Home Μουσική Οι The Silent Wedding μιλούν στο Afternoiz

Οι The Silent Wedding μιλούν στο Afternoiz

247
0
the silent wedding

Οι The Silent  Wedding ανακοίνωσαν πριν λίγες ημέρες την συμμετοχή τους ως opening act, στην συναυλία των Within Temptation στις 22 Ιουλίου, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Τους πιάσαμε στα “πράσα” και κάναμε μια γρήγορη συνέντευξη με τον Μάριο Καραναστάση και τον ευχαριστούμε πολύ για την άμεση ανταπόκρισή του!!

 

– Σε λίγες μέρες θα παίξετε μαζί με μια εξαιρετικά αγαπημένη μπάντα τους Within Temptetion. Αρχικά πως νιώθετε γι’αυτό;

Καλησπέρα σε όλους τους αναγνώστες!! Νιώθουμε τεράστια χαρά, τιμή και ικανοποίηση ότι η δουλειά που κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια αξίζει πραγματικά τον κόπο!! Το όνομα των Within Temptation ως μέγεθος, η Τεχνόπολη ως χώρος καθώς και το γεγονός ότι είμαστε το μοναδικό συγκρότημα που παίζει μαζί με τους headliners ως special guests μας κάνει απλά να μην πιστεύουμε όσα ζούμε.

 

Η ανυπομονησία που νιώθαμε τότε ήταν απίστευτη γιατί είχαμε να παίξουμε ζωντανά περίπου 2,5 χρόνια! Καταλαβαίνεις ότι μαζί με την νέα μας δουλειά, το περιμέναμε σαν τρελοί!

 

– Δεδομένου ότι η ανακοίνωση της συμμετοχής σας έγινε τελευταία στιγμή, να ρωτήσω πως προέκυψε;

Κατά το παρελθόν έχουμε μοιραστεί αρκετές φορές τη σκηνή με τον Ruud Jolie και τον Mike Coolen, κιθαρίστα και drummer των Within Temptation αντίστοιχα. Οι ίδιοι ως μέλη και των Maiden United και εμείς ως main support σε δυο ευρωπαϊκές περιοδείες μαζί τους. Ως εκ τούτου οι ίδιοι γνώριζαν από πρώτο χέρι τη δουλειά μας και τη γενικότερη πορεία μας στο χώρο. Αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη συμμετοχή μας στο show της Παρασκευής.


– Μετά την όλη φάση με τον covid και τα lockdowns κάνατε μια εμφάνιση τον Απρίλιο αν θυμάμαι καλά. Πως νιώσατε τότε και πως νιώθετε τώρα;

Η εμφάνιση του Απριλίου έγινε στα πλαίσια της παρουσίασης του νέου μας album με τίτλο Ego Path. Η ανυπομονησία που νιώθαμε τότε ήταν απίστευτη γιατί είχαμε να παίξουμε ζωντανά περίπου 2,5 χρόνια! Καταλαβαίνεις ότι μαζί με την νέα μας δουλειά, το περιμέναμε σαν τρελοί! Τώρα ισχύουν άλλοι κανόνες και το συναίσθημα που βιώνουμε είναι ασύγκριτο! Να παρουσιάσουμε τη νέα μας δουλειά κάτω από τους Within Temptation! Άλλο επίπεδο…

 

Aστείρευτη ενέργεια, πάθος, συγκίνηση, μελωδικότητα, τροφή για σκέψη, συναίσθημα.

 

– Τι να περιμένουν οι φίλοι και οπαδοί από τους Silent Wedding, εν όψει αυτού του show;

Να περιμένουν αυτά τα στοιχεία που κάνουν τους Silent Wedding την μπάντα που ήδη είναι. Αστείρευτη ενέργεια, πάθος, συγκίνηση, μελωδικότητα, τροφή για σκέψη, συναίσθημα. Όλα αυτά μαζί με την αμέριστη αγάπη για τους φίλους που θα έρθουν νωρίτερα για να τα μοιραστούμε και να ξεφύγουμε για λίγο από τη μιζέρια που μας περιβάλλει, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Μια όμορφη απόδραση από τη στυγνή πραγματικότητα.


– Το “Ego Path” έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές και συγχαρητήρια πραγματικά που εν μέσω πανδημίας βγάλατε ένα τέτοιο διαμάντι! Το νέο άλμπουμ δείχνει ξεκάθαρα την εξέλιξη του ήχου σας. Μπορείς να μας πεις λίγα παραπάνω για τη θεματολογία του και τις πηγές έμπνευσης σας;

Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Στην περίπτωση αυτή υπάρχει κάτι το οξύμωρο. Η πανδημία ίσως να έπαιξε καταλυτικό ρόλο για το συναίσθημα και τα νοήματα που υπάρχουν μέσα στο album. Η θεματολογία του δίσκου, όπως προκύπτει και από τον τίτλο του, αναφέρεται στην εσωτερική αναζήτηση του Εγώ. Η ανθρώπινη ύπαρξη συντίθεται και διαμορφώνεται από δίπολα όπως το Φως και το Σκοτάδι, η Χαρά και η Λύπη, η Ζωή και ο Θάνατος. Εδώ αναζητάμε το νόημα αυτού του ταξιδιού που δεν είναι άλλο από την τελική Κάθαρση για τον καθένα μας ξεχωριστά.

 

Η τελευταία αλλαγή στο line up έλαβε χώρα πριν τρία χρόνια και από τότε παραμένουμε σταθεροί έχοντας γράψει το δίσκο με τη συγκεκριμένη σύνθεση.

 

– Πώς είναι η κατάσταση στο line up της μπάντας αυτή τη στιγμή; Υπάρχουν αλλαγές;

Ίσως η πιο δυνατή στιγμή της μπάντας εδώ και πολύ καιρό! Τα τέσσερα από τα πέντε μέλη βρίσκονται σταθερά στις επάλξεις για δώδεκα συναπτά έτη. Η τελευταία αλλαγή στο line up έλαβε χώρα πριν τρία χρόνια και από τότε παραμένουμε σταθεροί έχοντας γράψει το δίσκο με τη συγκεκριμένη σύνθεση. Οπότε καταλαβαίνεις ότι μας βρίσκετε σε μεγάλα κέφια!


– Εκτός από την εμφάνισή σας στο πλευρό των Within Temptation και το 13ο Indie Rock Festival έχετε άλλες συναυλίες την ατζέντα σας;

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι κλεισμένο αλλά έχουμε πολλά σχέδια για το φθινόπωρο και το χειμώνα που έρχεται, δεδομένων πάντα των εκάστοτε συνθηκών που θα προκύψουν. Θέλουμε να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σε μεγάλο κλειστό χώρο της Αθήνας για κάποιο headline show καθώς και πολλές συζητήσεις για επερχόμενη ευρωπαϊκή περιοδεία. Όλα αυτά όμως εν καιρώ.