Home Μουσική Άρθρα Hello: Τραγούδια που πέρασαν στο χρόνο με μια κλήση

Hello: Τραγούδια που πέρασαν στο χρόνο με μια κλήση

448
0
Hello

Θα μπορούσε μια γραμμή Τηλεφώνου να συνδέσει το παρελθόν με το μέλλον; Θα αρκούσε ένα απλό Hello για να ταράξει τα νερά της μουσικής βιομηχανίας;

Μια τρανή απόδειξη του ότι πέραν της Adele και του Lionel Richie , υπήρξαν και υπάρχουν και άλλοι, που μπορούν να τρολλάρουν με χαρά.

Η αρχή γίνεται όταν οι The Beatles ηχογραφούν το τρίτο single όπου και θα κυκλοφορήσει το 1967, αρχικά με τον ‘Hello, Hello’, ενώ θα καταλήξει στο “Hello, Goodbye“. Το κομμάτι βρέθηκε στην the UK and America for the first three weeks of 1968.

Το 1970 η Aretha Franklin γράφει το “Call Me” για την επιβεβαίωση της αγάπης της το τραγούδι με παραγωγούς τους Jerry Wexler, Tom Dowd και Arif Mardin, ξεκίνησε με την ιδέα ενός ζευγαριού στο New York’s Park Avenue όπου κατά την συζήτηση που είχαν,υπώθηκε το “I love you, call me”.

https://www.youtube.com/watch?v=ksR02QS7P2s

Η κυκλοφορία του κομματιού “Call Me” από τους Blondie, έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 1980. Κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή για έξι συνεχόμενες εβδομάδες στο Billboard Hot 100 chart, ενώ σε Βρετανία και Καναδά, αγγίζει την δεύτερη και τρίτη θέση. Έως και σήμερα βρίσκεται στις επιλογές των ραδιοφωνικών σταθμών.

Ένα από τα πιο γνωστά “Hello” στην ιστορία των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων το 1984 είναι και αυτό του Lionel Richie. Βρίσκεται στο τρίτο album με τίτλο Can’t Slow Down.

Έφτασε στην κορυφή του Billboard music charts για τρεις εβδομάδες, όπου μέχρι και σήμερα γίνεται διασκευή αλλά και αναφορά σε αυτό. Αν και τελευταία γίνεται σάλος σχετικά με το “Hello” της Adele (κάτι που θα δούμε και πιο κάτω), το τραγούδι δεν χάνει την αξία του αν και ο ίδιος ο Lionel Richie σε πρόσφατη δήλωση του, είχε πει πως πραγματικά δεν κατάλαβε τότε γιατί έγραψε ένα τέτοιο τραγούδι…

Για αρκετά χρόνια, είχαμε ως τίτλο στο μυαλό μας το “Hello, is it me you’re looking for?” και αυτό γιατί ανήκει στις πρώτες φράσεις του τραγουδιού. Βέβαια η αλήθεια βρίσκεται μεταξύ του James Anthony Carmichael και του L.Richie, όπου ξεκινώντας την ηχογράφηση ο L.R. κοντοστάθηκε λίγο μετά το “Hello, is it me you’re looking for?” αλλά τα ηνία πήρε ο φίλος του, Carmichael, όπου και του είπε απλά να το προχωρήσει. Αν και στην αρχή (όπως αναφέραμε και παραπάνω) ο Lionel το θεώρησε αρκετά κακής ποιότητας κομμάτι, δεν άργησε να αλλάξει γνώμη, ειδικά στο σημείο με την solo κιθάρα.

Λίγα χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 1987, έρχεται το “Call Me” τον Ιταλών Spagna. Ήταν το δεύτερο single από το ντεμπούτο album Dedicated to the Moon και ταξίδεψε σε όλη την Ευρώπη. καλώς ή κακώς δεν πήρε τόσο μεγάλη δημοσιότητα.

2001 και η Alicia Keys τραγουδά το “How Come You Don’t Call Me“.

Μια από τις sexy εκδοχές της αναπάντητης ή ακόμα και του τύπου “τηλεφώνησε μου”, έρχεται με το “Call on Me” του Σουηδού Eric Prydz. Τον Σεπτέμβρη του 2004, το aerobic γίνεται θεσμός.

Το 2006 έρχονται οι Αμερικάνοι Evanescence με το “Call Me When You’re Sober” σε στίχους μουσική Amy Lee & Terry Balsamo. Θα μπορούσε να είναι ένα τραγούδι αφιερωμένο στους ΑΑ ή ακόμα και στην γκρίνια των γυναικών ενάντια στο Johnny Walker ποτήρι του αγαπητικού.

Το κομμάτι βρίσκεται στο δεύτερο studio album του συγκροτήματος, με τίτλο The Open Door. Αίσθηση είχε κάνει η αναφορά του κομματιού σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, κυρίως πριν την επίσημη παρουσίαση και κυκλοφορία του δίσκου, ακόμα και ως CD single.

Το 2012 έρχονται οι Αμερικάνοι Poppers Karmin με το “Hello” . Είναι το δεύτερο single από το EP , που φέρει τον ίδιο τίτλο Hello. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να παίζει σε τοπικούς και όχι μόνο σταθμούς, φτάνοντας έτσι την δεύτερη θέση του Hot Dance Club Songs μετά τους Brokenhearted.

2013 και οι Arctic Monkeys σου φωνάζουν αγανακτισμένοι “Why’d You Only Call Me When You’re High?“. Αφορά το τρίτο single από το πέμπτο studio album.

Το 2015 έρχεται το “Hello” της Βρετανίδας Adele, να αλλάξει τα δεδομένα όχι μόνο μιας νέας φουρνιάς αλλά και ενός άλλου επιπέδου Κατάφερε να σχολιαστεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κομμάτι που μπορεί να φέρει τον ίδιο τίτλο Συμπεριλαμβάνεται στο τρίτο δίσκο με τίτλο “25”, με παραγωγό τον Greg Kurstin.