Home Μουσική Μουσικά Νέα Οι Tardive Dyskinesia παρουσιάζουν το ‘Harmonic Confusion’ ζωντανά στην Αθήνα

Οι Tardive Dyskinesia παρουσιάζουν το ‘Harmonic Confusion’ ζωντανά στην Αθήνα

549
0

H νέα – τέταρτη σε σειρά – δισκογραφική κυκλοφορία τών Tardive Dyskinesia υπό τον τίτλο “Harmonic Confusion” (Playfalse Records) είναι πλέον γεγονός. Οι αποθεώτικές κριτικές από τον παγκόσμιο έντυπο και ψηφιακό τύπο, επιβεβαιώνουν οτί πρόκειται ίσως για την καλύτερη και ωριμότερη δουλειά του συγκροτήματος στην μέχρι τώρα δωδεκαετή πορεία του.

Δύο μέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2016 και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στο Κύτταρο Live (Ηπείρου 48 & Αχαρνών), oι Tardive Dyskinesia θα γιορτάσουν με μία μοναδική ζωντανή εμφάνιση την κυκλοφορία του νέου πονήματός τους, παίζοντας κατα κύριο λογο κομμάτια μέσα απο το “Harmonic Confusion” αλλά και απο όλη τη μέχρι στιγμής δισκογραφική τους πορεία.

Όσοι παρακολουθούν την prog metal σκηνή και όχι μόνο, γνωρίζουν πολύ καλά τους Tardive Dyskinesia. Από τις πρώτες μέρες τους ως Override, την κυκλοφορία του προφητικού ντεμπούτο full length album τους “Distorting Point of View”, την ευρωπαϊκή περιοδεία, τα packed gigs σε όλη την Ελλάδα και τελικά το εμβληματικό “Static Apathy in Fast Forward” (2012) album τους που με την υψηλή ακραία αισθητική του, τους έδωσε το “εισιτήριο” για τη συμμετοχή τους στα δύο μεγαλύτερα prog-djent metal fest της ευρώπης (Euroblast & UΚ Tech Fest) κοντά σε κορυφαια ονόματα του ίδους όπως Meshuggah, Cynic, Leprous, Τhe Ocean, Protest the Hero, Animals as Leaders, Textures, Between the Buried and Me, κ.α., οι Tardive Dyskinesia χαρακτηρίζονται από σταθερή ποιότητα και εμμονική συνέπεια, γεγονός που τους επέτρεψε να παραμείνουν στο προσκήνιο, για όλο αυτό το διάστημα.

header-851x315-for-fb-profile

Αποσπάσματα από τις δισκοκριτικές που έλαβε το “Harmonic Confusion”:

► “Progressive μουσική με την πραγματική έννοια του όρου.”
METAL HAMMER (UK)

► “Πανέμορφα ρυθμικά jams, που είναι αδύνατο να μην σε γκρουβάρουν.”
METAL INJECTION

► “Μία μπάντα με μοναδικό ήχο.”
METAL SUCKS

► “Η πιο ολοκληρωμένη μέχρι στιγμής δισκογραφική δουλειά των Tardive Dyskinesia.”
PROG MAGAZINE

► “Ένα πραγματικό μοντέρνο prog διαμάντι και το ξεκάθαρο σημάδι πως οι Tardive Dyskinesia είναι μια μπάντα που πρέπει να παρακολουθείς. ”
NEW NOISE MAGAZINE

► “Αν υπάρχει κάποιος δίσκος φέτος που να αξίζει να ρίξει φως σε μία υποδιαφημισμένη περιοχή του κόσμου, τότε αυτός είναι ξεκάθαρα το ‘Harmonic Confusion’”
SKULLS N BONESS

***

Μαζί τους θα εμφανιστεί το progressive / technical / atmospheric metal σχήμα των Still Falling. Δημιουργημένοι το 2009 και υπάρχοντας ενεργά στην σκηνή από το 2010, οι Still Falling έχουν καταγράψει στο ιστορικό τους έναν σεβαστό αριθμό ζωντανών εμφανίσεων και συμμετοχές σε σημαντικά εγχώρια festivals. Τον Ιούλιο του 2016 κυκλοφόρησαν την τέταρτη πλήρη κυκλοφορία τους, υπό τον τίτλο “Free of Avidya”, που σηματοδοτεί ένα νεό ξεκίνημα για την μπάντα και τους καθιστά πλέον ένα εκ των hot ονομάτων του μοντέρνου ατμοσφαιρικού metal, γεγονός που επισφραγίζεται απο την συμετοχή τους στο Rockstadt Extreme Fest Indoor Edition, στο Brasov της Ρουμανίας στο πλευρό σημαντικών σχημάτων του ακραίου χώρου, όπως οι Samael και Anaal Nathrakh αλλά και από την εκρηκτική τελευταία τους εμφάνιση στο Raise your Voice Fest στο An Club τον περασμένο Οκτώβριο. Με νέο ανανεωμένο line-up, οι Still Falling υπόσχονται άλλη μια ζωντανή εμφάνιση γεμάτη ένταση και συναίσθημα.

***

Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Insect Radio. Το Αθηναϊκό κουαρτέτο δεν επαναπαύεται σε μουσικές φόρμες και με περίσσια μαεστρία προσμειγνύει punk, hardcore, thrash και math rock ήχοχρώματα, συντελώντας σε ένα μουσικό υβρίδιο που δεν περνάει απαρατήρητο. Τον Δεκέμβριο του 2015 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο album τους “We Are Trouble” σε ψηφιακή μορφή, έχοντας νωρίτερα μέσα στη χρονιά ανοίξει τη συναυλία των OFF! στην Αθήνα, ενώ το επίσημο μουσικό video τους, για το “A Fine Christian” έδειξε τις διαθέσεις ενός σχήματος που δεν φοβάται να τολμήσει και να πειραματιστεί. Σε ένα διάλειμμα από τη σύνθεση και την ηχογράφηση του υλικού για την επερχόμενη δεύτερη πλήρη κυκλοφορία τους, οι Insect Radio ανεβαίνουν και πάλι στη σκηνή, για να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα. Πανικό.