Home Μουσική Άρθρα Ο κοκκινομάλλης της Metal: Ένα αφιέρωμα στους Megadeth του Dave Mustaine

Ο κοκκινομάλλης της Metal: Ένα αφιέρωμα στους Megadeth του Dave Mustaine

648
0

H Metal σκηνή έχει τον κοκκινομάλλη της, ο Dave Mustaine έχει καταγραφεί στα βιβλία της μουσικής για τις αρετές του αλλά και για τις ιδιοτροπίες του.

Σίγουρα είναι μια φιγούρα που όσοι μπαίνουν στα μονοπάτια του Metal, θα ακούσουν από την αρχή το όνομά του και το όνομα της μπάντας του.  Μαζί με έναν άλλον Dave, τον Ellefson στο μπάσο μόνιμα για όλα τα χρόνια, με τα άλλα 2 μέλη του γκρουπ να αλλάζουν συχνά-πυκνά δημιούργησε τους MEGADETH.

Ο Mustaine ήταν μέλος των METALLICA όπως όλοι γνωρίζουν κάτι που τον επηρέαζε από ότι φαινόταν στο μέλλον. Πάντα ερχόντουσαν σε σύγκριση τα 2 γκρουπ και το πώς εξελισσόντουσαν και τα LP που δημιουργούσαν και όλη αυτή η «διαμάχη» θα έλεγα πως εξελίχθηκε αρνητικά για των Mustaine.  Oι METALLICA έγιναν κολοσσοί, οι MEGADETH ένα δυνατό όνομα στο χώρο της METAL σκηνής.

To “Wake Up Dead” έκανε γνωστούς τους MEGADETH και το LP «Killing Is My Business…And Businness Is Good», το 1985 ήταν αυτό που ουσιαστικά τους ανέβασε στο προσκήνιο, έχοντας μέσα και το “Mechanix” που το έφτιαξε ο Dave από το riff που είχε γράψει για το “Four Horsemen” των METALLICA και την διασκευή “These Boots” της Nancy’s Sinatra. Επίσης στο video του “Wake Up Dead” στα 3’33” εμφανίζεται τυπάκος με μπλούζα METALLICA.

Εν συνεχεία οι MEGADETH δημιούργησαν 2 LP τα «Peace Sells… But Who’s Buying» το 1986

& «So Far, So Good….So What» το 1988 με την διασκευή στο κομμάτι τον Sex Pistols να γίνετε και video

https://www.youtube.com/watch?v=2lxT_KtMsfo

Έως εκείνη την στιγμή δυστυχώς για τον Dave, οι METALLICA είχαν δημιουργήσει ιστορικά LP. Αλλάζοντας αρκετές φορές κιθαρίστα και drummer, στον δρόμο του βρέθηκαν οι Nick Menza & Martin Friedman.
Δυο καταπληκτικοί μουσικοί, όπου με αυτούς το team MEGADETH απογειώθηκε δημιουργώντας 3 καταπληκτικά LP, με το 1ο εξ αυτών να είναι ένα από τα καλύτερα όλων των εποχών.

To 1990 κυκλοφόρησε το «Rust In Piece» ένα αριστούργημα, με τα κομμάτια να είναι το ένα καλύτερο από το άλλο.

https://www.youtube.com/watch?v=eJXVKL2uOkw

Για να ακολουθήσει μετά από 2 χρόνια το «Countdown To Extinction», έχοντας και αυτό δημιουργίες καταπληκτικές, αποδεικνύοντας πως οι τετράδα αυτή έχει χημεία.

Το 1994 κυκλοφόρησε το «Youthanasia» για να ολοκληρωθεί μια 3πλέτα που θα μείνει ως η καλύτερη στην ιστορία της μπάντας.

Μετά από λίγο καιρό και ο Menza και ο Friedman αποχώρησαν από το γκρουπ.
Ο Mustaine , φυσικά πάντα μαζί με τον έτερο Dave στο μπάσο. Η παραπάνω περίοδος που ήδη αναφέρθηκα κατ’ εμέ ήταν και παραμένει η καλύτερη του γκρουπ από όλες τις απόψεις.
Αυτή την στιγμή οι MEGADETH επανήλθαν μέσα στο 2016 με το “Dystopia”. Με τον Kiko Loureiro (Angra) στην κιθάρα και τον Chris Adler (Lamb Of God) στα drums δημιούργησαν ένα καλοδουλεμένο LP.
Ακούστηκε πως είναι το LP της 20ετίας για τους Megadeth, η δικιά μου άποψη διαφέρει και μπορείτε να την δείτε εδώ.

Στις 5 Ιουλίου οι MEGADETH θα εμφανιστούν στο ACADEMY και όσοι νεότεροι δεν τους έχουν δει, αυτή θα είναι μια ιδανική στιγμή να τους δουν.
Οι Megadeth όπως και να το κάνουμε είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για το METAL.

See you there NOIZERS !!!!