Εν αναμονή του νέου τους άλμπουμ που θα ανακοινωθεί σύντομα, η ιταλική psych-garage μπάντα Bee Bee Sea επιστρέφει με ένα 3-track concept EP με τίτλο «It’s All About the Music» και μια περιορισμένη έκδοση 7″ που παρουσιάστηκε στο Punk Rock Raduno #8 του Μπέργκαμο.
Τρεις πράξεις. Ένα τραγούδι. Τρεις εκδοχές. Το ίδιο τραγούδι, επαναπροσδιορισμένο σε τρεις μορφές:

Η αρχική εκδοχή.
Μια ταχύτερη, σαν ένα punk Sgt. Pepper’s Reprise, που γεννήθηκε από την πλήξη των προβών.
Μια αργή, εμπνευσμένη από το kraut-rock instrumental έκδοση, που διαμορφώθηκε στο στούντιο από τον παραγωγό Marco Giudici, ο οποίος έπαιξε επίσης μία από τις κιθάρες.
Κάθε έκδοση έχει το δικό της βίντεο, δημιουργημένο από διαφορετικό σκηνοθέτη:
Ένα κολάζ από εικόνες του Age of Empires, επιμελημένο από τον Lorenzo Perteghella.
Μια μεσαιωνική φαντασία με πρωταγωνιστές τα μέλη της μπάντας με πανοπλίες, σε σκηνοθεσία του Marco Bellini, με φωτογραφία της Gloria Pasotti.
Μια δυναμική performance με πράσινο φόντο, σε μοντάζ του Marco Alliegro
Το περιορισμένο 7ιντσο βινύλιο κυκλοφόρησε στο Punk Rock Raduno #8 και τυπώθηκε ζωντανά κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Bee Bee Sea στο Μπέργκαμο από τους Saldacani και Baby Lemonade. Ένα φυσικό αντικείμενο. Μια οπτική εξέγερση. Μια μίνι γκαράζ-ροκ όπερα.
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ «IT’S ALL ABOUT THE MUSIC EP» ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
«Μουσική! Μουσική! Μουσική! Μουσική!» φώναξε ο Noel Gallagher σε εκείνη την περίφημη συνέντευξη, όπου εξηγεί, ανάμεσα σε βρισιές και αδελφικά χτυπήματα, ότι το rock’n’roll δεν έχει να κάνει με το να σε πετάξουν από ένα πλοίο. Έχει να κάνει με το να παίζεις τη συναυλία σου, να ενθουσιάζεις το κοινό και να γυρνάς σπίτι με το κεφάλι ψηλά.
Οι Bee Bee Sea το πήραν στα σοβαρά.
Το έκοψαν, το επιβράδυναν, το επιτάχυναν και το μετέτρεψαν σε ένα τριμερές concept EP που είναι γκαράζ οργή με αυτογνωσία. Γιατί όταν οι πόζες ξεθωριάζουν, τα riff παραμένουν.
Το κύριο κομμάτι είναι μια δυνατή και σαφής δήλωση αποστολής, εμπνευσμένη από εκείνη την χαοτική συνέντευξη του Gallagher. Αφορά το να νιώθεις εκτός τόπου στη μουσική σκηνή, περιτριγυρισμένος από ποζέρ που ενδιαφέρονται περισσότερο για το στυλ παρά για την ουσία. «Είμαι απλά ένα αγόρι με πρόσωπο σαν μουστάρδα», λένε οι στίχοι — κάποιος που τον έκαναν να νιώθει σαν κλόουν, μέχρι που συνειδητοποίησε ότι μόνο η μουσική έχει σημασία.

Το riff του τραγουδιού είχε μια παράξενη μεσαιωνική γεύση από την αρχή — και αυτό ακριβώς ήταν που πυροδότησε την ιδέα για το βίντεο, στο οποίο η μπάντα εμφανίζεται ως ιππότες με πανοπλίες που υπερασπίζονται το κόκκινο κάστρο της πατρίδας τους (μια αναφορά στο Castel Goffredo). Η οπτική σκηνοθεσία και ο σχεδιασμός των κοστουμιών είναι του τατουατζή Yuri «Brodo», με εικαστικά του Saldacani.



