Home Μουσική Μουσικά Νέα THE MOCKS : εγκαινιάζουν single και ευρωπαϊκή περιοδεία

THE MOCKS : εγκαινιάζουν single και ευρωπαϊκή περιοδεία

269
0
the mocks

Οι The Mocks είναι η πιο συναρπαστική μπάντα με επιρροές από από το ευρωπαϊκό beat των 60’s  που έχει βγει από την Ολλανδία εδώ και πολύ καιρό!

Το 2019 αυτό το τρίο νεαρών κυρίων (ή μήπως παντελώς απροσάρμοστων, από αυτούς που λατρεύω) άρχισε να παίζει τόσο δυνατά. Και παίζουν τόσο έντονα όσο ντύνονται και στη σύντομη ύπαρξή τους, έχουν κατακτήσει την ευρωπαϊκή σκηνή με τα φρενήρη hi-energy live shows τους. Ήδη έχουν συμμετοχές στα μεγάλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ της εν λόγω σκηνής.

Οι The Mocks διοχετεύουν το πνεύμα της ‘Nederbeat’ από τη δεκαετία του 1960 που δημιούργησαν ολλανδικά συγκροτήματα όπως οι Motions, οι Outsiders και οι Q65. Eίναι επίσης έντονα επηρεασμένοι από το rhythm ‘n blues και τη μουσική του surf.

Το “Do Me Good

είναι ένα χορευτικό, fuzz-τροφοδοτούμενο, freakbeat groover που θα σας κάνει να κουνηθείτε, σε όλα τα χορευτικά στυλ της δεκαετίας του ’60 στην πίστα. Ο θορυβώδης ρυθμός, το βροντερό μπάσο και η τραχιά κιθάρα σε αυτό το κομμάτι οδηγούν τον ακροατή όλα μαζί για ένα κλιμακωτό τέλος που είναι εντελώς εκτός ορίων.

Το flip side ή η άλλη πλευρά του δίσκου είναι μια διασκευούλα στο Sticks and Stones. Και εδώ οι The Mocks τα καταφέρνουν μια χαρά. Αν είχα μια ένσταση αυτή θα ήταν ως προς την επιλογή του κομματιού καθώς υπάρχει ένας πακτωλός κομματιών για διασκευές από την εν λόγω σκηνή. Το Sticks and Stones είναι ήδη χιλιοπαιγμένο. Όμως παραδέχομαι τη διασκευή καθώς έχουμε το απαραίτητο rave up . Και υπάρχει και η φιλοσοφία πως αν θες να “μετράς” ,  κάνε δικό σου ένα κομμάτι που έχει παίξει πολύς κόσμος. Τέλος πάντων ακούστε το και σεις και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Το single μόλις κυκλοφόρησε από την Wap Shoo Wap Records σε 7″ βινύλιο και μέσω ψηφιακών πλατφορμών streaming. Μπορείτε να το παραγγείλετε εδώ. (Από Ολλανδία είναι το label οπότε δεν έχει τελωνείο, και άμα θέλετε, στην ίδια εταιρεία είναι και οι Covids ).

Το γκρουπ θα ξεκινήσει μια περιοδεία δύο εβδομάδων στην Ευρώπη  από το Café del Teatre στη Lleida της Ισπανίας. Εντάξει μην χαίρεστε και πάρα πολύ. Όταν λέμε Ευρώπη εννοούμε Ισπανία, Γαλλία, Ολλανδία. Για να μας έρθουν από δω δεν το βλέπω.