
Το Fireaid στήθηκε σε χρόνο ρεκόρ. Και φυσικά τα έσοδα θα πηγαίνανε στους πυρόπληκτους της Καλιφόρνια που κατακάηκε τις προηγούμενες μέρες. Και επειδή με τη μουσική δεν πρέπει να ενημερώνεστε μόνο για τα παθογενή της παρακλάδια, ακούστε και αυτό. Γιατί όταν η μουσική και οι μουσικοί δίνουν λαμπρό παράδειγμα, δυστυχώς δεν αποτελεί είδηση.
Όλα γίνανε στις 30 Ιανουαρίου. Και μάλιστα για να μαζευτούν πολλά έσοδα και για να συμμετέχουν όλοι όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, έγινε σε 2 μέρη. Ταυτόχρονα. Χωρίς πολλές φιοριτούρες, χωρίς έριδες με μανατζαραίους. Μόνο με αγνές προθέσεις. Να σας αραδιάσω και μερικά ονόματα. Joni Mitchell, Billie Eilish, No Doubt, Red Hot Chili Peppers, Stephen Stills, Pink, Stevie Nicks, Green Day, Sting, John Fogerty, The Black Crowes, Lady Gaga, Rod Stewart, Stevie Wonder, Alanis Morissette και πολλοί άλλοι. Και φυσικά δεν τους αναφέρουμε με σειρά σπουδαιότητας. Όλοι όσοι συμμετέχουν σε τέτοιες εκδηλώσεις είναι εξίσου σπουδαίοι. Τουλάχιστον στα δικά μου μάτια και αυτιά.
Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στο fireaid μάλιστα είναι και οι ίδιοι πυρόπληκτοι.
Μιλάμε για δύναμη ψυχής και αλληλεγγύη που μόνο η μουσική τη βγάζει. Φυσικά όλοι αφιλοκερδώς έτσι;. Να τα λέμε και αυτά. Bέβαια έιχε και μια πολύ ωραία έκπληξη για τους παρευρισκόμενους! Χωρίς να έχει ανακοινωθεί, τα εν ζωή μέλη των Nirvana έκανα ένα σετ με guests.
Όπως καταλαβαίνετε, οι guests δεν ήταν καθόλου τυχαίοι. Μαζί λοιπόν με τον Dave Grohl, Krist Novoselic και Pat Smear, ανέβηκαν οι Kim Gordon, St Vincent, Joan Jett και η κόρη του Dave Grohl, Violet.
Αν δείτε τα βίντεο του Fireaid θα δείτε οτι οι 2 πρώτες κυρίες μπορεί να μην απόδωσαν και πάρα πολύ. Αλλά αυτά είναι ευτελείς λεπτομέρειες ότνα μιλάμε για φιλανθωπία. Βέβαια μετά ανέβηκε η Joan Jett και είπε το Territorial PIssings και απέδειξε ότι τό έχει ακόμα.
Ίσως βέβαια η καλύτερη απόδοση έγινε από την Violet που τραγούδησε μαζί με τον μπαμπά της το All Apologies.
Eίπαμε όμως όλα αυτά είναι λεπτομέρειες. Σημασία έχει ότι οι μουσικοί με μια φωνή ενωμένοι δώσαν τον καλύτερό τους εαυτό για το Fireaid. Για ένα καλύτερο αύριο. Για το καλύτερο παράδειγμα. Γιατί ίσως μόνο μέσω της μουσικής γίνεται. Άμα θέλετε να το δείτε όλο, κλικάρετε εδώ.