Home Ανταποκρίσεις Συναυλίες Aurum, Radiant Eclipse, Off Section, Just Chaos @ An Club, 22/6/24

Aurum, Radiant Eclipse, Off Section, Just Chaos @ An Club, 22/6/24

545
0
Aurum @ An Club, photo by Elias Renko
Aurum @ An Club, photo by Elias Renko

Live Report: Aurum, Radiant Eclipse, Off Section, Just Chaos
Location: An Club
Date: 22 Ιουνίου 2024

Μετά το αυχενικό σοκ της Πέμπτης (The Black Dahlia Murder) αποφάσισα το Σάββατο να κατηφορίσω προς το An Club για ένα live φουλ με πιτσιρικάδες. Οι ηλικίες τόσο των μελών των συγκροτημάτων όσο και του κοινού ήταν από 14 έως 18 ίσως; Θα αναρωτιέστε γιατί πήγα… Γιατί είμαι σαν την countess Bathory και το αίμα των νέων, που βράζει, κάνει καλό στην επιδερμίδα μου. Επίσης γιατί γουστάρω πολύ να στηρίζω αυτές τις μπάντες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα!

An Club, June 22

JUST CHAOS

Τους Just Chaos τους είχα δει πριν ένα μήνα περίπου. Όπως και τότε, έτσι και τώρα μας έδωσαν thrash/punk μελωδίες.

Just Chaos @ An Club, photo by Elias Renko
Just Chaos @ An Club, photo by Elias Renko

Αν και δεν θυμάμαι ακριβώς το setlist τους την προηγούμενη φορά, νομίζω ότι κινήθηκαν πάνω κάτω στα ίδια κομμάτια (αν θυμάμαι λάθος, συμπαθάτε με…) χωρίς όμως αυτό να είναι και κακό! Σε κάποια σημεία θαρρώ βιάζονταν αλλά η θετική τους ενέργεια και η διάθεσή τους έβγαινε προς τα έξω! Εκτός από τα live που είναι αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο σχολείο, χρήζουν κι ένα “τσικ” καθοδήγησης για να πατήσουν ακόμα πιο γερά στα πόδια τους!! Έχουν ταλέντο, κανένας δεν αμφιβάλλει και φαίνεται να αγαπούν αυτό που κάνουν!

OFF SECTION

Άλλη μια μπάντα που ξεπήδησε από το Schoolwave festival και ΜΟΝΟ θετικά μπορώ να σας πω για τη συγκεκριμένη.

Off Section @ An Club, photo by Elias Renko
Off Section @ An Club, photo by Elias Renko

Παίζουν κυρίως death, η setlist τους ήταν φανταστική το ίδιο και η απόδοσή των κομματιών που είχαν επιλέξει!! Ωραία και η σκηνική τους παρουσία, αλλά θα σταθώ κυρίως στην απόδοσή τους που από την αρχή ως το τέλος ήταν ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ! Για εμάς, τους fans του πιο σκληρού/ακραίου ήχου, ήταν ένα παραδεισένιο μουσικό διάλειμμα. Ε Υ Γ Ε !

RADIANT ECLIPSE

Για καλή μου τύχη, γνώρισα πριν μερικούς μήνες τα μέλη των Radiant Eclipse. Παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν ταλέντο και όνειρα! Δεύτερη φορά λοιπόν που τους βλέπω live.

Στα συν της εμφάνισής τους

Περισσότερα γκάζια από την προηγούμενη φορά. Ωστόσο, ο ήχος στην αρχή δεν τους έκανε την χάρη. Ακουγόταν πολύ δυνατά ο τραγουδιστής και οι υπόλοιποι σε (μεγάλο) βάθος. Στη συνέχεια βελτιώθηκε αρκετά, ευτυχώς, και καταφέραμε να τους απολαύσουμε όπως έπρεπε.

Βαγγέλη αγόρι μου πιο μακρυά το μικρόφωνο!!!

Radiant Eclipse @ An Club, photo by Elias Renko
Radiant Eclipse @ An Club, photo by Elias Renko

Αυτή τη φορά εκτός από Αmon Amarth διασκεύασαν αρτιότατα και Machine Head και προκάλεσαν ένα μικρό χαμό εντός κι εκτός του pit! Δεν ξέρω αν ήταν η ιδέα μου, αλλά τους είδα πιο χαλαρούς, σε σχέση με την προηγούμενη εμφάνισή τους και η καλή τους διάθεση πέρασε και στον κόσμο! Μπράβο παιδιά μου, KEEP ON GOING!

AURUM

Τους headliners της βραδιάς, AURUM δεν τους γνώριζα μέχρι που τους είδα live στο AN. Κινούνται περισσότερο σε old school heavy metal ήχο. Οι επιλογές που είχαν κάνει είχαν και πιο thrash διασκευές Megadeth, Metallica αλλά και πιο κλασσικά Saxon (δεν το περίμενα ομολογώ) και Iron Maiden.

Καλοπαιγμένα και καλοπροβαρισμένα ήταν όλα τους τα κομμάτια. Μια ένσταση έχω στην διασκευή των Saxon, παρόλο που δεν είμαι superfan, γιατί πιστεύω ότι στο σημείο που χρειαζόταν αυτό το κάτι παραπάνω μου φάνηκε ότι βγήκε too flat.

Anyway… Πολυπληθής μπάντα, με τρεις κιθάρες. Στη σκηνή του AN ήταν λίγο στριμωγμένοι αλλά περνούσαν καλά τόσο εκείνοι όσο και το κοινό τους από κάτω!

 

Άκρως εντυπωσιακός ο μπασίστας του συγκροτήματος που θύμιζε τον Cliff Burton. Αεικίνητος επί σκηνής, παιχτούρα μεγάλη αν και πιτσιρικάς, ξεσήκωνε στο κοινό και τραβούσε ΟΛΑ τα βλέμματα πάνω του!

Aurum @ An Club, photo by Elias Renko
Aurum @ An Club, photo by Elias Renko
Credits

Ευχαριστούμε πολύ τους Radiant Eclipse για την πρόσκληση και τον Elias Renko για τις φωτογραφίες που μας παραχώρησε!

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here