Home Μουσική Άρθρα The Jack Cades: καινούργιο single στην Outro Records

The Jack Cades: καινούργιο single στην Outro Records

337
1
the jack cades

Οι Jack Cades είναι μια μπάντα από το Statford Upon Avon της Αγγλίας. Το μόνο πράγμα που ξέρω για αυτό το μέρος είναι πως κάπου εκεί είναι το μουσείο-σπίτι του Σαίξπηρ. Τώρα ξέρω και μια μπάντα από εκεί. Αν ξέρετε κάτι άλλο, όπως πχ αν βγάζουν κανένα δικό τους τυρί , μοιραστείτε τη γνώση μαζί μας. Οι Jack Cades  δεν είναι καινούργια μπάντα, γαργαλάνε τα τύμπανά μας από το 2018 αν θυμάμαι καλά.

Ο Mike Whittaker είναι και στους Baron Four, όπως και ο Mole που είναι στα drums και στα backing vocals. Στο μπασάκι η Alexandra C.Στη ρυθμική κιθάρα είναι η Elsa Wittaker, σύζυγος του Mike. Μοιράζονται εκτός από τα έξοδα, και τις συνθέσεις και τα φωνητικά στους Jack Cades.  Έχουν κυκλοφορήσει από το 2018 2 albums και 2 7″ και κάποια ψηφιακά singles. O ήχος τους είναι garage rock, με αρκετές πινελιές pop που του δίνει μια τσαχπινιά extra και ξεφεύγει από το κόλλημα που έχουν οι εν λόγω μπάντες να ακούγονται 60’s. (Εγώ βέβαια για κάτι τέτοιους κολληματίες ζω που δεν έχουν καμία τύχη εν έτη 2022…)

the jack cades 1

Το καινούργιο τους single θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο στις 15 Δεκεμβρίου από την Outro Records. Περιέχει 2 κομμάτια αυθεντικές συνθέσεις .

H πρώτη είναι του Mike , το Somenthing New.

Καθαρή παραγωγή, όμορφες κιθάρες, κολλητικό riff, 60’s αισθητική αλλά φρέσκος ήχος. Τίποτα επιτηδευμένο, μια όμορφη μελωδία που θα μπορούσατε να ακούτε κάθε Δευτέρα πηγαίνοντας στη δουλειά σας και να ξεκινάει η εβδομάδα σας καλά. Ρυθμικό σφιχτό (εντάξει ο Mole είναι απίστευτο μηχανάκι ) κάνει την μελωδία να τρέχει όμορφα.  Η Alexandra κάνει τον Mole μάγκα συμπληρώνοντας τη βάση. Στιχουργικά έχουμε και  μια ουσιαστική συμβουλή: Open your mind, and make me feel fine.

Στο flip side

έχουμε την Elsa να παίρνει τα ηνία. Μια εκπληκτική μπαλάντα. Το Chasing You βγάζει ένα παραπονάκι και μια όμορφη μελαγχολία. Ίσως βοηθάει και μια υποψία 12χορδης που σολάρει στη μέση του κομματιού. Ίσως είναι τα αιθέρια φωνητικά της Elsa. Μπορεί να είναι και τα πανέμορφα backing φωνητικά που δίνουν αυτό το κάτι στο κομμάτι που το κάνουν να σας κολλάει στο κεφάλι. To Chasing You μπορείτε να το ακούτε εδώ μέχρι να κυκλοφορήσει το βινύλιο

Γενικά

Οι Jack Cades δεν έχουν εφεύρει τον τροχό ούτε την πυρίτιδα μουσικά. Το single αυτό δεν θα σας αλλάξει τη βιοθεωρία. Αλλά είναι ικανό να σας αλλάζει το βιορυθμό και να σας φτιάχνει τη διάθεση κάθε φορά που θα το βάζετε να το ακούτε. Και αυτό κατά την ταπεινή μου πάντα άποψη δεν είναι λίγο… Ελπίζω να βρει το δρόμο του και στην Ελλάδα για διανομή γιατί είτε από Αγγλία είτε από Αμερική το κόλπο είναι ασύμφορο. Εκτός και αν θέλετε να κάνετε μαζική παραγγελία τις κυκλοφορίες της μπάντας.

https://www.facebook.com/thejackcades

 

1 COMMENT

Comments are closed.