Home Ανταποκρίσεις Συναυλίες Magic de spell @Savino live report, Λάρνακα, Κύπρος

Magic de spell @Savino live report, Λάρνακα, Κύπρος

2702
0

Όπως είχαμε αναφέρει πρόσφατα στήλη των νέων. Οι Βετεράνοι του Ελληνικού rock Magic De spell θα επισκέπτονταν την πόλη του Ζήνωνος. Το Aftenoiz.gr βρέθηκε στο χώρο για να σας μεταφέρει την εντυπώσεις που αποκόμισε.

Οι Magic De Spell είναι μια μπάντα με δυο τελείως διαφορετικές μουσικές περιόδους. 

Δύο ώρες ατόφιου Ελληνικού rock από μια μπάντα που δεν ξεκίνησε ως Ελληνόφωνη και ούτε καν στο στυλ που συνήθισε τον κόσμο τα τις τελευταίες δεκαετίες. Οι Magic De Spell θα μπορούσαν άνετα να εξελιχθούν σε κάτι πολύ διαφορετικό. Τα πρώτα χρόνια τους ήταν ουσιαστικά μια New wave/Darkwave μπάντα με δίσκους όπως “A body in a snare”, “Kiss the mirror” και “Cpt blind”. Η μπάντα κυκλοφόρησε μια συλλογή “A story (the best and the rest)” με συνθέσεις από την περίοδο 1980-1985. Μετά τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Οι Magic De Spell εμφανίστηκαν ως μια μπάντα που θεωρείται ακρογωνιαίος λίθος του Ελληνόφωνου rock. 

Στο Savino live ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται γύρω στις 21:30 και το live ξεκίνησε στις 22:00. Η μπάντα εμφανίστηκε στη σκηνή με τον Μιχάλη Σκαράκη πίσω από το μικρόφωνο, ο οποίος είναι και δυο χρόνια ο τραγουδιστής της μπάντας. Τα υπόλοιπα μέλη ήταν ως έχουν τα τελευταία χρόνια. Τρομερά επαγγελματική εμφάνιση από μια υπέροχη δεμένη μπάντα που τιμάει την ιστορία της κάθε φορά που πατάει το πόδι της στο “σανίδι”.

22:00…

Τι να πούμε τώρα. Θοδωρής Βλαχάκης στα drums μπορεί να έχει πατήσει τα εξήντα, αλλά είναι “θηρίο”. Ο Γιώργος Αρχοντάκης στο μπάσο ακολουθούσε τον ρυθμό με επιτυχία. Ο Δημήτρης Μπότης στα πλήκτρα έφτιαχνε υπέροχες ατμόσφαιρες και στην κιθάρα ο Βαγγέλης Θεοδωράκης έπαιζε “παπάδες”. Ξεκίνησαν με το “Νιψον ανομηματα” και συνέχισαν με “Βιετνάμ”, “Πρόγονε πίθηκε, εσύ τι λες?”, “Έρχονται οι άνθρωποι”, “Παγκόσμιος ο τρίτος (εδώ)” και “Ηλι λάμα”. Ακολούθησαν “Η φαντασία στην εξουσία”, “Δε μπαίνω στον παράδεισο”, “Η Όλγα” και η διασκευή στη σύνθεση του Μίκη Θεοδωράκη, “Το σφαγείο”.

“Τα παραμύθια είναι κόκκινα σαν αίμα, καράβια τσακισμένα οι έρωτες των τυφλών”

