Home Ανταποκρίσεις Συναυλίες Gemma Live report : Από το Νότο στο ΙΛΙΟΝ Plus με Έκαστος...

Gemma Live report : Από το Νότο στο ΙΛΙΟΝ Plus με Έκαστος & Skags

450
1
Gemma live report at Ilion plus

Οι Gemma από την Κρήτη έφτασαν στην Αθήνα για ακόμα μια φορά.. Τώρα όμως ήρθαν έχοντας στο μυαλό πως είναι η προτελευταία στάση της περιοδείας τους. Όπως είχε ανακοινωθεί καιρό πριν (υπήρξε και μια αναποδιά), οι αγαπημένοι μουσικοί από το Νότο, έφτασαν τη Δευτέρα βράδυ στο ΙΛΙΟΝ Plus. Για όσους γνωρίζουν, 2 ημέρες πριν βρισκόντουσαν στο Βόλο, που για λίγες ώρες δεν τους προλάβαμε (εντάξει εγώ φταίω…).

Ήρθαν όμως για δεύτερη φορά στην αθήνα. Έχοντας παρθενική εμφάνιση στο Six dogs. πριν από 5 μήνες και μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Σε κάτι τέτοιες πρωτιές προσπαθούμε να βρισκόμαστε, οπότε σας αφήνουμε ταπεινά και διακριτικά να δείτε, τι ζήσαμε τότες, εδώ.

Αυτή την φορά είχαν στο πλευρό τους τον Έκαστο που περιόδευσαν παρέα σε όλη τη Κρήτη, όπως και τους Αθηναίους Skags.

Τι παθαίνει το κοινό;

Δεν ξέρω τι συμβαίνει κάθε φορά με το κοινό σε τέτοιες σκηνές και δεν πλησιάζουν κοντά… να είναι ο φόβος της σκηνής; Το συναντάμε κάθε φορά και μένουμε με την απορία.. κάτι σαν τη χαμένη κάλτσα.. ίδια απορία.

Άντες μωρέ πιο μπροστά να το χαρείτε!

ilion plus with gemma

Skags

Εφτά τα μέλη του συγκροτήματος, έχοντας τρεις γυναίκες (μια σε πλήκτρα, synth και φωνή αντίστοιχα), ενώ από την άλλη κρατούν (ίσως) την ισορροπία, τέσσερις άνδρες σε μπάσο, κιθάρα τύμπανα.

Ήταν πρώτη φορά που τους άκουγα και νομίζω πως μου έφεραν στο μυαλό, λίγο από τον δίσκο Thin air και μετά, των Anathema.  Τα δυο πρώτα κομμάτια που ακούσαμε ήταν από τη πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, Digital Cage Of A Cursed Generation.

skags live report at ilion plus with gemma

Κάποια επιπρόσθετα που ήρθαν στη συνέχεια ήταν από την επερχόμενη δουλειά τους, A new home. Ένα εκ αυτών, δεν ξέρω αν είχε κάτι μέσα από το Organ Donor, αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη, αλλά σαν λούπα μου φάνηκε κάτι πολύ οικείο.

Ένα από τα κομμάτια που νομίζω συγκίνησαν ήταν το Zak, που αφιερώθηκε σε όλα τα θύματα βίας.

Πολύ ωραία δουλειά guys, θα σας έχουμε υπόψη 🙂

 

Έκαστος

Αν είσαι της Rap -Low bap σκηνής, τότε πολύ πιθανό να ξέρεις ένα νεότερο σχετικά (ηλικιακά μπορεί) μέλος, που έρχεται από το Ρέθυμνο. Μιλώ για τον Έκαστο a.k.a. Αντώνη Μποτονάκη. Είναι από εκείνα που δεν περιμένεις, καθώς πως μπορεί μια φωνή να ακουστεί από τα κρυφά χωριά ή πόλεις του Νότου. Και ο νότος όταν, θέλει κρύβεται αλλά παράλληλα παράγει και καλά.

Τον Αντώνη για εμένα μα κατά κόσμον Έκαστος, τυγχάνει να τον γνωρίζω ίσως και από μωρό (jesus πόσο ειμαι;). Και δεν σας κρύβω πως πριν ξεσπάσει η πανδημία, είχαμε βρεθεί και μου είχε αναφέρει με τι ασχολείται αλλά έκτοτε χαθήκαμε, μέχρι που τον συνάντησα στο Ιλιον plus, επί σκηνής!

Στίχος δυμικός όπως ακριβώς τον περιμένεις από αυτήν τη γενιά που φωνάζει τα όσα των-μας προβληματίζουν. Είναι φωνή μας-σας-του που γίνεται μελωδία και χτυπά στο νου.

Πάρε μια γεύση αν δεν τον έχεις ακούσει.

 

Gemma

Τελευταίοι στη σκηνή του Ίλιον plus, ανεβαίνουν οι σύντεκνοι Ρεθεμνιώτες Gemma! Την αγάπη μου σαν την έχω πει… έχουν κάτι που πέφτεις σα μύγα σε μέλι, πάνω τους.  Νέος δίσκος στα σκαριά, πολλές επιτυχίες και αγαπημένα άσματα που μυρίζουν εκείνη την αγριάδα του νότου έπειτα από μπόρα…

Δεν ξέρω τι να σας πω.. για την Ευαγγελία που τα φωνητικά της είναι εκπληκτικά;
Για το vibe που μεταδίδουν όλοι με το που ξεκινήσουν; Για το χορό που ρίχνουμε, λες και είμαστε κοντά 20 σε κάποιο tecno-electro party;

Gemma live report at Ilion plus

Ότι και να πω είναι λίγο και δεν φτάνει μια φορά για να τους απολαύσεις!

Από τα παραδοσιακά όργανα στο electro και από εκεί στα ριζίτικα και στα μυρολόγια. Και μήτε στεναχώρια φέρνουν, μήτε κόμπο στο στομάχι. Μια αγαλλίαση είναι και ένας παλμός που δεν ξεπερνιέται.

Εις το επανιδείν που πιθανόν να είναι και σύντομα.

Photos by Jo Gogou
Facebook

1 COMMENT

Comments are closed.