Home Μουσική Aeons In Solitude Interview

Aeons In Solitude Interview

28
0

1) Καταρχάς, ποιοι είναι οι Aeons In Solitude;

Alex: Οι Aeons In Solitude ιδρύθηκαν από εμένα το Μάιο του 2016. Ξεκίνησαν ως σόλο project αλλά στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε Full Band το Μάιο του 2018. Μετά από μερικές αλλαγές στο τελικό line up, η μπάντα απαρτίζεται από τους Παναγιώτη Λεονταρίτη και Θοδωρή Λεουτσάκο στις κιθάρες, τον Δημήτρη Μουστάκη στο μπάσο, τον Γιώργο Ζουμπορλή στα τύμπανα και εμένα στα φωνητικά.

2) Ετοιμάζεστε να κυκλοφορήσετε το ντεμπούτο σας. Πόσο καιρός χρειάστηκε για την προετοιμασία του;

Alex:  Η όλη ιδέα του άλμπουμ και γενικότερα του project προήλθε το καλοκαίρι του 2015 όταν θέλησα να κάνω ένα Doom Metal κομμάτι. Έπιασα την κιθάρα μου και έγραψα κάποια riffs και στίχους που θα αποτελούσαν το κομμάτι, χωρίς να ασχοληθώ περισσότερο. Αργότερα, σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία να έβαζα μπρος ένα νέο Doom Metal project. Χωρίς δεύτερη σκέψη, επικοινώνησα με τον για χρόνια φίλο, συνεργάτη και δάσκαλό μου, τον Βαγγέλη Γιαλαμά που έχει το Fragile Studio στην Αθήνα και πιάσαμε δουλειά για τα καλά. Το άλμπουμ λόγω φορτωμένου προγράμματος, οικονομικής δυσκολίας και έλλειψης εμπειρίας χρειάστηκε 3 χρόνια για τα πάρει την τελική του μορφή. Αλλά πιστεύω ότι το καλό πράγμα αργεί να γίνει. Θαρρώ πως άξιζε η τόση δουλειά που κάναμε.

3) Πώς αποφασίσατε το πρώτο κομμάτι του επερχόμενου άλμπουμ που δημοσιεύσατε να είναι το “WhiteWitch”;

Alex: Το πρώτο δείγμα που δώσαμε στη δημοσιότητα ήταν το Age of Darkness (το κομμάτι στο οποίο αναφερόμουν πριν). Επιλέξαμε όμως το White Witch ως ‘’βιτρίνα’’ της μπάντας,  καθώς δίνει στον ακροατή μια γενική ιδέα για το τι περιμένει να ακούσει από τους Aeons In Solitude. Έχει στοιχεία παραδοσιακού doom metal για τους die hard fans του είδους, αλλά έχει και το κάτι παραπάνω σε κάποια σημεία.

4)Τι να περιμένουμε από το MourningCloak; Πότε θα κυκλοφορήσει;

Alex:  Πιστεύω ότι θα αποτελέσει μια νέα μουσική εμπειρία, καθώς ξεφεύγει από τις standard μουσικές φόρμες στις οποίες έχει συνηθίσει ένας οπαδός του Doom Metal. Όπως και να ‘χει, ελπίζουμε να περάσετε καλά ακούγοντάς το, όπως περάσαμε κι εμείς δουλεύοντας πάνω σ αυτό. Στην παρούσα φάση είμαστε σε διαδικασία αναζήτησης εταιρίας. Πιστεύω ότι στο πρώτο μισό του 2020 το άλμπουμ θα βρίσκεται στα χέρια μας.

 

5) Είστε μια μπάντα που συνδυάζετε το doom με πολλά prog στοιχεία. ήταν δύσκολο αυτό το πάντρεμα;

Alex: Για το πάντρεμα αυτό, τεράστιο μερίδιο ευθύνης φέρει ο παραγωγός μας, Βαγγέλης Γιαλαμάς, χάρη στην εμπειρία του και τις εξαιρετικές ιδέες του. Ο άνθρωπος έχει το άγγιγμα του Μίδα στο θέμα της μουσικής! Όταν ξεκίνησα τη δημιουργία του άλμπουμ, ήθελα να απορρίψω μερικά στοιχεία που εμένα προσωπικά με χαλούσαν σαν ακροατή. Δεν ήθελα το άλμπουμ να βασίζεται σε πολυφορεμένες φόρμες και να ακούγεται μονότονο. Προσπάθησα να κάνω τα κομμάτια διαφορετικά αλλά και συγχρόνως ομοιόμορφα μεταξύ τους.  Χωρίς τη βοήθεια του Βαγγέλη δε θα το είχα καταφέρει. Εν τέλει, το πετύχαμε και με το παραπάνω!

6) Γενικά ποιες είναι όλες οι επιρροές σας;

Alex: Φυσικά έχω αντλήσει πολλά στοιχεία από τιτάνες του είδους, όπως για παράδειγμα Paradise Lost και Candlemass, αλλά επί το πλείστον από μουσικούς και μπάντες μακριά απ το Doom Metal για να μην καταλήξω να ακουστώ σαν αυτούς.

7) Πιστεύετε ότι στη σημερινή εποχή είναι πιο εύκολο κάποιος να διαφημίσει τη δουλειά τους διεθνώς;

Alex: Σήμερα η ύπαρξη των Social Media βοηθάει πολύ στο να διαφημίσει κάποιος τη δουλεία του. Αυτό βέβαια έχει ως αρνητικό τον τεράστιο όγκο πληροφοριών, ο οποίος αποπροσανατολίζει και κουράζει τον ακροατή. Υπάρχουν άπειρες μπάντες εκεί έξω. Για το λόγο αυτό, για να έχει επιτυχία η διαφήμιση αυτού του είδους, πιστεύω πρέπει να είσαι σε θέση να παρουσιάσεις στο κοινό κάτι ξεχωριστό για να κερδίσεις το ενδιαφέρον του.  Επομένως, είναι εύκολο? Όπως το πάρει κανείς!

 

8) Αν είναι να βρεθείτε στην σκηνή με κάποιο μεγάλο όνομα πιο θα θέλατε να είναι ;

Alex:  Αν έπρεπε να διαλέξω ένα όνομα, σίγουρα θα επέλεγα τους Paradise Lost!

9) Πως φαντάζεστε τους Aeonsσε 5 χρόνια από σήμερα ;

Alex: Ακόμα πιο στιβαρούς σαν μπάντα, αλλά σίγουρα το ίδιο δεμένους σαν φίλοι! Επίσης, θέλω να πιστεύω ότι δισκογραφικά θα έχουμε κάνει κι άλλα άλμπουμ. Ήδη έχω ξεκινήσει να συνθέτω το δεύτερο .

10) Yπάρχουν σχέδια για Live ;

Alex: Υπάρχουν αρκετά live που αναμένεται να κλειστούν μέσα στο 2020,ένα εκ των οποίων περιλαμβάνει ένα πολύ δυνατό όνομα. Μόλις ξέρουμε κι εμείς περισσότερες λεπτομέρειες, θα τα ανακοινώσουμε.

 

Παιδιά ευχαριστούμε που ήσασταν μαζί μας, ανυπομονούμε και για την κυκλοφορία του άλμπουμ

Θα τα ξαναπούμε σίγουρα στο μέλλον

Καλή Επιτυχία

Alex: Εμείς ευχαριστούμε!

Previous articleΈρχεται η 2η σεζόν του You … νιώθετε έτοιμοι;
Next articleImmigraniada Festival – Last Details

Σχολιάστε

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here