Η μπάντα δυναμική σε όλη την διάρκεια της εμφάνισης της, σαρώνει τα πάντα στο διάβα της χωρίς να έχει την υποχρέωση να αποδείξει οτιδήποτε. Η συνέχεια είναι ακόμα πιο συναρπαστική με κομμάτια όπως “Παραμύθια κόκκινα σαν αίμα”, “Ο κλόουν” και “Ο λύκος της ψυχής μου”. Το συναυλιακό “Τέρμα το διάλειμμα” έχει σειρά και “Δεν θέλω τίποτα σπουδαίο τελικά”. Το κομμάτι “Γιαννη…” που ακολουθεί μας συνεπαίρνει. Ακολούθησαν οι διασκευές στα κομμάτια “Ο μαθητής” και “Να μ’ αγαπάς”, Γιώργου Ζαμπέτα και Παύλου Σιδηρόπουλου αντίστοιχα. Συνέχισαν με το “Κι όμως (πάλι αύριο)” από το θρυλικό άλμπουμ “Τραμπάλα στις ταράτσες ετοιμόρροπων σπιτιών” και “Το δάκρυ” από το εξαιρετικό “Νιψον ανομηματα μη μοναν οψιν”. Αργότερα το “Διαλύεσαι” μαγεύει όλο τον χώρο. Είναι από τις συνθέσεις που όταν ερμηνεύονται σε κλειστό χώρο είναι άλλη φάση.

Τζιμάκος, Νικολάς και Παύλος

Συνέχεια με διασκευές στον Τζιμάκο και στα κομμάτια “Το παιδί του σωλήνα” και “Νεοέλληνας”. Σειρά έχει ο Παύλος με το “Rock ‘n’ roll στο κρεβάτι” και το show παίρνει φωτιά. Ο Νικόλας δεν θα μπορούσε να λείπει με την διασκευή στο κομμάτι “Με μπαταρία”. Τζίμης Πανούσης, Νικόλας Άσιμος και Παύλος Σιδηρόπουλος τιμήθηκαν και με το παραπάνω.

Τα καλύτερα για το τέλος…

“Το ζεϊμπέκικο του rock” δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την υπέροχη βραδιά, όπως και το “Είμαι”. Το πρόσφατο κομμάτι “Σκοτώνω λένε, σημαίνει ζω” είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό στο χώρο. Ένα υπέροχο και συναυλιακό κομμάτι για το Ελληνόφωνο rock. Η σύνθεση “Από μακριά” από το άλμπουμ “Ο τελευταίος επιζών” ήταν εξαιρετική επιλογή πριν τα κορυφαία άσματα “Serajevo”, “Κυρ Παντελής” και φυσικά, “Εμένα οι φίλοι μου”.

Εν κατακλείδι, η εμφάνιση των Magic De spell…

Οι Magic De Spell έχουν σαράντα χρόνια ιστορίας και ξεκίνησαν από έναν χώρο που έχω ιδιαίτερη αδυναμία, αυτόν του New Wave/Dark wave και Eighties gothic rock/punk. Θαυμάζω τις συνθέσεις τους γιατί μιλάνε κατευθείαν στην καρδιά και την ψυχή του ακροατή. Τους θαυμάζω ακόμα περισσότερο γιατί μιλάνε για θέματα που δεν είναι καθόλου εύκολα και δεν φοβούνται να σου μεταδώσουν μηνύματα μέσα από την μουσική τους. Η εμφάνιση τους στο Savino live της Λάρνακας ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστική. Είχε τα πάντα για ένα όμορφο βράδυ Τετάρτης. Εμφανίστηκαν για σχεδόν δυο ώρες και έδωσαν στον κόσμο συνθέσεις από όλη την Ελληνόφωνη δισκογραφία τους. Να σημειώσω ότι ήταν εξαιρετικές και οι επιλογές για διασκευές σε πολύ γνωστά κομμάτια.

Savino live, ένας υπέροχος χώρος στην “καρδιά” της Λάρνακας

Ο χώρος του Savino live για άλλη μια φορά στάθηκε αξιοπρεπέστατα στο ύψος των περιστάσεων. Mε εξαιρετικό service από το bar και σωστή διαρρύθμιση του χώρου για να είναι άνετα όλος ο κόσμος. Ο χώρος αυτός είναι άριστος, μιας και έχει το Savino rock bar δίπλα στο οποίο και μπορείς να κάτσεις πριν και μετά το live και να απολαύσεις την μουσική και την μπύρα σου.

Στην τελική… 

Ήταν ένα σπουδαίο live από τους θρύλους του Ελληνόφωνου rock και τους ευχαριστούμε για όλα.