Home Μουσική Άρθρα Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε η Anneke Van Giersbergen

Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε η Anneke Van Giersbergen

191
0
AnnekeVanGiersbergennov2018_638

Τα χρόνια περνούν και γερνάω μαμά…αμ δε! Περνούν και ετοιμαζόμαστε πυρετωδώς για την επιστροφή της γλυκυτάτης Anneke Van Giersbergen! Έξι (6) χρονάκια μωρέ, φτάνουν για να βγάλει δίσκο, να περάσουμε πανδημία, να έρθουν τα πάνω κάτω και να φτάσουμε έξω από το Gazarte. Βέβαια καλή μου Anneke, δεν χρειαζόντουσαν όλα αυτά, εμείς σε αγαπάμε όπως και αν έρχεσαι, με δίσκους στα χέρια ή μη, με κιθάρες για unplugged, με agape (ς)  ή όχι, με ανεμοστρόβιλους, τυφώνες, λιμούς και καταποντισμούς. Έλα όπως είσαι, μην αλλάξεις τίποτα, όπως λέει και το λαϊκό άσμα!

Και στο λέω αυτό, γιατί γνωρίζεις πολύ καλά πόσο πολύ σε αγαπά το ελληνικό κοινό. Από εκείνα τα lives των The Gathering, από τα ακουστικά lives στο An Club το 2011 με τον Danny Cavanagh των Anathema (ναι μου λείπει αυτό και δεν στο κρύβω), από τη νύχτα στο Gagarin 205 που σε φωτογράφισα πρώτη φορά το 2012 (σου έχω φωτογραφίες παρακάτω), μέχρι εκείνη τη βραδιά που μαζευτήκαμε στο Τριανόν το 2015. Και ξέρεις ποιοι θα είναι μαζί σου τώρα; Πως δεν ξέρεις… θα είναι η ίδια φωνή των Jaded Star!

Γνωρίζεις πως το κοινό σου ταλαντεύεται, έχεις υπόψη σου πως μετά την αποχώρηση από τους Gathering πληγώθηκαν οικτρά. Μα προσπαθείς να επουλώσεις τις πληγές εκείνες ακόμα και όταν ακούμε αυτό

ή αυτό

ή ακόμα χειρότερα για εμάς… αυτό

Όλα τα αγαπάμε και τα έχουμε στιγμές μας και δεν μας νοιάζει τι λένε. Η μουσική δεν παύει να είναι μουσική και την έχεις αποδώσει μέσα μας, με τέτοιο μοναδικό τρόπο, που μονο αναμνήσεις μπορεί να φέρει.

Ο χρόνος όμως περνά και ο στίχος αλλάζει, όπως και η καριέρα. Aqua de Annique και το Beautiful One αφιερώνεται όπως μας είχες η ίδια πει, στην Αθήνα, που τόσο σου άρεσε την πρώτη φορά.

Anneke Van Giersbergen

Θα σου πω όμως αγαπημένη μου Anneke, που σε άκουσα εγώ πρώτη φορά και τάραξες το είναι μου.. Ήταν to 2008 στο πρώτο Fuzz, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, παρέα με τους Anathema. Αν ήθελα να κόψω τη φλέβα μου; Ναι αυτό μου έλεγαν όλοι όταν τους είπα τι πήγα να ακούσω.. δεν ξέρω, νομίζω πως τότε απλά είδα εκείνο το δέσιμο που είχες με τα αδέρφια Cavanagh και το πόσο όμορφες συνεργασίες κάνατε μωρέ… κάντε μια περιοδεία μαζί πάλι μωρέ…

Σε ετούτο εδώ το cover έχασα τη φωνή μου, ανατρίχιασα και ξεκίνησα να ακολουθώ τη πορεία σου.. πάνε χρόνια… Μα τι σημασία έχουν τα νούμερα όταν μονάχα όμορφες εικόνες γεννούν;

Έλα εντάξει, δεν πέφτουμε και γιατί να πέσουμε; Όλο αυτό, όσο χαζό και αν σου φαντάζει, γεννά έναν ρομαντισμό που ανακτάται από τη θύμηση των παραπάνω.

Και για να σου φτιάξω λίγο το κέφι, πριν σου κλείσω αυτό το άρθρο, θα σου πω Hey ok, why don’t you stay another day?

Δεν φτάνουν οι λέξεις και οι ώρες να γράφει κάποιος για εσένα και το έργο σου… φαντάζομαι φίλε αναγνώστη γνωρίζεις πως έχει γράψει παιδιά παραμύθια ε; Σίγουρα το γνωρίζεις, αν όχι το έμαθες τώρα.
Θα σε αφήσω με ένα κομμάτι από τον τελευταίο της δίσκο The Darkest Skies Are The Brightest‘, που θα έχουμε τη χαρά να απολαύσουμε από κοντά στην Ελλάδα!
Άνοιξε το σύνδεσμο που θα σε παρασύρει στον μαγικό κόσμο της ατζέντας μας και δεν αναλυτικά για τη συναυλία στην Αθήνα!

Anneke Van Giersbergen

Darkest Skies Greek Tour 2022

Το επερχόμενο solo tour της θα περιλαμβάνει ένα γενναιόδωρο, φυσικά ελληνικό section με μια σειρά ιδιαίτερες εμφανίσεις, ξεκινώντας από τις 30 Σεπτεμβρίου έως και την 9η Οκτωβρίου 2022.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 || Gazarte , Αθήνα
ώρα προσέλευσης 21:00
ώρα έναρξης 21:45

Anneke Van Giersbergen – Darkest Skies Greek Tour 2022

Σε ασπάζομαι και τα λέμε στο live!