Home Ανταποκρίσεις Συναυλίες Planet of Zeus, Birds View@Savino Live, Λάρνακα, Κύπρος

Planet of Zeus, Birds View@Savino Live, Λάρνακα, Κύπρος

1906
0
Planet of Zeus

Το 2024 ξεκίνησε δυναμικά για την σκηνή του Savino Live με τους διάσημους Heavy Rockers Planet of Zeus και τους Γερμανούς Birds View. Για άλλη μια φορά αρχές του χρόνου οι Αθηναίοι κατέβηκαν στην Κύπρο και στη Λάρνακα για ένα μοναδικό live. Και οι πέτρες γνώριζαν ότι το πρώτο Σαββάτο του χρόνου θα ήταν πολύ ιδιαίτερο και συναρπαστικό για τους λάτρεις της αγαπημένης μας μουσικής. Η εμπειρία που κουβαλάν οι Planet of Zeus τόσο στο “σανίδι” όσο και συνθετικά δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης.

Με περιοδείες που χρονολογούνται από το 2000 και με πολυάριθμες συναυλίες εκτός συνόρων, οι Planet of Zeus σαρώνουν κάθε σκηνή στο διάβα τους προσφέροντας θέαμα. Έχουν εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως το διάσημο Bloodstock στη Μεγάλη Βρετανία. Όμως για μένα η μεγαλύτερη τους στιγμή ήταν η Ευρωπαϊκή περιοδεία με τους Clutch to 2015 για λογαριασμό της περιοδείας Psychic Warfare European Tour. Μουσικά τώρα, έχουν λάβει εξαιρετικές κριτικές από έντυπα όπως το Kerrang! και το Metal Hammer του Βρετανικού τύπου. Ο Bruce Dickinson τους έβγαλε στον “αέρα” κατά την διάρκεια της ραδιοφωνικής τους εκπομπής στο BBC. Νομίζω ότι αυτά φτάνουν για να πούμε γιατί η βραδιά αυτή ήταν τόσο σημαντική.

Birds View, Πηγή: Birds View official Facebook

Μετά τις 22:30 ανέβηκαν οι Γερμανοί Bird’s View ως opening act για τους Planet of Zeus. Τα παιδιά από την Φρανκφούρτη ξεσήκωσαν για τα καλά τον κόσμο με το δυναμικό alternative rock, αν μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε έτσι. Ξεκίνησαν με “Kimono”, “Press restart”, “Red light habits”, “Kamo”, “Spit”, “Phoning” και “Lay down”. Δεν ήθελε και πολύ η φάση να “πάρει φωτιά” με την ενέργεια των μελών της μπάντας που όλοι ήταν κάτω των 25 ετών. Συνέχεια με “Them Bones”, “Swimming”, “Jarloseppa”, “Too old” και με τελευταίο το τρομερό “Do Ι have to call”. Πραγματικά, τα “έσπασαν” και “έφτιαξαν” την νύχτα για τα καλά για τους άρχοντες του Heavy Rock, Planet of Zeus.

Birds View Πηγή: Προσωπικό αρχείο

Πραγματικά, η μπύρα έρεε άφθονη τόσο πίνοντας όσο και στον αέρα. Κυριολεκτικά “λουστήκαμε” στις μπύρες στους Bird’s View. Φανταστείτε τι μας επιφύλασσε η εμφάνιση των Αθηναίων. Ξεκινάμε με χαμό “Macho libre”, “Doteru” και “A girl named greed”. Δεν το συζητάμε τι συμβαίνει στις πρώτες σειρές με το moshing να έχει τον πρώτο ρόλο. Συνέχεια με “The great Dandolos”, “Something’s wrong” και “Vanity suit”. Κομμάτια που δίνουν τρελή ενέργεια στο κοινό προς όλες τις γωνίες του Savino Live. Έχει στηθεί ένα μεγάλο Party για τα καλά με ιδρώτα και μπύρα παντού.

Planet of Zeus, Πηγή: Προσωπικό αρχείο

“Gasoline”, “All these happy people”, “No tomorrow” και “Your love makes me wanna hart myself” σπέρνουν τον πανικό και ο χαμός συνεχίζεται με stage diving από τις πρώτες σειρές. “Them nights”, “Your song” και “Loyal to the pack” τελειώνουν προσωρινά την εμφάνιση. Καιρός για επιστροφή στο μπαρ για ανεφοδιασμό με μπύρες. Για την ακρίβεια, πίνεις μια μπύρα στο μπαρ και μετά ότι προλάβεις στις πρώτες σειρές. Το encore μας επιφύλασσε από τα πιο αγαπημένα μου κομμάτια. Δώσε στο λαό Heavy Rock αλητεία με “Leftovers” και “Vigilante”. Ο κόσμος φώναζε να παίξουν κι άλλα κομμάτια, μιλάμε για πολλή αγάπη για την μπάντα από το κοινό της μεγαλονήσου.

Planet of Zeus, Πηγή: Προσωπικό αρχείο
Planet of Zeus, Πηγή: Προσωπικό αρχείο

“Το Savino Live το θεωρούμε δεύτερο σπίτι μας”, Μπάμπης (Planet of Zeus)

Όπως είπε και ο Μπάμπης, τραγουδιστής και κιθαρίστας των Planet of Zeus, “Το Savino Live το θεωρούμε δεύτερο σπίτι μας”. Όπως επίσης ανέφερε και ο δεύτερος κιθαρίστας της μπάντας Στέλιος, “Μας χαρίσατε μια από τις πιο μαγικές στιγμές των τελευταίων 25 ετών”. Δεν έχουν άδικο με την “κόλαση” που δημιουργήθηκε κιόλας από το opening act, τους Bird’s View. Να σημειώσουμε κάτι για τους τελευταίους, ότι δεν είναι καμιά τυχαία μπάντα. Έχουν πάρει βραβεία στη Γερμανία όπως German Pop&Rock Award και JBL Back to Stage.

“Μας χαρίσατε μια από τις πιο μαγικές στιγμές των τελευταίων 25 ετών” Στέλιος (Planet of Zeus)

Προσωπικά, έχω τρέλα με αυτή την μπάντα από τις πρώτες ημέρες της. Έχει τύχει να προσπαθώ να τους παρακολουθήσω εξωτερικό και να μου “χαλάει” τα σχέδια η πανδημία. Η μπάντα από το τελευταίο της άλμπουμ και τις συνεχείς περιοδείες σαρώνει τα πάντα και εγώ προσωπικά περιμένω τόσο τον επόμενο τους δίσκο όσο και την επόμενη εμφάνιση τους με ανυπομονησία. Σεξ και Βια στον Πλανήτη Δία για πάντα!