Home Στήλες Elina's cassette 1899: Από το NETFLIX στην Tsaltampasi και την Sarri

1899: Από το NETFLIX στην Tsaltampasi και την Sarri

454
2
1899: Από το NETFLIX στην Tsaltampasi και την Sarri

Πως μπορεί μια σειρά του Netflix να αγγίζει την Ελλάδα; Και όμως, η Chrysa Tsaltampasi / Χρύσα Τσαλταμπάση και η Σοφία Σαρρή, ένωσαν τις μουσικές τους δυνάμεις!

Δεν νιώθω όμορφα στην Ελλάδα, πάντα ήθελα να φύγω από τον τόπο αυτό. Συνήθως ντρέπομαι για λογαριασμό πολλών ανθρώπων και σπάνια είμαι περήφανη για συμπατριώτες μου. Πιο πολύ θαυμάζω Τους ανθρώπους οι οποίοι τολμούν να είναι ο εαυτός τους.  Θα μπορούσαν κάλλιστα να συμβιβαστούν. δεν το έκαναν με τίμημα οικονομικό, κοινωνικό κ.ο.κ.

Στην τέχνη αποστρέφομαι την νοοτροπία του «πιασάρικου» και να πουλήσουμε κάθε ιδεώδες ώστε να βγάλουμε χρήματα ή να γίνουμε γνωστοί, το γυναικείο φύλο να υιοθετήσει ένα προκλητικό τρόπο εμφάνισης κ.ο.κ.

1899: Από το NETFLIX στην Tsaltampasi και την Sarri

Χτες ήταν μια ημέρα που πραγματικά με τα νέα γεγονότα της γνωστής δομής που αναρωτήθηκα αν υπάρχει κάποιος από την Ελλάδα που μπορεί να θαυμάσω. Ναι υπάρχει! Κι όμως σκέφτηκα… είναι η Χρύσα Τσαλταμπάση και η Σοφία Σαρρή.

Έχουν τον απεριόριστο θαυμασμό μου διότι είναι 2 γυναίκες που σπούδασαν μουσική και προτίμησαν τον δύσκολο δρόμο της τεχνικής, των μουσικών σπουδών και όχι εκμεταλλευόμενες την εμφάνιση. Το κονσερβοποιημένο προσποιητό ύφος, την ματαιότητα της ψεύτικης προβολής ήχου/εικόνας.

Και εις ανώτερα σας εύχομαι και κάθε επιτυχία. Γιατί ακόμα και ο τρόπος που το ανακοινώσατε δείχνει το μεγαλείο της ψυχής σας και το καλλιτεχνικό σας επίπεδο.
Χωρίς τυμπανοκρουσίες, φανταχτερά ρούχα, μαλλιά και μακιγιάζ με μια ταπεινή ανάρτηση στα social. Τα σέβη μου. Υποκλίνομαι στην αγωγή και την καλλιτεχνική σας παιδεία ως η Ελίνα, γυναίκα, μητέρα, καλλιτέχνης σε συνεχή προσπάθεια πολέμου των δαιμόνων της ψυχής μου.

1899

Και το αποκορύφωμα οι φωνές τους θα ακουστούν στην νέα σειρά του NETFLIX 1899 την οποία μόλις άρχισα να βλέπω και σας την συνιστώ όπως και να βάλετε τα ονόματά τους στο google, to Spotify και το youtube ώστε να μαγευτείτε στο έπακρο από τις ερμηνείες τους.
Επειδή θα ακολουθήσει αναλυτικό αφιέρωμα στο Afternoiz.gr, μια και τους αξίζει να γραφτούν σελίδες για την δουλειά τους και την προσφορά τους στην μουσική θα είμαι σύντομη και ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου συγχαρητήρια. Κυρίως για την ταπεινότητα με την οποία μας χαρίζουν το ταλέντο τους που είναι προσωπικά για εμένα το σημαντικότερο.

https://www.youtube.com/watch?v=p7OUQ9U2qIw&feature=emb_title

Η νέα σειρά “1899” είναι των δημιουργών Baran bo Odar και Jantje Friese, του Dark. Επικεντρώνεται στους επιβάτες ενός πλοίου που ελπίζουν να ξεφύγουν από το σκοτεινό παρελθόν τους. Θα καταφέρουν να βγουν από τον σε έναν εφιάλτη

Μια περιπέτεια στα ανοιχτά σε 10 γλώσσες

Ένα από τα χαρακτηριστικά της σειεάς “1899” είναι η ποικιλία των γλωσσών της σειράς. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στο μεταναστευτικό πλοίο, που ενσαρκώνεται από ένα διεθνές καστ. Μια ευκαιρία να μάθετε γερμανικά, αγγλικά, ισπανικά, πορτογαλικά, γαλλικά, πολωνικά, δανικά, νορβηγικά, καντονέζικα και ιαπωνικά.

2 COMMENTS

  1. […] Πίσω από το soundtrack του βρίσκεται ο Ben Frost. Στα credits αναφέρεται όμως και το όνομα του George Emmanuel (Pentagram Music Studio) με την εξαιρετική προσθήκη των φωνών της Χρύσα Τσαλταμπάση και της Σοφία Σαρρή. Η Ελίνα Παπαχριστοφόρου έγραψε μια μικρή μνεία στη στήλη της Elina’s Cassete και μπορείτε να τη διαβάσετε ΕΔΩ  […]

  2. […] Να θυμίσουμε επίσης ότι η σειρά “1899” ήταν υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερη Ξενόγλωσση Σειρά (Critics Choice Award). Τη γνώμη μας και τις εντυπώσεις μας θα βρείτε εδώ και ένα μίνι αφιέρωμα στο soundrtack αυτού εδώ […]

Comments are closed.