Home Μουσική Η γνώμη μας THE BASEMENTS: Ακούσαμε το Sounds Of Yesterday LP

THE BASEMENTS: Ακούσαμε το Sounds Of Yesterday LP

2123
1
the basements

Οι Basements επιστρέφουν με το “Sounds Of Yesterday“. Ένα εκπληκτικά εντυπωσιακό LP. Ξεκάθαρα εμπνευσμένο από τους folk garage και “moody” ήχους του 1966. Με μια σωστή ένεση vintage psych ήχων. (Πριν οι χίπηδες καταστρέψουν τα πάντα!). Η μπάντα στο 3ο LP της αποκαλύπτει μια ωριμότητα στα τραγούδια της. Και μια άνευ προηγουμένου κατανόηση του πραγματικού garage ήχου των 60’s που πολύ λίγες μπάντες έχουν πετύχει τις τελευταίες δεκαετίες. Μιλάμε πραγματικά ότι αυτή είναι η αριστουργηματική τους δουλειά (να πω MASTERPIECE;).

Τείχη από 12χορδες κιθάρες. Αυτοί οι γλυκοί ήχοι της farfisa. Φωνητικά ποτισμένα με reverb σε κομμάτια όπως το “Mary Ann” (το hit τους! ), “Dreams” και “Everything Is Wrong”. Ο ήχος της εφηβικής αγωνίας και της εφηβικής απογοήτευσης σε κομμάτια όπως τα “Morning”, “I’m For My Own” και “Time Will Do The Rest”. Βασικα΄συστατικά που κάνουν το album υπεργ@μ@το… Ενώ σε κομμάτια όπως τα “Children Of Tomorrow”, “She Was Mine” και “Rainy Days” η μπάντα δείχνει ότι οι psych punk ήχοι συγκροτημάτων όπως οι The Human Expression είναι ζωντανοί και σήμερα. Φυσικά, η μπάντα δεν ξεχνά τα fuzz’n’screams σε wyld ’66 punk κομμάτια όπως τα “Sounds Of Yesterday” και “Way Back”.

Στην πραγματικότητα,

υπάρχουν τόσα πολλά ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ τραγούδια εδώ. Μου είναι τόσο δύσκολο να επιλέξω μερικά από τα 14 κομμάτια του LP τους για να γράψουμε αυτή την κριτική ! Θυμηθείτε όλα εκείνα τα LP που ηχογραφούνταν από συγκροτήματα που έπαιζαν σε υπόγεια στα μέσα της δεκαετίας του ’60. Bachs, All Of Thus, Summer Sounds και ίσως πάρετε μια ιδέα. Ακόμα και η επιλογή των διασκευών τους (The Mystic “I Get So Disgusted” και The Wild Cherries “I Cried Once”) φανερώνει το εκλεκτικό τους γούστο. Το οποίο βέβαια συνδυάζεται υπέροχα με την εκπληκτική τους ικανότητα να κατέχουν τους πραγματικούς ήχους του teen garage των 60’s.

Το αξιοσημείωτο με τους The Basements είναι ότι παρόλο που έχουν καταφέρει με τόσο μεγάλη δεξιοτεχνία να αναστήσουν τους ήχους του χθες, ακούγονται τόσο φρέσκοι και επίκαιροι σήμερα.
Κατεβείτε λοιπόν στους The Basements και απολαύστε τους ήχους του χθες!

Θα κυκλοφορήσει λίαν συντόμως σε βινύλιο από την Lost In Tyme Records

 

1 COMMENT

Comments are closed.