Home Μουσική Μουσικά Νέα Το Release Athens προετοιμάζει τη σκηνή για τους The Silent Rage

Το Release Athens προετοιμάζει τη σκηνή για τους The Silent Rage

428
0
the silent rage

Οι The Silent Rage, που μεταξύ μας δε χρειάζονται συστάσεις, εμφανίζονται στο Athens Release και προετοιμάζουν μαζί με τους Enemy Of Reality τη σκηνή για τους Epica, Blind Guardian και Sabaton στις 21 Ιουλίου!! Εμείς τους περιμένουμε με ανυπομονησία κι εσείς να είστε εκεί νωρίς νωρίς να μην τους χάσετε!

Εμείς τα είπαμε εν τάχει και εν ολίγοις με τον Νίκο Σιγλίδη…

– Μετά την όλη φάση με τον Covid και τα lockdowns πως νιώθετε για την επιστροφή σε τόσο μεγάλο stage;

Το να επιστρέψεις σε ένα τόσο μεγάλο συναυλιακό δρώμενο όπως αυτό του Release Athens Festival είναι πραγματικά ένα απερίγραπτο συναίσθημα. Τυχεροί και περήφανοι θα έλεγα, αλλά από την άλλη, δεν υπάρχουν λέξεις σωστές για να επιλεχθούν ώστε να περιγράψουν πλήρως το πως αισθανόμαστε.

– Το 2020 αν θυμάμαι καλά είχα διαβάσει ότι ξεκινήσατε ηχογραφήσεις για το νέο σας άλμπουμ, να υποθέσω με το που μπήκατε για να γράψετε σας έπιασε η καραντίνα;

Η αλήθεια είναι ότι ήμασταν αρκετά άτυχοι σχετικά με αυτό. Οι ηχογραφήσεις είχαν δρομολογηθεί να ξεκινήσουν για εμάς τον Μάρτη του 2020, ακριβώς στις 28 του μήνα που απλά η χώρα μπήκε σε lockdown. Ως αποτέλεσμα είναι να ξεκινήσουμε τις ηχογραφήσεις εν τέλει τον Ιούλιο, να ηχογραφήσουμε μέχρι και τέλη Οκτωβρίου ένα μεγάλο μέρος του δίσκου και μετά ξανά τον Μάιο πέρυσι που ξανάνοιξαν τα πάντα από το lockdown. Αυτή την στιγμή που μιλάμε είμαστε στα τελειώματα με το mastering.

 

Έχουμε ήδη αρχίσει να γράφουμε υλικό για τον τρίτο μας δίσκο.

 

– Ένα πουλάκι μου είπε ότι έχετε και καινούργιο υλικό στα σκαριά, ισχύει;

Το αηδόνι σου τα λέει καλά (γέλια). Έχουμε ήδη αρχίσει να γράφουμε υλικό για τον τρίτο μας δίσκο. Υπάρχουν ήδη έξι νέα κομμάτια και γράφουμε σταδιακά και τα υπόλοιπα.

– Τα νέα μέλη έφεραν και αλλαγές στον ήχο της μπάντας και αναφέρομαι στο re-master του “Harvester of Souls” που τα σπάει. Του αλλάξατε τα φώτα αλλά ήταν επικό! Θες να μου πεις γι’ αυτό…

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι δεν υπέστη τόσες πολλές αλλαγές όσο φαντάζεσαι. Απλά το “φέραμε στα νερά μας”, πως δηλαδή ακούγεται η μπάντα εν έτει 2021. Δώσαμε σε αυτό έναν “αέρα φρεσκάδας”. Όσοι είχαν ακούσει την έκδοση από το ομώνυμο demo, μας είπαν πως η τωρινή τους άρεσε επίσης πάρα πολύ, οπότε αυτό μας χαροποίησε αρκετά.

– Πώς είναι η κατάσταση στο line-up της μπάντας αυτή τη στιγμή; Υπάρχουν αλλαγές;

Η τελευταία αλλαγή έγινε προ διετίας όταν στην σύνθεση της μπάντας εντάχθηκε ο Γιώργος ο Χανιωτάκης στο μπάσο. Από κει και πέρα, προχωράμε δυνατά.

 

Το να επιστρέψεις σε ένα τόσο μεγάλο συναυλιακό δρώμενο όπως αυτό του Release Athens Festival είναι πραγματικά ένα απερίγραπτο συναίσθημα.

 

– Σε λίγες μέρες θα παίξετε μαζί με τρεις εξαιρετικές μπάντες. Πως νιώθετε γι’αυτό; Το είχατε κλείσει από τότε, όταν ανακοινώθηκαν αρχικά οι συναυλίες του Release ή προέκυψε στην πορεία;

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να πω ότι έχουμε να εμφανιστούμε με τέσσερις εξαιρετικές μπάντες. Η αλήθεια είναι ότι αρχικά είχα επικοινωνήσει με την εταιρεία παραγωγής προ των lockdowns αλλά τότε συνέβησαν τα γεγονότα και πάγωσαν όλα. Τον Μάρτιο που άρχισαν σταδιακά να ανοίγουν οι συναυλίες, έστειλα εκ νέου ένα μήνυμα στην εταιρεία παραγωγής και μετά από ένα διάστημα επικοινώνησαν και μας είπαν ότι θα συμμετάσχουμε στο Festival. Εκεί ήταν που μας ήρθαν σκοτοδίνες και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Βρισκόμαστε μια ανάσα μακριά από την συμμετοχή μας και είμαστε τόσο ανυπόμονοι γι’ αυτήν.

– Υπάρχει κάποια από αυτές τις 3 που σας έχει επηρεάσει μουσικά περισσότερο και γιατί;

Από τις μπάντες που θα συμμετάσχουμε τον περισσότερο επιδραστικό ρόλο στην μουσική μας έχουν οι Blind Guardian, μιας και είμαστε και κάπως μεγαλύτεροι (γέλια). Όμως και οι Sabaton έχουν δώσει κάποια στοιχεία προσωπικά σε εμένα. Πέραν του μουσικού, έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης.

 

Βρισκόμαστε μια ανάσα μακριά από την συμμετοχή μας και είμαστε τόσο ανυπόμονοι γι’ αυτήν.

 

– Εκτός από την εμφάνισή σας στο Release έχετε άλλες συναυλίες την ατζέντα σας;

Θα εμφανιστούμε στην δεύτερη μέρα του Under The Quarry Festival στις 11 Σεπτεμβρίου στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, παρέα με τους Sixfornine, Voidnaut, Illusory, Sirius, Scream Collision, Dragon Skull. Από εκεί, θα μεταβούμε την 1η Οκτωβρίου στο Birmingham της Μεγάλης Βρετανίας και το Power Metal Quest Fest στο πλευρό των Symphonity, Sellsword, Battle Born, Tiberius, Rites To Ruin, Fellowship & Ironside. Απο κει και πέρα, συζητάμε να κάνουμε κάποιες εμφανίσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς αλλά δεν έχει κλείσει κάτι ακόμα.

– Να περιμένουμε release party δίσκου και κάποιο ή κάποια video clips ίσως στο άμεσο μέλλον;

Με την εύρεση της δισκογραφικής εταιρείας για την επερχόμενη μας δουλειά θα κυκλοφορήσει ένα video clip προπομπός για αυτό. Όσοι επιθυμούν να ακούσουν το δείγμα αυτό, θα έχουν την ευκαιρία να το ακούσουν στο Release Athens Festival.

Ραντεβού στην Πλατεία Νερού την Πέμπτη 21 Ιουλίου!