Home Μουσική Η γνώμη μας Dead South Dealers: Ακούσαμε το νέο τους άλμπουμ

Dead South Dealers: Ακούσαμε το νέο τους άλμπουμ

Dead South Dealers

Το “The noise, the sky, the melody” των Dead South Dealers θα κυκλοφορήσει στις 11 Αυγούστου 2024. Η κρίση της πανδημίας τους κράτησε λίγο πίσω από την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η πρώτη τους κυκλοφορία, να φανταστείτε, ότι πάει πίσω στο μακρινό 2017. Λογικό είναι, πολλές μπάντες καθυστέρησαν τα σχέδια τους λόγω του χάους που έφερε η πανδημία τόσο στη μουσική βιομηχανία όσο και στις ανθρώπινες σχέσεις. Ακόμα και μεγάλες μπάντες τα βρήκαν “σκούρα”. Το “The noise, the sky, the melody” είναι ένα άλμπουμ ατόφιου γνήσιου heavy rock που σε καμιά περίπτωση δεν θα σας κουράσει.

Dead South Dealers: “The noise, the sky, the melody”

Το mastering και την παραγωγή την έχει κάνει ο John Mcris στα Hell’s Kitchen Studio και το artwork έχει γίνει στα Graphic No Jutsu. Με το που ξεκινάει το πρώτο κομμάτι, διαπιστώνεις ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με έναν ποιοτικό δίσκο. Έναν δίσκο που ακροβατεί στο Heavy Rock με αρκετές επιρροές το σύγχρονο Αμερικάνικο rock και κάποιες progressive “πινελιές”. Αν θα μου δινόταν η ευκαιρία να τους βάλω σε ένα κάδρο, θα ήταν μαζί με τους Alter Bridge. Θα μπορούσα να πω ότι είναι alternative metal με προσανατολισμό τις ΗΠΑ. Ξεχώρισα το “Liar” το οποίο δικαιωματικά έγινε και video clip, πραγματικά ένα πιασάρικο και σκληρό κομμάτι με εξαιρετική κιθαριστική δουλειά και φοβερά δουλεμένα φωνητικά. Η φωνή του Andre Boutos είναι σε όλο το άλμπουμ θαυμάσια και δεν χάνει πουθενά.

Στη συνέχεια θα μπω ότι μου έμειναν στο μυαλό τα “Melody”,”Exile”, “Through void and empty stones” και “Noise”. Τα έβαζα και τα άκουγα συνέχεια. Σύγχρονο Heavy/Rock με αρκετές αλλαγές τόσο από κομμάτι σε κομμάτι, όσο και μέσα στην σύνθεση. Οι εντάσεις σε κάθε κομμάτι, όπως και τα ξεσπάσματα μου φέρνουν στο νου τους παλιούς Pain of Salvation. Το “Sore endings” είναι μια πολύ όμορφη ημι-μπαλάντα που ήταν στο repeat για ώρα. Πραγματικά πολύ όμορφο κομμάτι με άριστη ερμηνεία από τον Andre. Όπως μου άρεσε και το αρκετά δυνατό “Tearing brawl (Vinnie is dead)” που ανακατεύονται οι λυρικές στιγμές της μπάντας με το τσαμπουκαλίδικο Heavy Rock.

Γενικά το δεύτερο άλμπουμ των Dead South Dealers είναι πολύ καλό. Έχει πολλά πράγματα να ψάξεις μέσα και όσο το ακούς τόσο περισσότερο θα βρίσκεις κάτι που θα σε κάνει να το ακούσεις ξανά. Αυτό το έπαθα σε αρκετά κομμάτια, όπως τα τέσσερα πρώτα ας πούμε, το “Liar” και την τελευταία σύνθεση τους. Να αναμένετε ένα πολύ καλό άλμπουμ από τους Αθηναίους στις αρχές Αυγούστου.