιψη, τις αγχώδεις διαταραχές και το πόσο πολύ συνέβαλε στο να τα ξεπεράσει όλα αυτά η οικογένεια του.

Κι εσύ στέκεσαι εκεί, κοιτώντας έναν πραγματικά μεγάλο καλλιτέχνη να διηγείται τη σκοτεινή πορεία του μέσα στο τούνελ της κατάπτωσης, και πως βρήκε τελικά την έξοδο του στην λύτρωση και το φως.

ROBBIE ΤΙ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ..

Ο Robbie Williams είναι γνωστός για το φλεγματικό, αγγλοσαξονικό και αυτοσαρκαστικό του χιούμορ.
Είναι γνωστός επίσης για τον αντισυμβατικό του τρόπο, που δεν υπακούει στους κανόνες, όπως και ο ίδιος παραδέχεται και το κρατάει ως στάση ζωής.
Έτσι κι αλλιώς κι ο ίδιος αυτοσαρκαζόταν σχετικά με τα σωματικά του προσόντα, ότι δεν είναι και τόσο πλούσια (δεν σταμάτησε να κάνει χιούμορ).

Για κάποιους φαίνεται να είναι δύσκολο να ξεχωρίσουν αυτό το χιούμορ από τον κακεντρεχή λόγο… Και αν δεν ξέρει τι εννοούμε, διάβασε εδώ.
Ούτε και μετά από την έκθεση του εαυτού του σε μας (θα φορέσουμε παρωπίδες και ότι κατεβάσει η κούτρα μας θα το πούμε).
Πάμε παρακάτω.

ENCORE

Για το encore βγήκε φορώντας κιμονό για να μας χαρίσει τα No Regrets, She’s The One και το Angels.
Ευχαριστώντας μας, συνέχισε να τραγουδάει acapella μέχρι το πρώτο ρεφρέν. Feel, Let Me Entertain you, Come Undone, Angels μέχρι να φτάσει στο αγαπημένο όλων, που το τραγουδήσαμε παρέα.. το Me and My Monkey, και έτσι έκλεισε το φαντασμαγορικό του show.

Το show του Robbie τα είχε όλα. Συγκλονιστικά τραγούδια, δικά του αλλά και άλλων καλλιτεχνών και εκπλήξεις και δια δραστικότητα με το κοινό ,αλλά πάνω απ’ όλα, την υπενθύμιση ότι όσο ψηλά κι αν φτάσεις, όποια κορυφή κι αν κατακτήσεις, τίποτα δεν έχει νόημα όταν ξεχνάς ποιος είσαι, από που ξεκίνησες κι ότι μπροστά στους δαίμονές σου μπορεί να μην είσαι υπεράνθρωπος, αλλά υπάρχουν τρόποι να τους νικήσεις.

Πραγματικά, όσοι είχαμε την τύχη να απολαύσουμε επί σκηνής τον Robbie Williams, μπορούμε να πούμε παραφράζοντας τους στίχους του “Me and My Monkey” : “He rocked our world”

 

 

Κείμενο Χριστίνα Φραντζεσκάκη –  Σοφία Δράμαλη

 

Φώτος δια φακού Jo Gogou
Jo Gogou Photography | Jo Γκόγκου

1 COMMENT

Comments are closed.