Home Τέχνες INTERNATIONAL MIME FESTIVAL –Thessaloniki

INTERNATIONAL MIME FESTIVAL –Thessaloniki

28
0

Του πρώτο Διεθνούς Mime Φεστιβάλ ξεκιναει με μια εξαιρετική παράσταση παντομιμας με τιτλο ONLY YOU από το Teatr Formy του Βροτσλαβ της Πολωνίας.

Όσοι βρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης – Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2, την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στις 21:00, θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν μια μοναδική εμπειρία, γεμάτη συγκίνηση και κωμικά στοιχεία.

Με μοναδικό στιλ και φόρμα και με διαφορετικές κινήσεις από την κλασική παντομίμα, αξιοποιώντας τόσο τον κλασικό και μοντέρνο χορό όσο και το δραματικό θέατρο, το Teatr Formy έχει διαμορφώσει το δικό του καλλιτεχνικό κώδικα.

Ιδρύθηκε το 1996 από τον Józef Markocki (ιδρυτή του Διεθνούς Φεστιβάλ Παντομίμας KINEMA, του Διεθνούς Φεστιβάλ Παντομίμας STREAM και διευθυντή της Σχολής Παντομίμας) και μία ομάδα επαγγελματιών ηθοποιών. Στις παραστάσεις του εμπνέεται από τη Σχολή Παντομίμας της Πολωνίας, που δημιουργήθηκε από τον ηθοποιό του φημισμένου Θεάτρου Παντομίμας του Βρότσλαβ, Henryk Tomaszewski.

Παραγωγές του έχουν παρουσιαστεί σε σκηνές στην Πολωνία και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά: «Alternations of Space», «The Sacred Spot», «The Mystery of Bread and Stone», «Battle of Carnival and Lent», «HomoSensibilis», «Babel», «Only you», «The Hunger».

Το Teatr Formy έχει εμφανιστεί σε Ιαπωνία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Λευκορωσία, Ρωσία, Ουκρανία, Ιράν, Γεωργία, Τσεχία, Σλοβακία, Αυστρία, Ουγγαρία.

Only you”   Στο έργο δυο ηθοποιοί περιγράφουν την ιστορία της ζωής δυο ανθρώπων – από την παιδική τους ηλικία μέχρι τα γεράματα Είναι μία ιστορία αγάπης – δύσκολης, καμία φορά παράλογης και όμως εφικτής… Μία παράσταση γεμάτη κωμικές σκηνές άλλα και πολλή συγκίνηση

Ένα όμορφο, συγκινητικό μιμόδραμα

Με την υποστήριξη της ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ONLY YOU από το Teatr Formy (Πολωνία)

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2 – 21:00

Τιμές εισιτηρίων: 18€, 15€, 12€ (μαθητικό, φοιτητικό, κάρτα ανεργίας)

Προπώληση: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Εκδοτήριο Πλατείας Αριστοτέλους, ticketservices.gr

 

Το πρώτο Διεθνές Mime Φεστιβάλ είναι ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ παραστατικών τεχνών μικρής φόρμας.

Κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές και απόλυτα πρωτότυπες παραστάσεις του εξωτερικού, όπου το λόγο αντικαθιστά μονάχα η έκφραση, παρουσιάζονται στις σκηνές του Μεγάρου Μουσικής.

Το σώμα, η μουσική, τα εφέ, αλλά και όλες οι σύγχρονες τεχνικές του σωματικού θεάτρου και του τσίρκου συνδυάζονται και δημιουργούν νέες φόρμες θεατρικής έκφρασης. Εδώ, οι λέξεις παραμερίζουν και δίνουν τη θέση τους σε μια άλλου είδους «ομιλία»…

SPIRIT OF THE BODY

Workshop με τον Józef Markocki του Teatr Formy (Πολωνία)

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, 20:00

Θέατρο «Τ» (Φλέμινγκ 16), είσοδος ελεύθερη

 

Στο πλαίσιο του πρώτου Διεθνούς Mime Φεστιβάλ και της παράστασης παντομίμας με τίτλο ONLY YOU από το Teatr Formy της Πολωνίας, προσφέρεται στο κοινό της Θεσσαλονίκης ένα ανοικτό workshop με τον Józef Markocki.

Το workshop με τίτλο Spirit of the Body, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου, στις 20:00, στο Θέατρο «Τ» (Φλέμινγκ 16), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το workshop, μια ανοικτή επίδειξη της τεχνικής της μιμικής, περιλαμβάνει και πρακτικές ασκήσεις για σπουδαστές και ηθοποιούς, αλλά και για κάθε ενδιαφερόμενο. Κατά τη διάρκεια του θα εξεταστούν η πλαστικότητα και η τεχνική της μιμικής, η εκπαίδευση στο butoh, ο βασικός αυτοσχεδιασμός κ.ά.

Η διάρκεια του workshop είναι 2 ώρες και όσοι συμμετέχουν πρέπει να είναι ντυμένοι κατάλληλα για μάθημα χορού.

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854333

Επειδή ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ο Józef Markocki είναι ιδρυτής του Διεθνούς Φεστιβάλ Παντομίμας KINEMA, του Διεθνούς Φεστιβάλ Παντομίμας STREAM και διευθυντής της Σχολής Παντομίμας, ενώ μει μία ομάδα επαγγελματιών ηθοποιών ίδρυσε το 1996 το Teatr Formy. Στις παραστάσεις του εμπνέεται από τη Σχολή Παντομίμας της Πολωνίας, που δημιουργήθηκε από τον ηθοποιό του φημισμένου Θεάτρου Παντομίμας του Βρότσλαβ, Henryk Tomaszewski.

Παραγωγές του έχουν παρουσιαστεί σε σκηνές στην Πολωνία και στο εξωτερικό. Ενδεικτικά: «Alternations of Space», «The Sacred Spot», «The Mystery of Bread and Stone», «Battle of Carnival and Lent», «HomoSensibilis», «Babel», «Only you», «The Hunger».

Το Teatr Formy έχει εμφανιστεί σε Ιαπωνία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Λευκορωσία, Ρωσία, Ουκρανία, Ιράν, Γεωργία, Τσεχία, Σλοβακία, Αυστρία, Ουγγαρία.

 

Previous articleΟι The Myrrors ζωντανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Next articleΝέο video από τους Amorphis

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here